Nem túlzás azt állítani, hogy ezek a srácok uralják az eget. Nem titok, hogy én a védelmek szerelmese vagyok, de akár hogy is nézzük egy hatalmas passz és az azt követő elkapás engem is talpra szökkent mindenféle harci kiáltás kíséretében... :)

ducks.jpg

Mi kell a jól működő passz játékhoz? Kell egy irányító aki el tudja dobni a labdát és nem csak bohóc módjára futkos vele (helló Tebow!) kell egy offensive line aki az előbb említett irányító seggét megvédi a vérére éhes defensive front seventől és kell 2-3 olyan klasszis, ragadós kezű elkapó, akik all-down szituációkban kisegítik az irányítót és elkapják a lasztikat. (persze emlékezzünk meg egy pillanatra a jó play hívásokra is :) )

Az előzmények:

2012 év elején a vezetőség az elmúlt évek legjobb húzását ejtette meg a holt szezonban. Leigazoltuk a Charges FA elkapóját Vincent Jacksont aka VJax-et. Rivers fő célpontja volt éveken át. Szerencsétlen srácot azért sajnálom, mert ugye elit elkapó, de megint egy furcsa srác adogatja neki a labdát, még ha ez a srác nem is annyira tenyérbe mászó és pofont kívánó mint Rivers... :)

A jelen:

Mi az amire nem volt példa éveken át nálunk? TOP5-ös elkapója van a Bucsnak!

Az 1384 yard amit elkapott a mi 83-as üdvöskénk az pont kettővel több mint Dez Bryant-é és így ezzel az ötödik helyet szerezte meg a ligában... beérjük ennyivel? Frászt!! Mi az amiben első lett (az 1-2 playes emberkéket nem számolva)? Természetesen az elkapásonkénti átlagban! 19.2 yardot termelt átlagban ha hozzá került a zsuga! Nem hiába szerzett ez a srác 61 first downt!! S nem hiába lett a donjohnson blogon az év támadó játékosa :D

Vincent Jackson #83 

Élete legjobb szezonját produkálta. A game hívások is segítették ebben amikor az edzői kar felismerte, hogy nagy passzoknál szinte verhetetlen a srác. 

72 elkapás, 1384 yard, 19.2-es átlag és 8 TD Freeman 147 alkalommal dobta felé a labdát s egymaga 86.5 yardot hozott meccsenként. Szép számok.

Vincent a magas elkapók közé tartozik, 6'5 magas így biztos célpontot jelent. Remek gyorsasága van, az oldalvonal mellett jól és biztosan futja a kijelölt utakat. Szerencsére nem is egy drop gyár így bízhat benne Freeman és az edzői stáb is, főleg, hogy fumble sem volt nála az idény közben. 30 éves így 2-3 jó szezonja még lesz Tampa mezben, ebben biztos vagyok. Remélem jövőre már a playoffban is le tudja tenni a névjegyét! :)

Mike Williams #19

Mike VJax mellett még fiatalnak számít. Harmadik évét tapossa csak a ligában, a Syracuse egyetemről érkezett. A kiugró szezonja elég jól sikerült, de leszögezhetjük, hogy ez talán jobb is lett. Jackson vitathatatlanul az első számú célpont és elkapó, de Mike nagyon jól felnőtt mellé és a másodhegedűs szerepbe. Felé 127 alkalommal repült a labda ebből 63 elkapást szerezve. Az ő yard/elkapás átlaga sem rossz, 15.8.

63 elkapás, 996 yard, 15.8 átlag, 9 TD szintén nulla fumble, 44 first downt szerzett a csapatnak.

Tiquan Underwood #11

Jelenleg ő a harmadik számú célpont. Negyedik szezonját tölti az NFL-ben, 25 éves, 6'1 magas (ennyi vagyok én is). Eddig finoman szólva sem volt meghatározó játékos. A három éve alatt 11 elkapás volt a neve mellett. Hogy került hozzánk ez a srác? Nem számítva a zseniális frizuráját?

A Rutgers egyetemen végzett. Ki volt a Rutgers edzője? Schiano. Ha más nem is, de ő tudta, hogy mire képes ez a srác. 

bos_a_underwood1x_600.jpg

28 elkapás 425 yard, 15.2-es átlag 2 TD, az ő legnagyobb játéka egy 62 yardos play volt.

Kereken 20 first downt szerzett, és szintén labdabiztos, nem volt fumble-ja.

Az előző évekhez képest nem rossz. Ennek ellenére a szakértők és a szurkolók is a drafton húznának egy elkapót, aki talán biztosabb célpontja lehet a mi kedvenc irányítónknak.

Összegzés & rating: A

 Lehet, hogy túl engedékeny vagyok, de szerintem ezek a srácok jól teljesítettek. Nem ők a liga legjobb elkapó párosa, de egy jobb irányító mellett akár még lehetnének is. Kemény munka és remek teljesítmény áll ezek a srácok mögött és 2&3 évig még remek játékokat láthatunk tőlük. Ha Mike Williams is tartja ez a munkát és teljesítményt akkor nem lesz itt gond.

Egy valami biztos, mélyíteni kell ezt a csapatrészt. Underwood mellé azért kell egy ifjú titán, aki akár ki is szoríthatja a harmadik helyről

A Jövő

Kivel érdemes számolni, ki lehet az opcionális harmadik elkapónk?

Az FA piacról:

Brandon Tate, jelenleg a Bengals alkalmazásában áll. Visszahordóként is lehet rá számítani, ami még érdekesebbé teheti.

Kevin Ogletree a Cowboys csapatában fog felszabadulni. Harmadik számú elkapó volt ott is, így ez a szerepkör nem állhat tőle messze. 

Danny Amendola a St. Louis csapatából már érdekes választás lenne. Ő az első számú célpont volt, de ahogy az egész Rams szenvedett úgy Ő sem volt az igazi. Nálunk maximum a harmadik helyre tenném és onnan robbanthat egy nagyot ha van benne potenciál.

Részemről jobban támogatnám ha a drafton néznénk szét valahol a negyedik / ötödik körben. Egy gyors, agilis slot receiver személyében akár gyémántot is találhatnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr405044525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sammydavis 2013.02.07. 09:58:04

Roli, ha slot receiver kell, szerintem Amendolánál nincs jobb, aki megszerezhető. Persze ha a Pats nem franchise-olja meg Welkert megint, és elengedi ingyé'... ;)
süti beállítások módosítása