Way to early Mock draft

2018.02.18. 11:09

Itt az offseason, itt van a mock draftok ideje. Azt még nem tudjuk, hogy ki nyeri a Super Bowlt, de a tengerentúlon már öntik magukból a draft verziókat a szakírók és a lelkes amatőrök, mint én... :)

Ezt a bejegyzést még az East&West Shrine game edzései előtt kezdtem el írni, ami közben lezajlott és a Senior Bowl is. Ez a két esemény és az előtte lévő edzések a menyországot jelentik a zavarosban vadászóknak és hátsó körös csiszolatlan gyémántokat keresőknek.

Mivel még a FA piac sem kezdődött el, ezért eme szösszenet a "way to early" jelzővel illetett, hiszen az FA piac nagyban befolyásolja a draftot.

S pont ezért itt nem is cizellálom túl a dolgokat, hanem csak a potenciális első kört veszem górcső alá. Az első 6 csapatnak ez nem egy mock draft lesz, hanem csak a need-ek és így a potenciális draft forgatókönyvek elemzése. Március végén már sokkal okosabbak leszünk (FA QB igazolások pl.) így akkor már merek mock draftolni rájuk. :)

 

Kész szerencse, hogy az előttünk lévő csapatok nagy részénél égető QB hiány van, így a tavalyi OJ. Howard csúszáshoz hasonlóan leszánkázhat hozzánk valaki. Röviden nézzük meg, hogy az első 6 csapat milyen utat járhat be  drafton. A QB FA piac nagyban rombolhatja a tampai álmokat:

1/1 Browns: QB / RB

Az utóbbi idők legszerencsétlenebb csapata nincs könnyű helyzetben. Az előző csapatvezetés Mészáros Lőrinc vagy kisgömböc taktikával halmozta az első és második körös draft cetliket, miközben a csapat egyre mélyebbre süllyedt és végül összejött az imperfect season (0-16). Az új GM-nek már remélhetően nem lesz olyan ördögi terve, hogy összeharácsoljon minden első körös picket és csak a Browns válasszon az első körben.

A rövid kitekintő után a Browns csapatára gyakorlatilag minden poszton ráfér az erősítés. Végre kellene egy franchise QB, akit vagy az FA piacról vagy a draftról tudnának megoldani, vagy mondjuk egy elit futó Barkley személyében. 

Én a biztosra mennék a helyükben és behúznám Barkleyt futó posztra. Így az idei draft egyik hanem a legjobb játékosuk tutti náluk landol, ami teljesen új dimeziót hozhat a támadó játékukba, valamint 4. helyen még nagyon sok opciójuk lesz QB-ra.

1/2 Giants: QB

Eli 37 éves és bár egyértelműen jövőbeli tagja Giants saját dicsőség falának, illő lenne az utánpótlásról gondoskodni. 

1/3 Colts: DE, RB, CB

A Colts az első csapat, ahol nincs QB kérdés, ha Luck egészséges. Hacsak nem vonulna hirtelen vissza, akkor ők nyugodtan el tudják hozni a védelmükbe azt, akit legmagasabbra értékelnek. Ez lehet egy Chubb (DE) netán Fitzpatrick (S) Jackson (CB). Ha netán a Browns nem húzná be első körben Barkley-t akkor a következő 5 év ligaelit futójuk is meglehet.

1/4 Browns: RB / QB

Na itt már több változó is lehet, a Colts pick után/függvényében:

  • Ha az első cetliért nem Barkleyt vitték hanem QB-t, akkor itt jöhet a futó, 
  • Ha Barkleyt vitték, akkor jöhet a potenciális franchise QB (bust) pl. Rosen
  • Vagy beinthetnek újra a világnak és behúzhatnak egy védő istent (Chubb, Fitzpatrick)
  • netán a szintén elit kategóriába sorolt OG-t Nelsont is elvihetik

1/5 Broncos: QB

Elway papán rajta a nyomás, hogy szerezzen egy normális QB-t Manning papa után. Az eddigi kísérletei nem nagyon jöttek be ezen a poszton. 2011 óta GM azóta:

  • Osweiler: bust (2012)
  • Siemian: bust (2015)
  • Lynch: bust (2016)

Nagyon azt rebesgetik, hogy FA piacról fogja megoldani ezt a kérdést és pl. Cousins is örömmel menne ide, de ez nagyon sok (kurva sok) pénz, amihez pedig valahol gyengíteni kell a csapaton (pl. Tálib harcos? aki jöhetne is vissza Tampába)

Ha összejön az FA QB akkor jöhetnek ide az előbbiekben felsorolt nevekből bent maradók (Nelson OG, Barkley RB, Fitzpatrick S)

1/6: Jets: QB 

A Jetsnél gyakorlatilag tök ugyanaz a képlet mint pl a Denveri Vadlovaknál. QB kell de vagy megoldják FA-ról vagy innen a draftól.

1st round 7th pick: Minkah Fitzpatrick S / CB Alabama

Mivel az idei szezonban botrány volt a védelmünk és utolsók voltunk a ligában a szerzett sack-ek terén, így már most szinte mindenhol DE posztot írnak ide, ez nem is lesz másképp a draftig. A pewterreport.com pedig érdekes megoldással OG picket (Nelson) ír az első mockban, amit aztán DT-re frissítettek időközben (Vea).

A Colts, Broncos és a Browns második pick-je köphet bele a levesünkbe, aminek hatására a jelenlegi legjobb DE-nek tartott Bradley Chubb vélhetően kimegy már. Itt jöhet képbe Minkah Fitzpatrick. A kezdetben safety majd az utolsó évében corner poszton játszó Fitzpatrick zsenilis játékos. Ronde Barber óta nem volt igazi playmaker a védelmünkben, így az amúgy is gyenge secondary-be nagy szükség van egy kiemelkedő tehetségre. Az előző két szezonban lekönyörögtem volna a csillagokat az égről a floridai safety párosért (Neal aztán Maye), de Minkah lehet a végső megoldás! :) (ha most se kapunk safetyt akkor kardomba dőlök...) 

Minkah Fitzpatrick nálam Top5 talent, minimum ugyanolyan elit playmaker prospect mint Nelson OG poszton. Persze lassabb a tanulási fázis, nagyobb a korai hiba faktor, de a csapatok és a játék felépítéséből fakadóan nem lehet mindig OG-t húzni...

A combine-on azt várom, hogy ő és Derwin James (FSU) felrobbantja majd a statisztikai lapokat. 

Saban nem arról híres, hogy az első éves emberei kezdők lesznek, de Minkah már az első évében brutál jó szezont játszott. Azóta sem volt kérdés a helye az alabamai védelemben. Elit a coverage-ben, nagyon jó kezei vannak, elit az emberfogása, biztos pont lehet a TE-k lekövetésében. Jól blitzel. Jó a futás ellen, jól szerel, nyílt terepen is 1 az 1-ben és még special teamben is bevethető. 

9 interception, ebből 6 pick six. Parádés!

Imád focizni, egy rossz szót nem lehet róla hallani, hogy balhézna vagy ráklábat lopna. Profin készül a profi életre.

Egyértelműen safety poszton látom a hosszú távú sikerességét. A pálya szélén cornerként már megégetheti magát. 

A személyében meglenne az új safety istenünk John Lynch után (még ha nem is ugyanazt a safety játékot adják). :)

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr1813578105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sammy.mondja 2018.03.02. 16:39:31

Fitz jó lehet nektek, de én egy komoly pass rusher DE-ben bízom, aki run elleb is jó.
A Coltsnál sztem BPA van, posztfüggetlenül ki kell húzniuk a legjobb játékost, és ez egy DE is lehet. Mondjuk én a helyükben hátra cserélnék, ami nektek jó lehet, mert aki előre akar jönni, az jó eséllyel QB-t akar.
A Jetsnél meg ugyanez van, HA érkezik Cousins - és ugye nekik is van 90+ misijük a Wilkerson cut után.
Izgi draft lesz ez, meg a QB FA sztori is remek adrenalinlöket! :-)

donjohnson 2018.03.05. 15:11:01

@sammy.mondja: Yes! Way to early, mert a QB FA piac a mi életünkbe is nagyon be tud és fog is kavarni. :)
Őszintén, hétvégén nézve a combine-t, aki nem viszi el Barkleyt azt én nettó hülyének nézem. Nálam most sima 1/1.
Ma még megnézem, hogy melyik DB fog bankot robbantani egy jó futással aztán frissítek.
süti beállítások módosítása