Az FA piac első hete lezárult gyakorlatilag, így úgy érzem, hogy itt az idő, hogy a következő mock draftot elétek tárjam. Fókuszban továbbra is csak a Tampa Bay van. 

Miért is vártunk az FA piacra? Érkezett pár hiányposztra megfelelő(?) erősítés. Lesz majd az FA piacot bővebben kiveséző iromány is, így itt nem merülnék el benne nagyon., lássuk is a medvét:

1st Round pick #9 Noah Spence DE/OLB Eastern Kentucky

Az utóbbi időben sokat töprengtem, hogy mit is kellene csinálni ezzel a 9. draft cetlivel. Három lehetőségünk van:

  • fel kellene tradelni a harmadik helyre a Chargers helyére és megszerezni Jalen Ramseyt. Elég magas ára lenne, minimum a második és harmadik körös cetli valamint valami hátsó körös töltelék. Ramsey olyat mutatott a combine során, amit nem sok más játékos. De ekkora árat nem hiszem, hogy megérne, főleg úgy, hogy érkezett CB erősítés hozzánk.
  • letradelni, maximalizálni a lehetőségeket
  • marad minden a régiben és a 9 helyen elvisszük Noah-t.

Nagyon sok mock draftot olvastam már, vannak teljes homállyal bíró alkotások is mint pl. Daniel Jeremiah friss bejegyzése. Vernon Hargreaves-t elég sok helyen kötik hozzánk, az FA piac előtt is érdekes meglátás volt, hogy egy 5'10" magas cornert írtak hozzánk a 9. helyen. Hargreaves ball-hawk képességeit senki sem vitatja, de a tampa keretében jelenleg nincs magas corner, Grimes személyében érkezett egy ball-hawk, a cserepadra pedig az ex-Viking Josh Robinson. 

Számomra továbbra is a DE poszt a leggyengébb és amit (nagyon) meg kell erősítenünk. Itt szintén nagyon sok nevet írnak be hozzánk, de kitartok Spence mellett.

Egy esetben tudok tőle eltérni, ha Joey Bosa valamilyen remek forgatókönyvnek hála lecsúszik a 9. helyre! :)

2nd Round pick #39 Keanu Neal SS Florida

6'0 / 211

Délen a helyzet változatlan! Azaz a második körben továbbra is egy safety erősítést tudnék a legjobban elképzelni, de Darian Thompson helyett Keanu Nealt, a Florida egyetem üdvöskéjét választottam erre a mock draftra. Miért?

Az előző bejegyzésemben, ahol a védelmet boncoltam szét ott már Keanu-t írtam be safety posztra, még ha a harmadik körre is. Biztosra megyek, inkább a második körben hozzuk el. Imádom a játékát, aki szereti a kemény safety játékot, annak az alábbi videó megtekintése sokszor javasolt

Keanu iszonyat keményen ütközik és mellett jó érzékkel csípi meg a labdákat is. Futás ellen nagyon jól lép fel, keményen néha már túl keményen is ütközik, ez okozott némi missed-tackle problémákat 2015-ben. Jó kezekben garantáltan Pro Bowl kaliber safety lesz, aki miatt öröm lenne Tampa meccseket nézni!!

Előző játékos: Darian Thompson

3rd Round pick #74 Joshua Perry /  Ohio State

Az FA piac mozgások indokolják, hogy a harmadik körben egy erős oldali linebacker érkezzen. Ahogy beleszerelmesedtem Neal játékába, úgy tetszett meg Perry játéka is. A draft legjobb SLB ígérete, így a harmadik kör vélhetően egy azonnali kezdő helyet jelent neki, ha a nyáron jól teljesít. 

4th Round pick #108 Tajae Sharpe WR Massachusetts

Mivel WR depth nem érkezett eddig az FA piacról, így szükséges az erősítés. Sharpe reményeim szerint elérhető lesz még a negyedik körben is. Sharpe személye nem változott tehát, csak csúszott egy kört. A UMass utóbbi idők legjobb elkapója, aki a Combine során sem vallott szégyent. 

A hátsó körökben csak a nevek sorrendje változott. A WR poszt negyedik körre csúszása miatt Victor Ochi az ötödik körre csúszott, emiatt Glasgow a hatodik körre csúszott Hargrave pedig körön belül mozgott. 7. körös pick nincs, így itt véget is ért a draftunk. UDFA megoldásként Brian Poole aki szintén a Florida cornere jó megoldás lehet.

5th Round pick #148 Victor Ochi DE Stony Brook

6th Round pick #186 Graham Glasgow C/G Michigan

6th Round pick #197 Javon Hargrave DL South Carolina State

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr48480128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sammydavis 2016.03.29. 12:44:30

Na, itt sok lövésem nincs a top játékosokon kívül, úgyhogy csak a posztokat néztem, hova erősítenél. :D
Mivel az előbb azt írtam a FA értékelő posztodnál, hogy "még kéne: egy normális secondary edző, aki összerakja Vernert és a többieket, valami fasza safety, DE és persze az elmaradhatatlan támadófal...", ehhez képest DE, S, (WR), C(G), DE posztokra igazolnál, szóval valamit nagyon ugyanúgy látunk. :D
És ezzel megerősítve érzem a magam kis laikus nézetét a Tampával kapcsolatban, hogy egy csapatszakértő is egyetért velem! :DDD

Egyébként szerintem Ramsey nem lesz elérhető a 3. helyen, most nagyon sokan felültek arra a vonatra, hogy ő lesz az 1/1. Ebben az esetben pedig nagyon durván borulhat sok dominó: a Griffin-igazolással a Browns behúzhatja Tunsilt (és elcserélheti Joe Thomast egy későbbi elsőkörösre, amivel akár QB-t is húzhat), a SD és a DAL akár hátra is trédelhet, mert a SD két legnagyobb needjére a legjobbak már el is mentek az első két helyen, a DAL meg végre ésszel is építkezhetne. De persze ki is húzhatják a Goff/Wentz párost, amivel a SF kaphatna azonnali szívszélhűdést (hogy röhögnék, te jó ég!). Mondjuk én a Cowboysban meg tudnám nézni Bosát is...
Ez a jó a draftban, hogy rohadtul nem tudod előtte, hogy mi fog történni, miközben meg vagy győződve róla, hogy tudod. És MINDIG van vmi olyan húzás, vagy akár trade, ami totálisan kiborítja a bilit! :D
süti beállítások módosítása