Post by Post - QB

2014.02.13. 22:20

Tavaly elindítottam egy posztonkénti értékelést. S mivel a mostani szezonnak is vége, a draft pedig vészesen közeleg ideje újra értékelni a tampai főszereplőket.

Kezdjük is az egyik kulcspozícióval, a franchise arcával, a rekordok döntögetőjével. De mivel ez a blog nem denveri vagy bostoni, így az előző jelzőket hanyagoljuk is. :)

Tehát... az irányítók!

Tavaly diszkréten kiakadtam Josh Freeman teljesítményén, aki bár megdöntötte a franchise rekordot, messze nem nyújtott bíztató teljesítményt. Nem vártam azt, hogy a viszonylag gyengébb draft classról igazolunk valakit, nos ebben nem lett igazam. Rögtön a második pickünk a harmadik körben egy irányítóra ment el. A 73. kiválasztott játékos Mike Glennon lett a North Carolina State játékosa.A hír hallatán intenzív fejvakarásba kezdtem. 

Miért is Ő? Miért is ekkor? Ha már irányító, akkor húzhattunk volna erre a posztra előbb is és mást is. A szezon persze megmagyarázta a történteket, már amennyire.

Az elmebeteg vezetőedzőnk nem igazán jött ki Josh barátunkkal. Ami önmagában nem baj, mert ha megkérdőjelezhető módon is, de így végre megszabadultunk tőle. Az persze más kérdés, hogy Schiano mesteren és a tampán röhögött megint a fél NFL.

Josh a kellemes tampai melegből elhúzott a minnesotai hidegbe. Egy másik franchisehoz, mely bohózatot mutatott be az irányítók kezeléséből. Képességét bizonyítja, hogy ott kb 3. számú QB lett...

Mike Glennon QB #8

mike-glennon-napoleon-dynamite.jpgMike 6'6 magas és 225 fontot nyom. Azaz testalkatra majdnem egy az egyben Josh. Három évig volt Russell Wilson cseréje (ugye tudjuk ki Ő? a friss SB győztes irányító). Miután Russell átment Wisconsinba Mike lett a kezdő és rögtön egy Bowl győzelmet aratott a csapattal. A keze irdatlan erős és amennyire esetlennek tűnik annyira nem vészesen mozog el a nyomás elől. 

A támadó playhívásunkban legalább volt annyi értelem, hogy viszonylag konzervatív playeket kapott, nem kellett esztelen módon szórnia a lasztikat a nagy nyomás miatt. Ezek alapján sokkal biztatóbbnak is tűnt mint a sokszor emlegetett Josh barátunk. 

mike-glennon-fumble-against-carolina.gif

A fenti jelenet természetesen bekerült az év végi baki gifparádéba. Kínomban én is jót röhögtem a jeleneten mikor néztem a meccset.

Na nézzük azokat a fránya számokat:

2608 yards 416/247 passz kísérlet ami 59.4%-os hatékonyságot jelent. 19 TD / 9 INT mutató és 83.9-es QB rating.

Közben kapott 40(!) sacket és volt 7 fumble amiből négy lasztit el is vesztettünk.

Egy irányító játékát nagyban befolyásolja az előtte dolgozó fal munkája. Míg a tavalyi fal TOP5 volt, addig az ideiről ezt már nem lehetett elmondani, pedig változás nem történt. 

Az összkép alapján sokáig habzó szájjal követeltem, hogy a drafton igenis QB-t kell húzni, mert jó class lesz ilyen téren, másrészt mit csináljunk egy ilyen nagy, tejfeles szájú mamlasszal, aki ...

.. aki végül is jó lehet nekünk. Nem lövök le nagy poént, de Schiano ugye belebukott az ámokfutásába. A helyére pedig egy védő guru Lovie Smith került. Ha megnézem a mostani Seattle győzelmet, vagy kicsit elmerengek a dicső múltban és a 2002-es Super Bowl győztes Tampát nézem meg akkor simán bejöhet az az állítás, hogy egy beton védelem mellett egy game manager QB biztos, precíz játékkal lehozhat egy SB győzelmet, főleg ha olyan futók támogatják mint nálunk. Tehát, jelenleg úgy gondolom, hogy Glennon jó lesz.

Ki volt még?

Josh Freeman QB #5

571 yards 94/43 passzkísérlet ami egy pocsék 45.7%-os hatékonyság. 2 TD / 3 INT 59.3-as rating...

Fentebb már kiveséztem, több szót nem érdemel mert felfordul a gyomrom...

Dan Orlovsky QB #6

Semmi sem változott tavaly óta. Csere, szóba se került a kezdő poszt. Idén lejár a szerződése, kérdés hogy itt marad-e ücsörögni, vagy elmegy-e máshova ücsörögni.

Összegzés & Értékelés: C+

Délen a helyzet változatlan. Freeman első három meccse borzalmasra sikeredett. A helyére bekerült Glennon a rookie hibák mellett megbízhatóbb teljesítményt nyújtott. S ami fontosabb, a társak jobban felnéztek rá mint Josh-ra. Ami valljuk meg egy QB-nál fontos szempont. Fiatal, előtte az élet. A második szezonja jön amit vélhetően kezdőként fog kezdeni. Az új edzői stáb nyilatkozatai alapján nem várhatunk végül sem Johnny Footballt sem Bridgewatert sem. Arról nem beszélve, hogy az előttünk választó csapatok közül sokaknál égetőbb QB kérdés van.

Mi lehet a megoldás?

Nézzük meg mit produkál Mike kezdőként. Tartaléknak kell egy low-budget de megbízható valaki, vagy Orlovsky vagy Mike Kafka akit leigazoltunk az Eagles csapatától.

Bár a háborút a brutál védelmünk és a jó futók fogják megnyerni, a passzjátékból is lehet valami, ha igazolunk még egy jó WR-t és foltozunk a támadó falon. Jól kevert playhívásokkal és kellő idővel jó lehet ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr545813398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sammydavis 2014.02.14. 10:11:51

Zsír összegzés, szerintem is az Oline a kulcs, és még egy normális WR, plusz ugye egy olyan második számú TE, aki szintén képes labdákat kapkodni a levegőből. (Ha Mike Williamset eltiltják a francba, akkor a WR még égetőbb lesz.)

De tényleg az Oline lesz érdekes, mert az agyonfizetett két sérült guardnál vagy fizucsökkentés vagy csak sima elpucolás kell (kérdés, hogy a pucolásnak milyen pénzügyi hatása lenne a sapkára). Ebből a lóvéból az Oline és a WR sor is kaphatna, nem beszélve a DE posztról, de erről gondolom később írsz majd. :D
süti beállítások módosítása