Spoiler alert: HERE COMES THE BOOM!

shaggyboomboom1.jpg

Egy idézettel kezdenék Tampa valaha volt legjobb védelmi koordinátorától:

Monte Kiffin: "I want 11 guys getting to the ball as quick as we can."

Hiányposztok: DL, Safety

A tavalyi évhez képest annyi változás történt, hogy a CB posztot az idei évre lehúztam a hiányposztok közül.

DL: emlékezhetünk rá, hogy 2016-ban úgy futottunk neki egy mérkőzésnek, hogy a kezdő D-Lineból 3 ember sérült volt és csak egy kezdő állt rendelkezésre. Az RB poszt mellett a DE volt az, ahol gyakorlatilag „tarolt a pestis” azaz már sokadrangú játékosnak kellett beállni és bizonyítani.  Ez azt jelenti, hogy kell ide DT és DE is, hogy a négy emberes nyomás erősödjön.

Safety: Ahogy az egész védelem, úgy a safety társaság is Janus-arcú volt 2016-ban. A szezon elején a Conte & McDougald safety páros nagyon durva labdákat nyelt be. A hirtelen forma ugrásban a safety sor is kivette a részét. Conte pick6 a Bears ellen, majd a sérülése után kezdőbe kerülő Tandy ihletett formája a szezon zárása során pedig McDougald kulcsszituációs pass breakupjai. A hivatalos kezdő tandemnek lejárt az 1-1 éves prove-it szerződése.

Lássuk miként alakulnak a játékos mozgások:

Cut:

CB Alterraun Verner: megtakarítás: 6,5 millió dollár

Ezt már Licht megcselekedte, így én már csak sodródok az árral. J Az egy nagyon jó kérdés, hogy én mit tettem volna vele, vélhetően megtartottam volna a 6.5 millió ellenére is. Ami valljuk meg egy slot CB-nek vagy backup CB-nek nagyon nagy pénz.

DE George Johnson, megtakarítás: 2,25 millió dollár

Johnson az, akit én már tavaly is kidobtam volna. Az idei évben ez szerintem elkerülhetetlen. Ezt nem is nagyon ragoznám, az idei év is elég mély DE poszton, így ha egy kései körben megszerezzük Trey Hendricksent az egy sokkal jobb és olcsóbb megoldás.

Újrakötések:

DE Will Gholston 4 évre, évenként 6 millió dollár

Gholston pass rusherként örök ígéret marad, de run stufferként biztos pontja a védelmünknek. Itt lehet ütköztetni az álláspontokat, hogy egy futás ellen jó védelem megér-e 6 milliót évente. 4 év alatt 10 sack-et gyűjtött. Ha hiszünk abban, hogy Noah Spence hosszú távon megoldja a pass rusht és netán eljut a 10+ sack / szezonhoz, akkor Gholston futás elleni jelenléte az álláspontom alapján megér évi 6 milliót. Ami további fontos pont: Licht alatt úgy érzem, hogy végre elindul az a folyamat, hogy a drafton kiválasztott játékosaink kapjanak egy második szerződést.

S Bradley McDougald 2 évre, évenként 3 millió dollár

 A szezon második felében megbízható módon teljesített. Back-up SS-nek azonnal szerződtendő. :)

CB Josh Robinson 2 évre, évenként 2 millió dollár

A special team másik ásza. Shepard mellett kötelező őt is megtartani. Az ST munka mellett pedig egyértelmű corner depth. Value sign!

DT Akeem Spence 2 évre, évenként 2 millió dollár

Akeem sok szerepkörben megfordult már a DT állományom belül. Volt már kezdő, rotációs játékos, csere. A csere szerepkört szánnám neki a jövőben is. Mindezt egy jutányos 2 millió dolláros éves szerződésért. Természetesen tesztelheti a piacot, de ennyinél többet nem nagyon fog keresni szerintem máshol se.

DE Jacquies Smith 1 évre, 1,75 millió dollár

2015 házon belüli meglepetésembere volt a DE poszton 7 sackes teljesítménnyel (2014-ben 6,5). Tavaly az egész szezont ki kellett hagynia sérülés miatt, pont ezért csak egy biztonsági egy éves szerződést tennék elé.  Nézzük meg miként tud visszatérni és jövőre kaphat egy nagyobb szerződést, ha megint 7 sack körül végez. J

FA igazolások:

DT Dontari Poe /Kansas City Chiefs/ 5 évre, évenként 11 millió dollár

Booom!

A Chiefs durván belendült az FA piaci mozgásokba. Eric Berry kapott egy álom fizetést (legjobban fizetett safety). Duvernay-Tardif is kapott egy szép hosszabbítást, Jamaal Charles sztár futót viszont kirakták a keretből. Beindítottam a matekot, mert így könnyen lehet, hogy valamilyen módon meg tudnák tartani Poe-t is. Szerény számításaim alapján ehhez kevés a rendelkezésükre álló cap space (10 millió körül) főleg ha draftolni is szeretnének valakit. Poe nem egy sack-cézár villámlábú DT de tőle nem is ezt várnám el. A McCoy – Poe párosunk középen ligaelit szintre repülne. McCoy az egyik legjobb 3rd technique DT a ligában, mellette ott lenne Poe mint igazi 1-technique, gap gyilkos pufifánk. Aki bár 3-4-es védelemben játszott, vígan ellenne nálunk a 4-3-as rendszerben is. Ezt a falat, kiegészülve a széleken az endekkel, már egy ligaelit védelem is nehezen tartana meg. Valamint a futás elleni védelmünk is új szintre emelkedhet.

S Tony Jefferson /Arizona Cardinals/ 4 évre, évenként 5,8millió dollár

Nem egy Eric Berry, de nem is kerülne annyiba. Jefferson is előkelő helyen szerepel a FA posztonkénti sorrendeken. Hírbe hozták a Tampával és a Redskinsbe is sokan el tudnák képzelni.

Tony egy minőségi upgrade lenne a strong safety poszton Conteval szemben. Tandy úgy tűnik, hogy magára talált a FS poszton, így Jefferson (mögötte pedig McDougald) remek kiegészítés lesz az SS poszton. A draftról pedig továbbra is hoznék egy fiatalt, aki vagy azonnal elő tud lépni, vagy pár év alatt minőségi játékossá tud fejlődni.

Draft:

S Marcus Maye, Florida

A Tandy – Jefferson kezdő safety páros megvan. Megvan McDougald is, mint egyik csere, ide jöhet Maye mint második csere. Joggal lehetne a szememre vetni, hogy második körből csere játékost szerezni luxus. De a jövő mindenképpen az övé. Tandyben én azért nem bíznék feltétlenül egy fél szezonos jó teljesítmény után.

DE Jordan Willis, Kansas State

Jordan Willis volt a Senior Bowl sztárja. Az idei draft nagyon mély a védőfal emberekben (is). A K-State ásza megfelelő lehet, hogy hosszú távon Ayers utódja legyen.

Ahogy minden újoncnál, itt is izgatottan várom a hétvégét, hogy lássuk a combine eredményeket.

DE Trey Hendricksen, Florida Atlantic

Az idei sleeper DE prospectem, akitől sokat várok. Egyrészt roppant kíváncsi leszek, hogy vasárnap milyen combine ereményeket produkál majd. Itt tesztelni akarom a Mel Kiper könyében olvasottakat is (Mel Kiper: Ne csak a labdát nézd! ). Hendricksen nagyon jól mozgott a Senior bowl hetében is, valamint az East-West Shrine alatt is. A special teamnek is hasznos tagja lehet, valamint szituációs / back-up DE szerepkörben nézzük meg mit tud.

CB Corn Elder, Miami

A jövőbeli Brent Grimes. A corner posztot idén nem érzem annyira akkutnak, hogy valami nagy FA igazolás vagy korai körös draft pótolja a hiányosságokat. Ezek tavaly megtörténtek. Grimes (a nagy FA igazolás) jövőbeli pótlásán kell egyedül töprengeni. Erre Elder nagyon jó alternatíva lehet. A cornerek hagyományosan nehezen illeszkednek be a ligába (lásd VH3 is gyengélkedett sok esetben). Eldernek lehetősége lesz tanulni, fejlődni, felvenni a ritmust. Grimes-tól pedig nagyon-nagyon sok mindent tud majd megtanulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr9812306115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása