A védelemre nagyon ráfér az erősítés. Mivel ez nem edzői (DC) poszton fog bekövetkezni, így játékosokban kell megoldani azt, hogy ne az alábbi teljesítményt nyújtsuk:

  • 22 db sack / 32. a ligában azaz utolsó
  • 378 engedett yard / meccs / 32. a ligában azaz utolsó
  • 260 engedett yard / meccs / 32. a ligában azaz utolsó
  • 22. hely a futás elleni védelemben (1880 yard engedett futás)

Tehát ráfér a csapatrészre a nagytakarítás. Kérdés az, hogy a fentiek miatt ki akar majd ide igazolni. Illetve ha mégis teletömnénk sztárral a védelmet, velük mit kezdene Smitty. 

Hiányposztok:

Itt gyakorlatilag mident fel lehetne sorolni ami védelem: RDE, LDE, DT, CB1,CB2, FS, SS

Kihagytam netán valakit? :)

Cut:

Nagytakarítás idén is. Licht FA igazolásai a kevés kivételt leszámítva nem sülnek el jól. Hála a nagyon jó szerződés-menedzsmentnek a friss igazolások 1-2 éven belül halott pénz nélkül ki is vághatóak.

Egy posztban már összeszedtem, hogy kiket vágnék ki, ebből volt is már olyan, akit Licht is kivágott.

Chris Baker DT 4,875 mi $

Érzékeny búcsút vettünk tőle, könnycsepp nem csordult. Remélem máshol bejön neki ez a stílus.

Robert Ayers DE 6 mi $

Jövőre lejárna a szerződése, de nem hiszem, hogy meg kellene tartanánk ennyi pénzért. 5+1 millió dollárt fel tudnánk rajta szabadítani, azt sokkal jobb játékosokra is el tudnánk költeni. 

A hírek szerint kikérték Ayers véleményét is az új DL coach kiválasztásában, így az ő kivágása max nálam tutti.

Chris Conte FS 2,375 mi $

Ezért a pénzért tudunk jobb alternatívát szerezni.

Újrakötések:

Brent Grimes CB (34 éves) 2 évre, évenként 7 millió $

Az első évet garantáltan kapná Grimes: 4 millió base salary + 4 millió roster bonus formájában

A második év (6m$) már nem lenne garantált, a 2018-as teljesítmény függvényében maradhatna.

Clinton McDonald DT (31 éves) 2 évre, évenként 2,5 millió $

McDonald szolid játékos a pályán és példaértékű a pályán kívül. 31 évesen már nem nagyon fogja megváltani a világot, de rotációban vész esetén McCoy mellett még lehet két jó éve. 

Keith Tandy FS (29 éves) 2 évre, évenként 1 millió $

Back-up opció safety fronton.

Robert McClain CB (29 éves) 2 évre, évenként 850k $

Will Clarke DE (26 éves) 2 évre, évenként 750k $

(RFA) Ryan Russel DE (26 éves) 2 évre, évenként 850k $

 

FA érkezők:

Sheldon Richardson DT / DE (27 éves) 4 évre, évenként 9 millió $

Beef up the D-Line! Problémás eset, sőt, szörnyen problémás eset. De ebbe a vérszegény falba elkél minden erősítés. Egy valami szólhat ellene, a Chris Baker experiment, ami most még élénken élhet a front office-ban. 

A problémás mivolt miatt merem remélni, hogy 9 misiből leigazolható lenne. A Spotrac 12 millió / éves fizura prognosztizálja, de pl. McCoy áll most 12 millió körül / év, tőle pedig azért messze van még Richardson. Kérdés, hogy mekkora árverseny & licitháború lenne rá.

Tyrann Mathieu S / CB / Honey Badger 5 évre, 11,5 millió $

Egy félelmem van csak az LSU korábbi sztárjával kapcsolatosan (és nem csak az, hogy elhappolja a Saints) hanem az, hogy a Mike Smith féle pöcs-puha védelemben nem fogja találni a helyét. Jó kapcsolat lehet amúgy hozzá Licht mellett az új DL edzőnk is, Mr. Buckner.

In memorian akik eredetileg itt voltak, de az utóbbi napokban trade keretein belül várost váltottak:

Michael Bennett DE Seattle --> Dilly Dilly

Aqib Talib CB Denver --> Cornerwood Rams

 Draft

Sok need maradna még, de Richardson és Mathieu némileg pofozna a védelem megítélésén. Mathieu érkezése pl. már okafogyottá tenné Minkah Fitzpatrick draftolását. 

Az utóbbi időben rákaptam, hogy a fanspeak.com oldalon draftokat szimulálok. Ameddig össze nem raktam a fenti GM listet addig ugyebár szinten mindig Minkah volt az első körös hit, de nézzük, hogy most mi lenne:

1. kör 7. pick.: Denzel Ward CB Ohio State

3 éven belül a második CB pick az első körben.

Ward Marshon Lattimore mellől érkezik az OSU-ról. Remélem hasonlóan ugrik majd be, mint tavaly Lattimore a Saintsbe. Viszonylag alacsony de Tampában valamiért nagyon szeretik az ilyen cornereket. Ward nagyon atletikus, kiváló lábmunkája van, a Combine-on is kiemelkedően teljesített a fizikai teszteken. Nagyon jól mozog az elkapókkal, nem hagyja őket elszakadni, lesz feladata bőven az NFC South elit pass heavy csoportjában.

 

2.kör 6. pick Da'ron Payne NT Alabama

Újrakötöttem McDonald-ot és leigazoltam Richardsont, akkor mégis minek Payne? Spoiler! A jövő brutál védelmi falát építem! Reszkessen mindenki! Muhahaha :D

Payne egy olyan bivaly erős és atletikus belső falember, aki 1-2 éven belül McCoy mellett fogja rommá zúzni az ellenfél támadófalát. 

310 fontos tömeggel 4.91-es időt repesztett a 40 yardon múlt héten. Az meseszép!!

Első sorban inkább run stuffernek mondanám, igazi gap (és így futó) gyilkos. Jó kezekben és jó példaképekkel egy Dline szobában all-down player lehet belőle, a fizikai potenciál megvan hozzá. 

Óriási mák kell majd hozzá, hogy itt a második kör elején elérhető legyen, tehetsége alapján már az első kör közepén, vége felé ki kellene szállnia.

3.kör 5. pick Chad Thomas DE Miami

Nem, kedves olvasó, ez nem csak egy defense mock draft lesz. De igen, a harmadik körben megérkezik az első DE is, mégpedig délról a napfényes Miami városából. 

A méretei az NFL etalonba tartoznak: 6'6 magas és 275 font. A harmadik körös pick tökéletes lesz érte, mert még marha sokat kell dolgoznia a technikáján. Az alapok jók, mélyen játszik, erős, gyors, agilis, de a kezét még nem tudja jól használni. 

Egy méretes kérdőjel van mellette, a zenei pályafutása. 7 hangszeren játszik és mellette DJ Miamiban, azaz kérdés meddig akar sisakban és vállvédőben irányítók után szaladgálni. 

 A #9-es játékos tessék keresni a lenti videón:

5.kör 7. pick Shaquem Griffin LB Central Florida

A Blind Side után itt lehet a következő nagy hollywoodi story az NFL játékosok közül. A Combine óta országos és nemzetközi hype indult körülötte de én már a Senior Bowl óta ki vagyok rá hegyezve, nincs olyan szimulált mock amikor nem hoznám el, egyenlőre még itt az ötödik körben. Hiányzik a bal kézfeje. 

Tampai öböl túloldalán él St. Petersburg városában (novemberben még én is jártam itt : ) ) van egy ikertesója Shaquill aki már a Seattle profija (félő is, hogy elviszik előlünk). Kalandos körülmények között kerültek Orlandóba a UCF Knights csapatához, mert bár kiemelkedő játékosok voltak és e mellett remek atléták is a Lakewood High gimiben, csak együtt akartak egyetemre menni. Amivel nem is lett volna baj, mert szinte minden nagy egyetem meg akarta szerezni Shaquillt, de Shaquem-et már a hiányzó bal kezével nem akarták játszatni. Így pedig nem mentek sehova. Végül trükkös módon a UCF szerezte meg őket, de a volt edző redshirted státuszba tette Shaquem-et ami nyilvánvalóvá tette, hogy csak eszköz volt ahhoz, hogy megszerezzék az 1 perccel idősebb bátyját. Az első év után edzőcsere lett, a többi pedig már történelem...

A testvérpár együtt kezdte el égbe emelni a Knights zászlóját, majd a 2017-es évben immáron csak Shaquem parádés teljesítményével lettek veretlenek a főiskolás csapatok között. All-conference választás lett, 74 szerelés, 13,5 TFL, 7 sack (első a csapatban), 1 interception (egy ép kézzel) 3 levédekezett passz és 2 kiharcolt labdavesztés. Parádés!!

És akkor a Combine... minden idők leggyorsabb mért LB idejét futotta 40 yardon és 20-at nyomott fekve!! Parádés!!

Az LB drillek során pedig sokkal jobb teljesítményt nyújtott mint sok ép társa!! Parádés!! 

Csemege a gyorsaságával kapcsolatban a simulcam, egymás mellé téve Julio Jones, Richard Sherman, Ezekiel Elliott mellett, hogy milyen kurva gyors Shaquem:

6.kör 6. pick: Kentavius Street DE NC State

Bradley Chubb árnyékából nem más mint Kentavius Street mélyíteni a DE posztot. 2017 full-time kezdő volt az NC State falának másik oldalán. 13 meccsen 38 szerelés, 6.5 TFL, 3.5 sack, 3 passz blokkolás, 2 labdaszedés.

Nem épp szélvészgyors se nem robbanékony annyira, amit az NFL-ben elvárnának. 4.87-et futott a 40-en, ami annyira azért nem rossz. Kraft akad a srácban, mert 700 fonttal guggol (át se merem számolni...), lásd:

 6.kör 28. pick: Deadrin Senat NT South Florida

Griffin után pedig egy Bulls játékos Tampából. Erősíteni a DL mélységét. Ő már az East-West Shrine game során felkerült a radarra, ahonnan egy hátsó körös pick formájában jöhet le. Nem túl magas, ám a karjai elég hosszúak és erős mint a bika. 35-öt pattintott bele a 102 kilóba a Combine-on. Florida államban született, szégyen lenne ha nem mi vinnénk el és elhagyná az öblöt, hiszen ő már jól ismeri a RayJay stadiont is. :)) 

 

7. kör 37. pick Nathan Shepherd DT Fort Hays State

Kanada szülötte. Nagyon erős combine munkát rakott össze, így félő, hogy már elkel majd az ötödik kör magasságában. Kiemelkedő az agilitása. A gimi óta 100 fontott rakott magára, de még úgy tűnik férne rá. Nehezen kapott ösztöndíjat, majd amikor kapott abba kellett hagynia a sulit, mert nem volt pénze. Hazatért Kanadába, de annyian mondták neki, hogy kiemelkedő játékos lesz, hogy végül visszatért a Fort Hays suliba. Nem hiszem, hogy akaratbeli problémák lennének majd nála, sokat élt, sokat tapasztalt fiatalember. 

Technikában nyers, iszonyat sokat kell tanulnia, ez alapján inkább a hetedik kör, de a megcsillogtatott tudás csiszolatlan gyémántot rejthet. 

Na, a draftról így érkezne két NT, két DE, egy DT valamint egy CB aki rögtön kezdene a pálya szélén. 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr5713720672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása