Az első hétre még nem készült se beharangozó se összefoglaló, de ami nem késik nem múlik. 

De nézzük mi történik a második héten.

Tampa Bay Buccaneers - Arizona Cardinals 22.05 @Arizona

A Tampa úgy kezdte a szezont ahogy vártam, a Cardinals viszont nem. A sivatagi csapat otthon kapott ki a Brady-t nélkülöző New England csapatától egy a véghajrában mellé rúgott FG-nak köszönhetően. Megnéztem az összecsapást, hogy képet kapjak a vasárnap esti ellenfelünktől. Mi az a pár észrevétel amin megakadt a szemem, illetve mik azok a Bucs fókuszok, amikkel megnyerhető lehet ez az általam értékmérőnek kikiáltott meccs.

Arizona:

Passzjáték:

Nem újdonság, hogy a Cardinals passzjátéka jó. Ha kap időt, akkor Palmer viszonylag nyugodtan szórja a bombákat. Fitzgerald-on pedig nem fog az idő. A nagy öreg nagyon vidáman kapdossa el a rádobott labdákat. A Pats ellen 8 elkapásból termelt 81 yardot és két TD-t. Mind a két hatpontos elkapása nagyon szép volt. Mellette ott van Floyd is, aki szintén remek kezekkel van megáldva.

Palmer összesen 24/37-es mutatóval, 271 passzolt yarddal és 2 TD-vel került fel a statisztikai lapokra. 

Futójáték:

Egy David Johnson futást leszámítva (45 yard) ez nem nagyon működött a Pats ellen. Remélhetőleg az Alexander -David páros szétszedi majd őket. Az említett futásoknál nagyon szépen pörgött ki a szerelésekből és a szélen tudott egy nagyot nyargalni. Ha ezt kiveszem a képletből, akkor a teljes csapatnak egy röhejes 2,4 yard / futás jön ki, ami elég gyatra. Johnsonnak pedig 2,9 yard / carry. 

Védelem:

Még mindig élesen emlékszem arra a tavalyi Packers elleni meccsre amikor szétterorizálták Rodgerst. Nos, Garoppolo-nak nem volt túl kemény estéje ilyen szempontból. 3 sack-et kapott, az egyikből fumble is lett, de ezt végül visszafújták az NFL új ostoba, hülye baromságának köszönhetően. Nem lehet megünnepelni egy sack-et mert unsportsmanlike conduct címszóval rádobnak egy 15 yardot. A hivatalos verzió szerint a csoportos koreografált ünneplést büntetik, de se ez se a tampai nem volt az, hogy rohadjanak meg...

Szóval, a félelmetesen 4-3as front nem dolgozott olyan jól és a szintén félelmetes secondary mellett Chris Hogan a Pats új szerzeménye bemutatott egy 37 yardos elkapást, ami 6 pontot ért és ahol a zónázó Arizona védelem gyönyörűen elváltotta magát. Nem hiába voltak közös edzéseink a Browns ellen az előszezonban, mert az edzői stáb gyakorolni akart 4-3-as védelemmel szemben is, az persze más kérdés, hogy egy Browns D sehol sincs a Cards D-hez képest...

Buccaneers:

Jameis & Co.:

Ahogy a Browns védelem, úgy az Atlantai védelem sem ér fel az Arizonához, de az fontos, hogy a passzjátékban uralni tudjuk a levegőt. Ehhez kell egy összeszedett Jameis, és kellenek hozzá a Tampai kosárcsapat sztárjai, Evans akivel tényleg jobb a kémia és simán elő lehet szedni bármikor, VJax akivel nem értették meg egymást az interception előtt, de azért jó az öreg a háznál és ASJ aki bár 2-es TE csak, de amilyen elkapást bemutatott, nos ott zengett a ház...

Arra számítok, hogy mind a két irányító lubickolni fog, így Jameisnek kell a több yard, több pont. :)

Futójáték:

Azt is költői túlzás lenne leírni, hogy a Pats szétfutotta volna a Cards-ot, de jól kiegészítették vele a passzjátékot. Blount egy BEAST de nálunk van a liga egyik legjobb párosa. Sokat várok a Doug-Chuck párostól. Földön és levegőben is, 

O-Line:

Chandler Jones nem érhet oda Jameis nyakára és senki más sem. Nem csak a csapatnak, hanem magának az O-Linenak (és majd a secondary-nek) is értékmérő lesz ez a meccs, hogy miként tartják majd fel a nyomást és hagynak időt passzolni, illetve nyitnak utat futni. 

Pass Rush:

Folyamatos és megfelelő nyomás alatt kell tartani Palmert, hogy meneküljön, hogy érezze a törődést és hogy ne passzoljon pontosan. A 3-4 sack az elvárt minimum, fontos szituációkban és nem akkor amikor már semmit se ér. A tavalyi év nagy felfedezettje Jacquies Smith kidőlt a teljes szezonra, de ott van még Ayers, McCoy, az LB-k és végre elő lehet rántani a cilinderből Noah Spence-t is. Szeretnék látni egy meglepő CB blitz-et.

Secondary:

Adtunk nagy játékokat a Falconsnak, nagyon kellett hogy Conte kétszer is odaérjen utolsó emberként. A Julio Jones - Sanu páros után a Fitzgerald - Floyd sem lesz könnyű sétagalopp, sőt... Nem szabad hagyni, hogy Parmer szétpasszolja magát, jól kell zárni az embereket és jó lenne elcsípni egy labdát is, utolsó pillatanban benyúlni, hogy sikertelen legyen a passz stb.

Tipp:

Szoros Bucs győzelem!

Bucs 34 - 31 Cards!

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr211704887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása