Az előző két postban kiosztottam az offense és defense MVP címeket, most úgy gondoltam, hogy górcső alá veszem a pozíciókat. Megvizsgálva, hogy az adott részlegben, hogy állunk, van-e szükség változtatásra avagy jók vagyunk.

Ezek alapján már meg lehet fogalmazni, hogy hol milyen need-ek vannak és utána bőszen lehet elemezni, hogy a Free Agent (FA) piacról illetve a draftról kikkel kellene erősíteni.

Jellemzően ki egy franchise arca? Ki egy gimis vagy főiskolai csapat sztárja, a női szívek megdobogtatója? Hát persze, sorozatom első része az irányítókkal, azaz a Quarterback (QB) pozícióval fog foglalkozni

Rekordok éve


Volt szerencsém nekem is látni, hogy Power Ranking tampai részében a készítő értetlenkedik, hogy miért van az, hogy az irányító franchise rekordokat döntöget, még is mindenki el akarja küldeni... nos, meg kellene nézni pár Tampa meccset... :)

Josh Freeman QB #5

4065 yards (franchise rekord) 558/306 passz kisérlet -> 54,8%-os hatékonyság 27 TD (FRekord)/17INT

26 sack 10 fumbles! ebből 2x el is vesztettük a lasztit.

Mint láthatjuk két rekordot is megdöntött. Tampa mezben nem szerepelt még olyan irányító, aki egy alapszakasz során 4065 yardot és 27 TD-t dobott volna! Ugye innen fakad az a nézet, hogy mi a szarért akarjuk mi máshol látni ezt a srácot? :)

Én ha az irányítókat rangsorolni akarom akkor van az elit: pl Brady, P. Manning, Brees, Rodgers.

Vannak azok akik nekem nem elit, de biztos kézzel dobálják a lasztit: Roethlisberger, Matt Ryan, Eli Manning

Game managerek, akik mellett van egy brutál D és egy félisten futó, de ők maguk már kétarcúak, elitnek gondolják magukat, de vannak botrány meccseik: Flacco, Schaub, Stafford idén, Bradford. 

Freeman? Talán game manager, de ez ugye kérdéses, mert nincs brutál D-nk, főleg passz ellen... :( Így bár jól ment a szekér hajlamos volt összeroppanni és egymás után szórni a sok-sok interceptiont.

A szezont három részre lehet tagolni Tampában, egy botrány kezdésre, egy remek középső időszakra, amikor releváns playoff esély volt és egy botrányosabb szezonzáróra:

1-3-as kezdés majd szerencsére egy bye week 

790 yds, 5/4 TD/INT mutató (!) 119/65 54%-os hatékonyság. S ezek mellett kapott 7 sacket. Ez ugye nem túl impresszív. Ennek ellenére minden meccsen 7 ponton belül voltunk. A vérnyomásomnak kifejezetten nem tettek jót ezek a meccsek :) De itt már masszívan látszódott, hogy a passz védekezésünk botrány.

5-1-es középső etap

1715 yds, 16/3 TD/INT mutató(!) 200/115 57%-os hatékonyság. 7 sack. Ezek a mutatók már rögtön fényesebbek, nemde? :) A sorsolásra itt nem lehetett panasz. Elvertük a gyengélkedő Chiefs, Charges, Raiders hármast. Siketül egy bravúros győzelem a később PO résztvevővé vált Vikes ellen (ekkor sérült meg Nicks), kikaptunk a rivális Saintstől egy horror meccsen majd másodszor is elvertük a Pantherst.

1-5-ös zárás

Az előző etap után már én is azt számolgattam, hogy akár beérhetünk egy wildcard helyre. Én 3-3-as mutatót tippeltem. Ehhez képest sikerült kikapni a botrány szezont futó és végül edzőjét is menesztő Eagles majd a Rams ellen is. Egy meglepetés győzelmet csak sikerült hozni, a végén elvertük a Falconst. Úgy, hogy az Atlanta nem a cseresorát küldte pályára, hanem végig az elit csapat játszott. Meg is sérült két kulcsemberük. Meglátjuk, hogy mire mennek most hétvégén a Seattle ellen. 

1560 yds, 6/10 TD/INT mutató(!) 239/126 52%-os hatékonyság, 12 sack. Látványos összeomlás nemde? Főleg az előző etaphoz képest. Ezeken a meccseken különösen látható volt, hogy mennyire remeg a keze és dobálja össze vissza a lasztit. 

Én ki merem jelenteni, hogy a szezon nem ezen a srácon ment el. Gyakorlatilag nem volt passzvédekezésünk. Eli mennyekbe ment, rekordot döntött, bárki aki pályára lépett szétpasszolt minket. De, másodrészt már kellett hozzá Josh is.

Nyomás alatt nem tud játszani. És ki ne lenne jobban nyomás alatt ha nem az irányító? Az O-line nem volt az igazi Nicks kiválása után, bár a nevekhez képest jól tartotta magát. Ha megütötték akkor onnantól kezdve már nem tudott biztos kézzel dobni. Megremegett. Az interception mennyiség magáért beszél, bizonytalan helyekre dobálja a labdát, frissen draftolt srác benyomását kelti.Mentálisan sem tud vezér lenni, élmény volt nézni, ahogy Cutler módjára üvölt a társaival...

4. szezonját futja, még a rookie szerződésében van, ami jövőre fog lejárni. Kint már arról cikkeznek, hogy nem hosszabbítjuk meg. Mit is jelent ez?

- a vezetőség sem érzi azt, hogy ez a srác franchise kaliber lenne

- tartalékolunk a fizetési sapka alatt, nem akarunk egy zsíros szerződést alá tolni (jövőre még megtehetjük)

- megvárják a jövő évi teljesítményét

Egy valamit leszögeznék, ha biztos lenne a játéka, akkor megkapta volna a szerződését.

Ki van még?

Dan Orlovsky QB #6

Világ életében csere volt. Eleinte Detroitban, majd a Texans és Colts csapatainál. 22 meccsen lépett pályára 8 év alatt. Nem túl sok. Backupnak jó, több szót nem is érdemel. :)

Összegzés & Értékelés: C+

Freeman nem a legrosszabb megoldás. Nem hiszem, hogy kapna konkurenciát a mostani szünetben. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy jövőre hogy tud muzsikálni egy egészséges fal mögött s netán úgy, hogy a védelem is jobb. S lehet, hogy az idei rekordjait is megdönti, de a QB kérdésre mindenképpen vissza kell térnünk 2014 elején, mert nem ő lesz a végső megoldás!!

Mi lehet a megoldás?

Idén semmi. Az FA piacra kikerülő játékosok max Orlovskynak jelentenének konkurenciát. Flacco tűnik a legnagyobb névnek, de szívesen őt sem látnám itt és vélhetően marad a Ravens gárdájában.

Az idei drafton sem lesz olyan felhozatal mint tavaly Luck és RG3 személyében. Arról nem beszélve, hogy csak a 13. helyen draftolunk az első körben, az egyetlen értelmesnek tűnő felhozatal pedig Geno Smith lehet a West Virginia egyetemről. A helyzetet nehezíti, hogy a Chiefsre és a Billsre is ráfér egy QB. Én a negyedik körben berántanék egy irányítót, ha van még értelmes felhozatal, pl ha Tyler Wilson az Arkansasról vagy Matt Barkley az USC Trojans irányítója még bent lenne... de ők addigra vélhetően (biztosan) elkelnek. 

A másik opció amin eltöprengtem, hogy egy futó irányító kellene és néha megkeverve a kártyákat őt játékba dobni egy-két play idejére. E.J. Manuel jöhet szóba. 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr145013869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása