A héten, 03.10.-én kezdődik a tavaszi izgalom. Megnyílik az NFL szabadügynök piaca.

Persze már javában zajlanak az események a csapatoknál, előkészülve jövő hét keddre. A Tampa Bay Buccaneers több szempontból is reflektorfényben van idén tavasszal, egyrészt miénk az idei draft #1 választási lehetősége, másrészt viszonylag sok pénzünk van a fizetési sapka alatt. Azaz a Jason Licht – Lovie Smith tandem a tavalyi évhez hasonlóan megint be tud vásárolni.

Alább gyorsan összeszedem, hogy milyen hiányposztok vannak a csapatnál (van dögivel). Hova szánok FA (free agent) igazolást és hova szánok draftról hozott újonc játékost. Szpoiler alert! lesznek érdekes elgondolások. :)

A téma felkoncolását három részben végzem el. 

  • most olvashattok egy gyors összegzést a cap space-ről és egyebekről
  • támadó alakulat 
  • védő alakulat

Miből lehet gazdálkodni? Kiket rúghat ki a csapat?

Egyrészt 29 millió dollárral tudunk gazdálkodni a spotrac.com információi alapján. Ha ehhez még hozzá veszem, hogy vélhetően megszabadulunk még pár játékostól (Collins LT, Koenen P, Goldson S) akkor ez az összeg már majdnem 40 millióra duzzad.

Collins a tavalyi év bust igazolása. 6 milliót visz a 15-ös sapkából, ebből 3 millió dead money.

Goldson 2013-ban érkezett a Friscoból. Én szeretem a játékát, mert hard hitter. Amit mutat a tavalyi irdatlan mennyiségű büntetés amit összeszedett, ezért tavaly külön tackle órákat vett. Ő 8 milliót foglal a fizetési sapkából, ebből 4 millió a dead money.

Koenen teljesítménye alapján messze nem szolgál rá a 3,250,000 dolláros fizetésére. Emlékszünk még ugye Meskó Zoli esetére, akit azért vágott ki a Pats, hogy a fizetése töredékéért igazoljon egy újoncot. Nos, Koenen kivágásával csak jól járhatunk, egyrészt felszabadul a 3,250 millió dolcsi, másrészt csak jobban rúghat az, aki a helyére jön.

Orie Lemon. Nem tudod ki Ő? OLB potom 660 ezer dollárért. Ha én lennék a GM akkor nem tartanám meg. Az LB poszt amúgy is erősítésre szorul, így ezt a pénzt jobb játékosra is fel lehetne használni.

A fentiek meglépésével a cap space 39 millió dollárra duzzad.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr767254025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása