1-2

2016.09.29. 15:50

Töprengtem milyen frappáns címet adjak ennek a meccsösszefoglalónak, elvégre volt itt sok minden, "pisztolypárbaj" hiba hegyek, Aguayo dráma.

Kezdjük az elején vagy még az előtt.

1-1-es mérleggel egy arizonai zakó után futottunk neki az első idei otthoni meccsünknek. Egy lesajnált, eddig 4,5 pontot átlagoló LA Rams ellen, akik támadó oldalon nem masíroztak, ellenben brutál védelmet tettek oda. 

Milyen elvárásaim voltak múlt héten a meccs előtt?

Összefoglalva Key Matchups:

  • A támadó fal meg tudja tartani a Rams frontsevent
  • Konzisztens játék Jameistől, fejlődjön a kapcsolat VJax-szel
  • stabil futójáték Doug Martin hiányában
  • nyomás a Rams irányítón
  • Todd Gurley 50 yardon
  • Aguayo ne hibázzon (sokat érhetnek a mezőnygól helyzetek, lásd Rams - Seahawks meccs)

 

Mik teljesültek?

A támadó fal elég vegyes képet adott. Jameis megúszta két zsákolással, ami ez ellen a front7 ellen nem rossz. Demar Dotson hibája miatt két first downt fújtak vissza a zebrák. Valamint Robert Quinn egyszer úgy megverte Donovan Smith-t, hogy abból egy fumble, és egy visszahordott TD lett, valamint rajta is volt egy visszafújt first down, amikor csak holding árán tudta megtartani RQ-t.

A konzisztens játék sem jött annyira Jameis Winston részéről. Szünet előtt volt egy nagy hibája, amikor Charles Simms irányába dobott egy kórház passzt, amiből egy interception lett, majd a Rams támadásból egy TD. 20-10-es előny helyett rögtön 20-17 állt az eredményjelzőn.

Stabil futójáték: A Simms & Rodgers futópáros szerintem jól teljesített. Simm 55 yardot futott össze 4,2-es átlaggal, Rodgers pedig 15 yardot 3.0-ás átlaggal. Simmsnek 4&1-re volt egy gyönyörű 23 yardos futása a végjátékban ami után jött egy Evans TD is.

Nyomás a Rams irányítón. Keenum gyakorlatilag elkávézgatott a fala mögött, szolid nyomás volt de semmi eget rengető. Ayers úgy fest nagyon hiányzik innen.

Todd Gurley 85 yardot és két TD-t futott össze, s e mellett Cunningham két futásból csinált még 29 yardot, az elsőt 3&17-re amit nem lett volna szabad benyalni, szerencsére csak field goalban manifesztálódott. 

Aguayo ne hibázzon: Első körben egy kihagyott extra pont, majd egy kihagyott field goal rögtön a szünet után. Ez 4 pont ami lemaradt a tábláról. A csapat ezek után kétszer is megpróbált egy 2 pontost a TD-k után, melyek szintén nem sikerültek. Aguayo eddigi mérlege 3 meccsen: 3/1-es FG mutató és 8/7-es XtraPont mutató, ez 7 pont. A magyar Bucs Blogon már ekézik szerencsétlent, de ez a meccs bár kellett volna a négy pont nem (csak) rajta ment el.

Min ment el a meccs?

  • Case Keenum for prezident: egy átlagos irányítót sikerült a védelmünknek megint piedesztálra emelnie. 190 yard, 2 TD és 1 INT. Nem nagy számok, sőt a jobb erőkből álló Seattle ellen 239 yardot dobált össze, de ellenünk sikerült az amit ellenük nem, pontokat gyártani. 
  • Jameis rossz döntése amikor Simmsnek dobta a labdát a szünet előtt. Látnia kellett volna, hogy a védelem pikk-pakk odaér. Ennél minden megoldás jobb lett volna.
  • Támadó fal szabálytalanságok ami miatt elbuktuk  1st down lehetőségeket. Dotson és Smith jártak ebben az élen. Most a hétvégén ugyanezt várom tőlük a Denver ellen.... szenvedést szenvedés hátán.
  • Egy ígéretes drive ami egy fumble recovery TD-ben a Ramsnek tett fel pontokat a táblára. Robert Quinn nagyon szépen verte meg Donovan Smith és verte ki az utolsó pillanatban Jameis kezéből a lasztit. Westbrook visszahordása sima ügy volt. 
  • 31-20-nál 3&17 lett volna a Ramsnek amikor Verner csinált egy teljesen felesleges szabálytalanságot. Jöhetett a Rams újra és a hiba végül egy Rams TD-t ért...
  • Borzalmas 2 minute drive a viharszünet után. Fent hagytunk két időkérést a táblán, botrány time management kíséretében, valamint nem túl szerencsés playek miatt. A fordítás így nem jött össze.

 

Mint látható volt itt hiba bőven Aguayo szenvedése mellett, így ez a vereség a csapat veresége. 

Azért voltak pozitívumok is a meccsben, ezek mellett se mennék el szó nélkül, mert ezekre lehet építeni.

  • Anger szép puntokat produkált, ezzel is nehezítve a Rams kezdő pozícióját a pályán.
  • Jameis & Evans összhang. A holtidény egyik nagy célkitűzése volt, hogy a top elkapónk és Jameis kémiáját javítani kell, nos ez remekül megy eddig. Háromszor is volt a meccs alatt "Evans percek" amikor szinte csak ő kapta a labdát és ezekkel haladtunk előre.
  • Javult az összhang Jameis és VJax között is. Bár most is volt egy alkalom ahol Evans "leüvöltötte" Vincent Jackson fejét, mert rossz route-on ment, de már itt is ültek a fontos elkapások.
  • Humphries tovább remekel a harmadik elkapó poszton. Szép játékok, biztos elkapások jellemzik. 9 elkapás és 100 yard! Azért ez nem rossz! :)
  • Végre volt labdaszerzés a védelemtől! Énekeljük meg Kwon Alexandert, aki egy Keenum homályt leszedve és visszavíve azt megszerezte a Bucs első TD-jét a meccsen!! Valamint énekeljük meg Lavonte Davidet is, aki mesésen verte ki a labdát a rams játékos kezéből amivel Conte még ment előre pár yardot.
  • Eddig megtett yardokban 9. helyen állunk a ligában, passzok terén a 6. helyen, a pontokban pedig a 16. helyen. Ez már jobb mint tavaly, de még mindig sok pont marad el...

 

Összességében:

Fájó vereséget szenvedtünk a bántóan alig félházas Raymond James stadionban. Tovább csináljuk azt amit tavaly, megnyert vagy nyerhető meccseket bukunk el, bénaságok miatt, ráadásul olyan csapatoktól kikapva, akiket verni illene. Dirk Koetter is ezt emelte ki, hogy hiányzik az "it" a csapatból, hogy együtt verjen a szívük és meghaljanak egymásért a pályán. Ezen még dolgozni kell. 

Két brutál meccs következik... jön a Denver és megyünk Carolina-ba a rivális Panthers ellen... papíron ez két vereség...

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr4511752181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása