Úgy fest minden évben megtalálom a magam under-radar defensive end játékosát. Tavaly ez Noah Spence volt, aki nem is volt annyira radar alatti, inkább csak a pályán kívüli droghasználata pörgette meg a sajtót és a mock-draft gyárosokat.

Az idei "üdvöském" Trey Hendrickson, aki már szerepelt az előző mock draftomban. Azóta történt ez meg az, gondolok itt a Combine-ra és a beinduló FA piacra.

Előélete:

Államon belül született, mégpedig az Orlando melletti Apopka városában. Ez nagyjából 90 mérföldre van Tampától Orange megyében. A Florida Atlantic egyetemre járt, ez már némileg délebbre van. 

A Conference USA nem éppen a legerősebb egyetemi liga (All-C USA). A Western Kentucky, Florida International, Louisiana Tech neve csenghet ismerősen. 2016-ban elnyerte a Conference USA év védőjátékosa címet. 

A FAU nem túl acélos csapat, mely 2015-ben és 2016-ban is csak 3-3 mérkőzést tudott megnyerni. Ebből a csapatból nagyon masszívan kiemelkedik Hendrickson, aki nem hiába nyerte el az év védője címet.

Statisztikai sor:

Veretes! 

36 mérkőzésen 41 tackle for loss, 29,5 sack, 7 forced fumble és összesen 125 szerelés. Játszott nagyobb egyetemek ellen is (Miami, Florida)

2015-ös Florida elleni mérkőzése:

5 tackle, 3 sack , 1 FF

trey_hendrickson_stats.jpg

(Forrás: sports-reference.com

Érdekesség és értékét is növeli, hogy a tavalyi évben 4 blokkolt rúgása volt, ami hasznára válhat az NFL-ben. A hátsó körös újoncok a special teamekben kapnak lehetőséget bizonyításra, ez pedig remek ajánlólevél ide (is).

Két mérkőzése:

A statisztikák és a combine munka mind-mind hasznos, ha egy újoncot akarunk megnézni. De a legfontosabb a film (tape). 

Két nagyobb összeállítást találtam róla, az egyik a 2015-ös meccse a Florida ellen (itt még játszott VH3 is). Valamint az East-West Shrine game, ahol első körben hívta fel magára az országos média és az én figyelmem is.

A 2015-ös meccsén látható, hogy szépen dolgozik a jobb képességű támadó fal ellen is.

  • 0:44-nél nagyon szépen megveri David Sharpe-ot RE poszton
  • fal mögé dobva MLB poszton QB spy majd le is viszi az irányítót -6 yardon
  • 6:50-nél hatalmas fumble amiből a csapat TD-t csinál
  • 7:40 high motor: küzd végig, töri a futás blokkot majd megcsinálja a szerelést

Az East&West Shrine game-en RE posztra állt fel

  • kezdetben a #77-es LT Victor Salako volt vele szemben az Oklahoma State-ről
  • majd a #65-ös Avery Gennesy a Texas A&M - first team All-SEC falembere
  • a Florida ellen nem láttam volna, hogy csinált swim move-ot, itt már igen :)
  • 3:10 első fumble - gyorsasággal állva hagyta Gennesyt
  • 4:25-nél nagyon szép spin move
  • a második félidőben LE posztra is felállt, itt a #74-es Storm Nortonnal találkozott a Toledo-ról

Széles repertoárral dolgozott a minőségi falak ellen. Megfigyelhettünk bull rusht, tempóból megverést, spin mozdulatokat és még egy swim move-ot is! Az East&West meccsen nekem meglepetés volt, hogy jobban élt Gennesy ellen, aki minőségibb játékos mint Salako.

Combine munka:

Nagyon vártam az idei Combine-t Indianapolisban, hogy lássam a draftra készülők teljesítményét, valamint a Pat Kirwan könyvben olvasott rendszert megfigyeljem.

40 yard dash

Ez az amit nagyon felkap a média és a figyelem középpontjában van. Még egy DE esetén is képesek fanyalogni, ha itt kicsit lassúbb valaki. Pedig jellemzően pont a DE és egyéb fal posztok azok, ahol ennek az ég világon semmi szerepe sincs... A 10 yardos részideje, na az már mutatja a robbanékonyságot!! 

combine_de_40dash.jpg

Látható, hogy a mock draftom másik üdvöskéje, Jordan Willis robbantott bankot az endek között a sebességével. Rá is ki fogok térni egy külön posztban, mert megérdemli. Hendrickson 1 századdal maradt le a draft sztárja, Myles Garrett mögött. A 10 yardos részideje pedig ha emlékeim nem csalnak, akkor Haason Reddicket (akit ide se vettem be, mert az igazi posztja LB) leszámítva neki lett a legjobb.

Ami a robbanékonyság szempontjából fontosabb lehet az a fekvenyomás, távolugrás, helyből felugrás (bench press, broad and vertical jump)

combine_de_kirwan.jpg

Pat Kirwan alkotott erre egy számítást, miszerint ha a bench + broad + vertial értéke magasabb mint 70, na akkor egy figyelemre méltó jelöltről beszélhetünk. Jordan Willis értéke 73,42 ami már magasabb mint ez a minimum. Hendrickson valamiért nem nyomott fekve. Nem produkált annyira kimagasló értékeket, így nagyjából 26 fekvenyomás kellett volna neki ehhez az értékhez. Már ha hihetünk persze a Kirwan féle módszernek. Annyiban jó, hogy játszunk egy kicsit a számokkal. Amúgy ezek voltak azok a versenyszámok, ahol Myles Garrett twittert robbantott... 

Hendrickson esetén láthatjuk, hogy ezen számai nem kimagaslóak, de érdekesség, hogy minden mért értéke jobb, mint a tavalyi személyes kedvencemé.

Agility drills: (3 cone drill, 20 & 60 yard shuttle)

A DE-k életében ezen értékek már érdekesebbek. A 60 yardos sprint a vertikális sebességüket méri, a fenti fekvenyomás és társai az erőt és az atlétikai képességeket, ezen számok pedig a mozgékonyságot, helyzetváltoztatást, csipőmozgást. 

combine_de_agility.jpg

Itt látható, hogy mind a két kiszemeltem az élmezőnyben végzett már ha részt vett ezen számokban. Hendrickson nyerte a 60 yardos shuttle-t valamint a 20 yardos másodikja lett. A 3 cone esetén 9. lett holtversenyben. 

Konklúzió:

Trey Hendrickson némileg az RG üdvöskénkre Ali Marpetre emlékeztet. Aki kis iskola növendéke, uralta a mezőnyét és messze kiemelkedett a csapatából. Az látható volt, hogy a fizikai teljesítménye az elit közelében vagy az előtt volt. A "tape-ről" látható, hogy a nála magasabban jegyzett főiskolák OT-i ellen jól dolgozott. Széles mozdulatsort mutat be.

A hatodik körre prognosztizáltam, úgy érzem ennél hamarabb ki fog menni, már a negyedik kör környékén is talán. 

Sokat kell még tanulnia és fejlődnie, de szituációs helyzetekben jó lehet. Egy George Johnson-nal szemben pedig olcsóbb és hosszú távon jobb megoldás lenne. :)

#InLichtweTrust

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr3212323693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása