A végső mock draft.

Még valamikor március végén megírtam ennek a posztnak a nagy részét vázlatban, nem fejeztem be, nem küldtem ki az éterbe, még szerencse, mert közben felfordult az NFL offseason. A lehetséges végső draft sorrendben azt vetítettem előre, hogy a Los Angeles Rams feljön a kilencedik helyünkre, és elvisz egy QB-t. Opciók között még ott volt a Jets (akinek most szintén nincs értelmes irányítója), a Dolphins (akinek kellene egy valamire való futó). Nos, az újdonsült LA csapat komolyabbra vette az "amerikai álom" figurát. 

Nem elég, hogy idén elköltöztek az USA második legnagyobb piacára, Hollywood árnyékába, még fel is áldozták a jövőt, azért hogy idén behúzzanak egy olyan irányítót aki szerintem gyengébb mint Winston vagy Mariota és erről még az HBO is "főműsor időben" fog közvetíteni. 

Ami még beleköpött a levesembe az az Eagles, aki a Tampa előtti helyről pattant fel a második helyre, a botrány-fos Browns csapatával lebonyolított trade után. Mit ad Isten, a Browns-ról is van tweet-em :D 

És akkor egy idézet, hogy hogyan is kezdődött volna az eredeti posztom:

"Ahogy az előző bejegyzésemben már leírtam, a draft-ig most már nem fog semmi bombasztikus dolog történni. Így teljesen felesleges hetente új mock draftokat kiadni, amiben mindenféle vad teória van."

maki.jpg

Mik adottak?

Egy teljesen felbolydult közeg, hiszen a fentiekhez hozzá adhatjuk azt is, hogy mára virradóra a Panthers levette a tag-et Josh Normanről, aki így vélhetően 1-2 napon belül bankot fog robbantani. Természetesen a Tampa nevét is bedobták abba a 9 csapatos kalapba, aki futhat a kegyeiért. Nos, ezt nem hiszem, mert 16,23 millió van a cap alatt, ő pedig minimum ennyit akar egy évre. 28 éves játékosról beszélünk, aki tavaly a legjobb corner volt, és elé lehet tenni egy olyan szerződést, hogy az első 1-2 évben fürödni tudna a milliókban, aztán pedig ki lehetne vágni, de nem hiszem, hogy Licht erre menne.

Tudjuk, sejtjük, hogy mik a Tampa Bay Buccaneers legnagyobb hiányposztjai. Tudjuk, hogy Jason Licht szeret választási jogokkal üzletelni. Eddig azt is tudtuk, hogy a legjobb nevek (Ramsey, Bosa, Tunsil) már nem lesznek a táblán amikor a Tampa következik a 9. helyen. De a fentiek ezt is befolyásolhatják. A Rams 100% hogy QB-t draftol, ha már beáldozta ezért a jövőjét. Az Eagles marha nagy kérdés, ha igazi troll-ok lennének akkor Sammydavis kollégára hallgatva a második helyen behúznák Tunsilt vagy Elliott-ot. Ha nem trollok, akkor ők is QB-t húznak. Ez annyiban javítja az esélyeinket, hogy több nem QB elit prospect maradna bent. Más csapatokkal nem szoktam foglalkozni, de most mégis végig veszem, hogy ki milyen irányba mehet el:

Rams: Jared Goff

Eagles: Carson Wentz

Chargers: Jalen Ramsey (de a Chargers is megpróbál megszabadulni a 3-as picktől, egy időben elmeditáltam azon, hogy fel kellene jönni ide Ramseyért)

Cowboys: Ezekiel Elliott (tavaly annyira nem jött be, hogy eme Oline mögött bárki elfutkosna, nos Elliott durván futkosna)

Jax: Tunsil / Bosa (vagy bevédik Bortles seggét egy elit OT-vel, vagy behúzzák a legjobbnak tartott endet)

Ravens: Deforest Buckner (ebbe a védelembe ő passzol még ha Bosa bent is maradna)

49'ers: Tételezzük fel, hogy a Jax elvitte Bosát, így a Frisco elviszi Tunsilt

Browns: Myles Jack (QB-t nem akarnak, így marad a legjobb bent maradó védő, nyugodtan draftolhatnak BPA alapon, hiszen gyakorlatilag minden poszt need)

És akkor jövünk mi: Ott vagyunk ahol eddig, nem csúszott le hozzánk egy olyan player se, aki megéri a 9. helyet és impact erősítés lenne. Kérném, hogy azok a szakírók akik Vernon Hargreaves-t írják be hozzánk történjen bármi is, azok felejtsék el végre Tampát és inkább hagyják üresen ezt a mezőt.

Milyen lehetséges cserék maradtak Tampa viszonylatban?

A 9. választási lehetőség a miénk, ami egy értékes Top10 pick. Tampa szempontból úgy látom, hogy az általunk figyelt játékosok valamilyen ok miatt nem Top10 tehetségek. Azaz Licht le tud cserélni, amivel a csapat szerezhet még egy második körös cetlit.

  • New York Jets felcserél a 20. helyről, hogy a 9. helyen megtalálja a Gang Green új irányítóját
  • Tennessee Titans felcserél a 15. helyről, hogy behúzza megmaradó elit OT-t

Természetesen lehetnek más csere opciók is, de jelenleg én most ezeket látom reálisnak. Ja és arról se feledkezzünk meg, hogy Licht jó áron tovább pattintaná Glennont is, a jó ár pedig szerintem minimum egy második körös jog lenne.

Melyik lehet a legvalószínűbb csere? A Tennesse Titans. Kirabolták a Rams csapatát, annyi draft cetlijük van mint égen a csillag, ebből az egyiket átadhatják a Tampának a 9. helyért. Egyrészt Robinson nagy pajtása Lichtnek, így biztos ismerik egymás telefonszámát, másrészt Robinson hasonlóan aggresszív mint Licht. Mi mozgathatja őket? Ha Tunsil kimegy, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az egyesek szerint szintén elit Ronnie Stanley vagy Jack Conklin még bent lesz a 9. helyen, de a 15.-en akár már egyik se. Azt pedig tavaly láttuk, hogy Mariota előtt még egy olyan fal se dolgozott mint a tampai. A franchise QB seggének bevédése pedig a franchise legfőbb feladata. Ahogy említettem dúskálnak a választási jogokban, így egy második körös pick semmi azért, hogy behúzzák Stanley-t, Lewan pedig akár menjen RT-nek. 

Hogy nézne ki a deal?

A 9. hely 1350 pontot ér.

A 15. hely 1050 pontot, azaz a cserével a Titansnek kompenzálni kell 300 pontot. A Tampa megkapná a 45. jogot (450 pont) és átadná a negyedik körös 108 választási jogot (78 pont) és egy hatodik körös jogot 183. (19,2 pont). Itt még mindig bő 50 pont a differencia a Titansnek, de ha akarnak egy franchise LT-t akkor hajrá! Esetleg további pár pontért átmehet nekik a 197. cetli is.

Mik lennének ez alapján a tampai draft cetlik?

Round 1 Pick 15 (15)  a Titanstől aki a Ramstől kapta

Round 2 Pick 8 (39)

Round 2 Pick 14 (45) a Titanstől aki a Ramstől kapta

Round 3 Pick 11 (74)

Round 5 pick 9 (148)

A kiválasztottak légiója:

Round 1 Pick 15 (15) Noah Spence DE

A DT felhozatal klassz, a DE nem annyira. Bosa a legjobb és leginkább bevethető prospect aki ha lecsúszna hozzánk, akkor kötelező választás lenne. Spence engem megfogott azzal, hogy szerintem ő a legjobb siettető. A clemson ifjoncait semmi porcikám se kívánja azok után ahogy befürödtün Da'Quan Bowers-szel. 

Spence drog problémái szerintem túl vannak ragozva, már sokan ott tartanak, hogy második körös ember, ha Top10-et nem is ér, én nem engedném el a Top15-ös választásunkkal. Spence-ről már volt highlight videó így tessék ezt megnézni:

Round 2 Pick 8 (39) Robert Nkemdiche / Jonathan Bullard DT

A második kör elején a DT posztot erősíteném tovább. Nkemdiche fekete báránynak van elkönyvelve, ezért is csúszik ki az első körből, ha nem lesz egy bevállalós GM. Bullard személyével kapcsolatban már nincsenek ilyen kérdőjelek. Nkemdiche akár azonnali kezdő is lehet, Bullardnak van még mit tanulnia, fejlődnie.

Bullard videójában a szemfülesek többször láthatják a Tampa franchise irányítóját még Noles játékosként, valamint Neal is ott szorgoskodik. Ha már Neal, akkor két florida játékos a második körben vállalható lenne. :)

Round 2 Pick 14 (45) Keanu Neal S

Neal mock draftokban történő megítélése finoman fogalmazva is vegyes. Láttam már első körben, de harmadikban is, Mayock pl az 5. legjobb safetynek rangsorolja. Én tartom azt, hogy a safety need nálunk nagyobb mint a corner need. Neal pedig az általam nagyon favorizált hard hitter SS lehet a csapatban. Persze neki is van hova fejlődnie, jól megválasztott szögekben megérkezni a célponthoz, csökkentve a vétett szereléseket és ezzel nagy játékokhoz juttatva az ellent. 

Round 3 Pick 11 (74) Jihard Ward DE

Project. 4-3-as DE posztra jó választás lenne. Az end szerep mellett játszatni lehet belül is ami növeli az értékét. Jó kezekben jó kis end lehet belőle, szerencsére jó kezek nálunk vannak. A pályán nyújtott teljesítménye mellett pedig egy rendkívül szimpatikus figura.

Round 5 pick 9 (148) Tajae Sharpe WR

Sokáig úgy voltam vele, hogy ide még beírok egy DT-t, netán egy corner depth-et. Végül úgy döntöttem, hogy nem csak egy full defense draft lesz, hanem igenis kell egy WR depth aki extra célpont lehet Winstonnak. Az ötödik körben pedig elérhető lehet még Tajae. Geronimo Allison lehet még érdekes jelölt ide, volt is nálunk felmérésen, de Ő szerintem kevésbé jó képességű mint Tajae UDFA-ként még szóba jöhet. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr568576182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása