Kicsit megint előre szaladtam az időben, hiszen semmi szezon értékelő nem volt (bár ez tavaly se volt végül). Ám a Draft felkészülés már javában zajlik. Múlt héten a Tampa melletti St.Petersburg-ben megrendezésre került az East-West Shrine game és előtte az edzések. A héten pedig Mobile-ban megrendezték a Senior Bowlt.

Gyors összefoglalás, hogy milyen hiányposztok lehetnek a tampai keretben: WR, DL, OT, S, LB és Doug Martin jövőjének a függvényében ide vehetjük a futó (RB) posztot is.

Round 1 Pick 19 (19) O.J. Howard TE / Alabama

#WeaponsForWinston ennek a jegyében zajlik sok helyen az első körös találgatás tampai viszonylatban. Természetesen ahány mock, annyi játékost említenek a 19. helyen. Leginkább az elkapók (WR) a menők, de volt itt már falember is (OT, DE) sőt, futó (RB).

A fenti mottó alapján úgy vagyok vele, hogy nem csak elkapóban kell gondolkozni, ha fegyvereket, célpontokat akarunk Winston passzjátékához. Itt van Howard, aki félelmetes miss-match a védelmeknek. 6'6 magas és 249 fontot nyom, egy vadállat. Ráadásul nem csak elkapó TE hanem blokkol is. Keményen! A Senior Bowl során is megmutatta, hogy ő a legjobb TE az idei draft felhozatalon.

Pár gondolat:

Jameis és a Bucs front office imádja Cam Brate-et, aki biztos célponttá nőtte ki magát. De mögötte Myers és Stocker nem azok a félelmetes fegyverek. Egy Howard - Brate tandem (kiegészülve Evans elkapói szerepével) nagyon brutál red zone fegyverpár lenne. 

Valamint úgy gondolom Howard más magasságokba tudna jutni mint Brate (Greg Olsen és Julius Thomas nevével forog egy körben). Kíváncsian várom a Combine-t ahol fizikai képességeit be tudja mutatni.

A Tampa Licht vezetése alatt már felsült egy tight end játékossal. Ugye senki sem felejtette el ASJ-t? A már említett Evans után lett kiválasztva a második körben, de se a pályán se a pályán kívül nem sikerült maradandót alkotnia, így Seferian-Jenkins jelenleg a Jetsben szenved. Howard karakteréről szóló híreket én majd kiemelten fogom olvasgatni.

És íme, a beast maga:

Round 2: Marcus Maye S / Florida

Tavaly Keanu Neal volt az akit mellett kardoskodtam, hogy micsoda safety és kell Tampába. Nagy sajnálatomra a rivális Falcons vitte el és most készülhet is élete első Super Bowljára. A hype-om alátámasztotta az, hogy a Falcons elvitte már az első körben. Remélem Maye bent lesz még a másodikban és nem fogjuk bent hagyni, VH3 mellett ő lehetne a másik akit megszerzünk a Gators remek secondaryből. 

Miért is kellene ő? Coach Smith alatt a secondary egy erős fordulaton esett át a szezon második felében. A srácok ihletett formában játszottak. De ebből a gárdából Chris Conte és Bradley McDougald szerződése is le fog járni. McDougald végig játszotta a szezont 91 totál szerelést, 10 PDef és 2 interception áll a neve mellett. A pass szerelések nagy része kulcs szituációkban, ezzel eldöntve a mérkőzést. Conte a szezon első felében nagyon sok nagy passzt szívott be, amikor lekapartam az arcom, de a második feles fejlődés nála is tetten érhető volt. 2 INT ebből egy pick6 a Bears ellen, 5 Pdef és 69 totál szerelés volt még a neve mellett. A sérülése során került kezdőként pályára Keith Tandy aki pláne ihletett formában hozta le a szezon második felét. 9 PDef és 4 interception. Szép teljesítmény. Conte nem hiszem, hogy maradna, McDougald visszahozható és Tandy is bebizonyította, hogy van helye a pályán. 

Melléjük kellene egy igazi gamechanger, akire hosszú távon számíthatunk majd ebben a pass heavy NFC Southban. A lenti videó alapján is egy plug-and-play játékosnak tűnik, aki Nealhez hasonlóan az első perctől kezdve be tudna állni. Jó felépítése van, jól követi az elkapókat és olvassa az irányítókat. A felé dobott labdák 21%-a interception vagy break up lett. 

 

Round 3: Josh Reynolds WR / Texas A&M

Még mindig #WeaponsForWinston

Reynolds példája is bizonyítja, hogy egy jó Senior Bowl héttel a hátad mögött remekül lehet felfelé emelkedni a különféle draft sorrendeken. Reynold egy hete még 5. körre volt jósolva, ez már a 2-3. körre emelkedett. Egy csillagászati értékeket produkáló Combine után már le is mondhatok róla, mert már elviszik az első körben. A WalterFootball jelenleg a 29. legjobb elkapónak értékeli az idei classból és a 4-6. körre prognosztizálja.

Az Evans - Reynolds elkapó páros már csak azért is érdekes lenne, mert Reynolds volt az, aki megdöntötte Evans csúcsát a Texas A&M egyetemen. A három Aggies színeiben eltöltött egyetemi évei során 164 passzt kapott el, 2788 yardért és kerek 30 touchdownért. Nagyon impresszív számok!

A fizikai paraméterei nem olyanok mint Evansé, de a 6'3-as magassága messze fölé emelné a védőknek. a 193 fontjára még rá kellene pakolni némi izmot, hogy elérje a bűvös 200-at. Ezt szerencsére ő is tudja. 

A héten mikrofon végre kapták a tampai kollégák melynek során örömét fejezte ki, ha Evans túloldalán játszhatna és Winston passzolhatna neki. 

 

További elkapó opciók: Corey Davis, Cooper Kupp, Fred Ross, Taywan Taylor.

Round 4: Jordan Willis DE Kansas State

A 2016-os során a sérülések leginkább két területet érintettek nagyon. A futókat ahol volt, hogy a hatodik számú játékos kezdett, valamint a védőfalat, ahol a kezdő négyesből egy tudott csak kezdeni egy mérkőzésen. A védőfal széléről egész évre kidőlt Jacquies Smith valamint Howard Jones is. Ayers és Noah Spence is szenvedett sérülésektől a szezon közben, a végét pedig Gholston hagyta ki. 

Willis is megfelelő teljesítményt nyújtott a Senior Bowl-on, így a Combine eredményétől függően lehet már őt is elviszik hamarabb. A tegnapi mérkőzésen 2 sack, két kierőszakolt fumble és egy passz megállítás fűződik a nevéhez. Jó ajánlólevél.

Az egész heti munkája kiemelkedő volt Willisnek, így érdemes odafigyelni rá. 2016-ban 11.5 sacket 52 szerelést és 17.5 mínusz yardos szerelést és 3 kierőszakolt fumble-t mutatott be.

Round 5: Corn Elder CB / Miami

Elder méretei nem annyira hajmeresztőek, 5'10 magas és 175 font. De a tampai védelem Smith irányítása alatt sem fog elmozdulni a magas man2man cornerek irányába. Grimes és VH3 is 5'10 magas. Elder kapitánya volt ennek a Miami védelemnek. Magabiztos és fizikális játékot mutatott Florida déli részén. 

Round 6: Trey Hendricksen DE / Florida Atlantic

Igen, DE-ből sosem elég! tartja a régi dakota közmondás. Hendricksent első körben ide a hatodik környékére tartom elérhetőnek, tekintettel a remek Shrine Game munkájára és meccsére, egy jó combine miatt lehet csak feljebb lenne elérhető, ami miatt már kikerülne a látókörömből. 

Az Apopka-i születésű floridai fiatalember is ideális lenne Tampába. Nem szurkolt sosem a Bucs-nak, de ezt elnézem neki. A floridai játékosok szerintem speciális hátteret tudnak annak ennek a csapatnak. 

Trey 2015-ben 13,5 sacket 2016-ban pedig 9,5 sacket jegyzett. A Conference USA legjobb védőjátékosainak egyike volt az elmúlt négy év során. 

 

Round 7: Isaac Rochell DT / Notre Dame

Ha már depth akkor kell a DT depth is. Ahogy fent már fejtegettem a Dline elég sérülékeny volt idén. A Pewter Report tavaly végig első körre DT mellett kardoskodott, az idei első mockban náluk ennek örömére egy db DT se szerepelt. Ezt csak érdekességként. 

Rochell végzősként már csapatkapitány volt, előtte pedig Sheldon Day mellett bontogatta a szárnyait. Nem egy sack király, tavaly és idén is csak 1-1 állt a neve mellett de TFL-ben már jobb számokat mutat ami megerősíti azt, hogy a backfielden képes és tud is pusztítani. Az elmúlt 3 szezon során a védelmi játékok 83%-ban pályára lépett, így sérülékenységről nem beszélhetünk. Rotációs csereként számítok rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr7912166035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása