A holt szezonban a mock draftok olvasgatása & gyártása közepette a kedvenc témám a „Fantasy GM” amit már tavaly is olvashattatok.  Itt gyakorlatilag bebújok Jason Licht bőrébe és elképzelem, hogy én miként oldanám meg a teljes offseason játékos mozgásait. :) Annyival izgalmasabb mint a mock draft, hogy az „igazolt” veteránokból és újoncokból kirajzolódna a keret magja.

Ezt a kis GM eszmefuttatást megint két részre bontom: offense és defense.

Kezdjük is a primadonnákkal és azonosítsuk a hiányposztokat.

WR2, WR4, TE, RB,

Hosszú távon pedig a komplett O-line kivéve az RG.

Miért is ezek a posztok?

WR2: VJax sajnos idén is kidőlt egy sérüléssel, de a teljesítménye már előtte is erősen visszaesett. A szezon során így Mike Evansre nagy nyomás került, ami alatt jól is teljesített. Hosszú távon ettől függetlenül fontos, hogy vele szemben is legyen egy megbízható célpont, akire alapozni tud Jameis Winston. #WeaponsForWinston

WR4: Vjax és mások sérülése miatt sokaknak elő kellett lépni és teljesíteni. Ilyen volt Cecil Shorts, Russell Shepard, Freddie Martino. Nem épp egy elit névsor. Shorts el is szakította a térdszalagját, így közben ő is kidőlt és elképzelhető, hogy a karrierjének is vége. Shepard a speciális egység kapitánya / ásza és elkapónak is jól szállt be. A slot helyen Adam Humphries megfelelő lesz 2017-ben is, de kell a depth tanulva az idei sérüléshullámból: Mike Evans és más senki...

TE: Cameron Brate és senki más (deja vu). Gyakorlatilag ennyire le lehet egyszerűsíteni a képletet. Brandon Myers már öregecske és lassú is, elkapásban nem jó, blokkolásban még annyira sem. Luke Stocker kvázi a fullback, passzjátékban is extra blokkoló. Alan Crossnak volt pár felvillanása, de messze vagyunk egy két fejű TE szörny párostól akitől retteghet az ellenfél védelme.

RB: Egy éve Doug Martin kapott egy zsíros szerződést a remek szezonja után. Ami után sajnos nem azt kaptuk amit vártunk: erős visszaesés és sérülések. Botrány gyenge 2,9-es yard átlag. Valamint 4 meccses eltiltás droghasználat miatt, ebből 3 átesik a szezon elejére. Doug elvileg rehabon van, a csapat szavakban mögötte, kérdés, hogy mi lesz tettekben. A beugró Jacquizz Rodgers lett (miután Charles Simms is lesérült) aki Koetter alatt volt már a Falconsban is. Így gyakorlatilag ő lett a lead back. Peyton Barber is kapott szerepeket, de mély nyomott nem hagyott senkiben. Mélységet erősíteni jó, de ő nem lesz franchise futó. Mock draftokban 1-3 kör között írnak ide játékosokat. Dalvin Cook-ot például, aki a Florida State ásza volt, így sok kapocs köti a Tampához (Jameis, Florida, Aguayo stb.)

A futó csereberével két fő meglátásom van:

  • egy biztos futójáték nagyban segíti Jameis munkáját is, leveszi róla a terhet, lehet keverni a kártyákat.
  • a mi támadófalunk a dallasi elitnek az árnyékába se ér, így senki se reménykedjen egy Zeke Elliot féle berobbanásba (még ha ugyanez a fal is segítette tavaly Doug munkáját is).

Cut:

C Evan Smith, megtakarítás: 4,5 millió

Újrakötések:

WR Vincent Jackson: 2 évre, évenként 3 millió dollár

A legnagyobb meglepetéssel kezdem. Jackson 34 éves, az elmúlt két évben többet volt sérült mint egészséges, de a Tampa közelmúltjának legjobb FA igazolása volt. Tudom, hogy az NFL üzlet és nem jótékonysági szervezet, de Jackson öltözői és (ha egészséges) pályán lévő szerepe annyira fontos és meghatározó, hogy ezt a pár millió dollárt megéri. Nem csak a One Buc területén meghatározó egyéniség, hanem a tampai közösségben is. Segítheti a csapatot, hogy eljussunk végre a rájátszásba. Tampából kell visszavonulnia!

WR Russell Shepard: 2 évre, évenként 2,5 millió dollár

A speciális egység kapitánya és ásza. 2016-ban bebizonyította azt, hogy elkapóként is tud teljesíteni egy szolid szinten. A speciális egységbe továbbra is nagy szükség van rá, így a hosszabbítás nem kérdéses.

C Joe Hawley: 2 évre, évenként 3 millió dollár

Az ő veterán jelenléte is nagyon kell a fal közepére. Licht részéről sokat hallottuk, hogy mi mindenki lenne bevethető C poszton, így benne van a pakliban, hogy a mostanában egyre sérülékenyebb Hawley kikerül a képből. Ha kezdőben visszatérnénk Smith-hez, az semmiképpen se lenne előrelépés.

RB Jacquizz Rodgers 3 évre, évenként 2 millió dollár

Jacquizz bizonyított idén, mint minőségi csere. Amikor lesérült Martin és Simms is, akkor biztató módon kezdett és 2016-ban ő volt a legjobb futónk. Rodgers számára az évi 2 millió megfelelő összeg. Ennyi pénzért pedig lehet egy minőségi back-up futónk.

QB Ryan Griffin 1 évre, évenként 1,75 millió dollár

Glennon távozni fog, erre nagy összegben mernék fogadni. Így Griffin előléphet első számú cserének. Tenderen kap egy egy éves szerződést.

FA igazolások:

C Nick Mangold / New York Jets/ 2 évre, évenként 6 millió dollár

Friss hír, hogy a Jets kirakta Mangoldot, a veterán, 33 éves centert. Jason Licht szeret veteránokat igazolni. Lásd a Logan Mankins trade-et vagy éppen tavaly Grimes és Ayers igazolását. Mangold 7 Pro Bowl-on vett részt és kétszer választották be az All-Pro csapatba. A tavalyi szezon felét kihagyta sérülés miatt. Egy komoly orvosi ellenőrzés után, ha egészséges már raknám is az orra alá a papírt.

A fenti két manőverrel a Center poszt két évre be van biztosítva, ráadásul egy All-Pro jelenléttel. Ott van még a pakliban Evan Smith aki szerződés alatt van és csereként bizonyított már. Őt a fentiek alapján vagy ki lehet vágni, vagy megtartani minőségi cserének (kivágtam).

WR DeSean Jackson /Washington Redskins/ 4 évre, évenként 8,5 millió dollár

Az utóbbi időben nagyon beindult a DeSean Jackson hype Tampa környékén. A hírek szerint Jameis Winston is lobbizik az ügyben kőkeményen. Már az országos média is körbe táncolta a témát. Jackson maga legszívesebben az Eagles csapatába menne vissza, de a Redskins maradást is felvázolta már különböző interjúkban. Ez itt elsődlegesen pénz kérdés lesz szerintem. Valamint Cousins esetleges távozása (tag-et kapott Washingtonban) is segítségünkre lehet, hiszen a pénz mellett Jacksonnál fontos érv lehet, hogy normális irányító passzoljon neki egy playoff aspiráns csapatban.

Draft:

TE O.J.Howard, Alabama

Abszolút kitartok az O.J. Howard hype mellett. Minden csapat a jövő Gronkját keresi. Nálunk Brate nem az, ASJ nem lett az, talán majd Howard az lehet. A draft vonulat közepén a 19. helyen abban a kényelmes és mégis szorongásokkal teli helyen lesz a Tampa, ahol karosszékben figyelhetjük, hogy ki fog zuhanni idáig. S könnyedén választhatjuk az elérhető legjobb játékost a #WeaponsForWinston jegyében. Ez lehet valamelyik WR (Ross?) netán Cook (RB) vagy Howard (TE). Ha más posztra igazolnánk (pl. OT vagy a védelem) az számomra nagy meglepetés lenne.

WR Josh Reynolds, Texas A&M

A 6’3 magas Reynolds mellett is kitartok. DeSean Jackson elhozta a csapatba a szükséges tempót. Vincent Jackson az igazi veterán vezető szellemet tartja itt. Evans a sztár s Reynolds a jövő Jacksonja. Humph a slot tartalék. Ez már messze jobb összeállítás mint 2016-ban. Nagyon kíváncsian várom a Combine teljesítményét.

QB Alek Torgersen, Pennsylvania

Bár egy nagyobb összeget mernék feltenni arra, hogy Licht megint FB-t draftol az utolsó körben, én szakítok a mock draftban jelölt hetedik körös DT húzással (netán spoiler veszély lenne?) és egy QB-t rántok be az utolsó körben. Tekintettel arra, hogy elég gyatra az idei QB class így nem reménykedek benne, hogy egy Brady-re bukkanok a zavarosban. A választásom Torgersen-re esett, akitől nem várok mást, csak egy jó camp-et, amivel tesz egy kis extra nyomást Griffin-re. Valamint ha netán mutat valami félelmetesen jót, akkor harmadik számú irányítóként beférhet az 53-as keretbe.

 

Hogy állna össze a támadó sor?

QB:

Jameis Winston

Ryan Griffin

(+1 Alek Torgersen)

RB:

Doug Martin

Charles Sims

Jacquizz Rodgers

Peyton Barber

WR:

Mike Evans

DeSean Jackson

Josh Reynolds

Vincent Jackson

Adam Humphries

Russel Shepard

Josh Huff

TE:

Cameron Brate

O.J. Howard

Luke Stocker

Alan Cross

Offensive Line:

LT Donovan Smith

LG JR Sweezy

C Nick Mangold

RG Ali Marpet

RT Demar Dotson

G Kevin Pamphile

C Joe Hawley

OL Caleb Benenoch

OT Leonard Webster

OL Ben Gottschalk

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr7712304605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása