Tavaly nagy volt a várakozás az O fallal kapcsolatban. Erre már az előszezonban kidőlt az egyik Pro Bowler Guard. Aztán a másik, frissen igazolt. Ehhez képest a cserecsapat liga TOP5 formát hozott.

Jött a 2013 és megint nagyok voltak a várakozások. Felépült a két guard, mindenki egészséges volt... erre?

Erre...

 

Előzmények:

Carl Nicks felépült. Davin Joseph a felkészülés nagy részét még kihagyta, de a szezon kezdetére ő is csatasorba állt. Úgy tűnt, hogy meglovagolva a tavalyi jó szereplést a két remek guard segítségével egy bitang fal fog összeállni. S ugye mi kell egy offense jó szerepléséhez? Egy jó fal... :)

Hogy szaladtunk így neki a szezonnak?

Donald Penn LT, pro-bowler , Carl Nicks LG all-pro, Jeremy Zuttah Center, Davin Joseph RG, pro-bowler, Demar Dotson RT

Dotson a tavalyi jó szereplésnek hála kezdő lett, Zuttah visszatért centerbe a többiek felépültek.

A szezon:

Horror story reloaded. Nicks kőkemény két meccset bírt aztán ledöntötte a lábáról az MRSA. 2013 szeptemberéig azt se tudtam mi fán terem ez a betűkombó, de hamar megtanultam. Az MRSA egy húsevő baktérium, ami felütötte a fejét Tampában. Schiano ezen a teszten is megbukott. Se a csapaton belül, se kifelé a sajtó felé se tudta kezelni. 

mrsa.jpg

Persze a közönség hamar felismerte ezt a bakit is. Voltak itt vegyiruhás szurkolók, vendégségben csapatok akik kifertőtlenítettek a csapat után.

Tehát. Van egy guard akit horror pénzért igazoltunk és a két év alatt összesen 9 meccset játszott nálunk... azt tudni kell, hogy 2014-ben is 9,3 milliót visz majd a sapkából.

Újra Jamon Meredith került elő, aki tavaly is beugró volt. 

Penn - Meredith - Zuttah - Joseph - Dotson volt az aktuális támadósor. A képbe még bekerült Ted Larsen is. Azaz a falunk menedzselésével kapcsolatban megint nem volt konzekvens a vezetés.

Mi lett a 2013-as szezon vége?

A Top5 falunk majdnem worst5 lett. 

47 sacket engedtek az irányítóknak akiket további 75 alkalommal ütöttek meg. Ez rohadt sok. Tavaly 26/66 volt az arány!!!!

A futás blokkolásunk szar volt. Nem hiába kezdett borzalmasan Martin is. Brusztolt, futott, de nem kapott teret, nem nyitottak nekik átjárót. A passz támogatása pedig ugye a fenti számokból kitűnik mennyire volt sikeres. Semennyire.

Összegzés & értékelés: C-

A támadó falunk volt idén a leggyengébb láncszem. Átvették e "nemes" címet a secondary csapatrészről.

Nagyon nincs mit ragozni ezen a szereplésen. Se passz se futás támogatás. A támadósor és a csapat teljesítménye nagyban meglátszott ezen a teljesítményen. Vissza kell találnunk a tavalyi formánkhoz. 

 

A jövő:

Két játékosnak is lejár a szerződése a csapatrészben. Jamon Meredith, Ted Larsen. Meredith jó volt tavaly, idén ő sem hozott kiemelkedő formát. Kérdés, hogy az új edzői kar vele számol-e vagy inkább körbe néz a szabadpiacon.

A fontos kérdőjel nem is ő, hanem Joseph és Penn. Mind a ketten 30 évesek és irdatlan nagy pénzt visznek a sapkából. Penn 8 milliót, Joseph 6 milliót. 

Dotson helyét biztosnak látom és ő csak két milliót visz a sapkából. 

1.) Tisztázni Nicks helyzetét. 

A Pro Bowler, All-Pro guard nagy reményekkel érkezett. Ehhez képest 9 meccsen játszott csak két szezon alatt, miközben nagy pénzt kaszál. Az nem kérdés, ha egészséges akkor egy klasszis, de nem egészséges. Sérült a lábujja, így támadta meg az MRSA is. Vagy fel kell bontanunk vele a szerződést és megtalálni a helyettesét, vagy megnézni mennyire épül fel és 100%-an tudja e vállalni 2014-et. Lovie Smith egyik nagy kérdése lesz ez az offseasonban.

2. Kell egy tackle

Penn öreg és nagyon drága. Ha cut akkor 7 misit tudnánk felszabadítani. Ha nem cut akkor is kell az utánpótlást. A draft sokadik körében húzhatunk egy tehetséges srácot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr775828758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása