Nagy izgalommal vártam a csütörtök estét, hiszen azok közé tartozok akit az amerikai footballban megszállottan érdekel a holtszezon is. Múlt héten publikáltam az én Fantasy GM meglátásaim, így ennek fényében gyorsan tekintsük is át, hogy a Jason Licht vezette Tampai office mit produkált!

free-agency-centerpiece.jpg

Újrakötések:

Will Gholston DE / 5 évre / évente 5,5 millió dollár

Gholston újraszerződtetése must have volt Tampában. Nem az a klasszikus sack-gyár highlight videó hős 4-3 DE ő, hanem a ritkaság számba menő run-stuffer specialista. Mint ilyen kell ő ebbe a falba. Méretei lenyűgözőek (6’6 magas és 281 font), igazi beast. A pass siettetése is fejlődik, de továbbra sem várok tőle 5+ sack szezonokat.

grade.: A

Jacquizz Rodgers RB / 2 évre / évente kb 2,5 millió dollár

A szerződés részletei még nem ismertek teljesen. De ahogy írtam tavaly Rodgers vitte a hátán a futókat. Ha nem draftolunk futót akkor Doug hiányában az első három meccsen ő lehet a kezdő. Ha Doug marad a csapatban és visszatér rég várt formájához, akkor a Martin – Simms – Rodgers futó hármas okozhat meglepetéseket.

Sok a ha…

grade: A

Chris Conte SS / 2 évre / évente 2,5 millió dollár

Hmm. Conte kapta meg azt a szerződést amit én McDougaldnak vártam. Még Bradley sem írt alá sehova, de ez nem jelenti azt, hogy visszatérne hozzánk. Vélhetően ő magasabbra árazta be magát, így az éves 3 milliónál többet vár. Tony Jefferson nem jött, más nagy nevű safety se. Bár a szezon második fele jól (jobban) alakult, nem hiszem, hogy egy Tandy – Conte kezdővel akarunk nekivágni a szezonnak így a draftról biztosan fogunk az első két körben húzni valakit. Ha nem, akkor sok-sok passzolt yardot kapunk majd megint…

grade: C

Érkezők:

DeSean Jackson WR / 3 évre / évente 11 millió dollár

Jackson szerződtetését én is előrevetítettem már, akkor volt a hype körülette Tampában. Valamint a hírek szerint Jameis Winston is erős lobbyt folytatott. A tampai szerződése mellett nemes egyszerűséggel az döntött, hogy mi több pénzt ajánlottunk érte.

Az ex-rézbőrű speedstert 3 éves szerződéssel hoztuk el 33,5 millió értékben, ebből 20 millió garantált. Éves szinten átlagosan 11,1 millió dollárt keres majd. Licht és Greenberg megint remekül építették fel a szerződést. Az első két év után ha a teljesítménye (sebessége) drasztikusan visszaesne, illetve megsérülne, akkor a harmadik év előtt már szabadon kivágható.  

VJax 30 évesen került hozzánk és a franchise történetének egyik legjobb FA igazolása volt (Joey Galloway is remek FA WR volt a 2000-es években). DJax is 30 évesen került hozzánk, nagyjából hasonló áron.

Mitől lesz jó DJax?

Az elmúlt két évben a tampai támadósorból nagyon hiányzott a sebesség. DJax ezt tudja az asztalra tenni. Ha begyújtja a rakétákat, akkor nagyon jó mélységi célpont, remekül széthúzza a pályát.

Karrierje során 17,7 yardot átlagol elkapásonként, ez félelmetes szám.

2008 után 112 elkapása volt több mint 25 yardért és 37 elkapása több mint 50 yardért.

Az elmúlt négy szezonjából 3 szezonban végzett 1000 yard felett.

Mit jelent ez a számokon túl?

Tavaly gyakorlatilag az egész elkapó sorunk sérülésekkel bajlódott kivéve a szupersztár Mike Evans. A védelmek így viszont kiemelt figyelmet fordítottak rá. A double teamek mellett tudott olyan jól teljesíteni ahogy! Nos, azzal hogy a pálya másik oldalán ott lesz DJax úgy Evansnek is több helye lesz, nem tud a védelem két embert állítani rá. Valamint a passz játék további előtérbe helyezése megnyitja az utat a futás előtt, hiszen így a védelmek nem engedhetik meg azt a luxust, hogy a safetyt feltolják a boxba.

Az általam prognosztizált 8,5 millió dollárért vélhetően nem tudtuk volna megszerezni. De a 11 milliót is bőven megéri.

grade: A-

Chris Baker DT / 3 évre / évente 5,25 millió dollár

Megérkezett a tömeg! Na nem egy Poe de Baker is remek erősítés lehet ebbe a falba. A Redskins csapatának 3-4-es védelmében volt ő minden, DT és DE is. Nálunk egyértelműen DT szerepben lesz majd. Számomra a kérdés majd csak az lesz, hogy kezdőként McCoy oldalán vagy rotációban McDonald-dal. Ez majd nyáron az edzőtáborban eldől.

Az első évében 6 milliót keres majd, a második előtt már ki is lehet dobni, ha nem válna be. De ettől nem félek. Nem egy akkora monstrum mint Poe (6’2, 333 lbs vs. 6’3, 346 lbs) valamint öregebb is, de cserébe sokkal olcsóbb. Poe még kint van a piacon a második nap után is. Vagy túl sokat kér, vagy nincs akkor érdeklődés érte.

A csapat minden esetre másként vélekedett a DT témáról mint én, mert nem tartották meg Akeem Spence-et, hanem hagyták távozni, így nem Siliga ellenében lesz minőségi upgrade hanem Spence ellenében. DT posztra így én még érzek egy depth érkezést.

Miért is fontos a beef a falba? A Panthers leigazolta Matt Kalilt(T). A Saints pedig Larry Warfordot(G). Kell a minőségi upgrade ami átjut ezeken a srácokon.

Érdemes megnézni a lenti összefoglalót, hogy milyen jól szedi szét a double-team támadó falakat és milyen motorral megy előre, hogy megcsinálja a sack-et vagy szerelést.

grade: B+

Távozók (eddig):

Mike Glennon QB / Chicago Bears

A Bears hisz benne (én is hittem benne még Jameis előtt). Cutlert kivágták, Glennont szerződtették. Vélhetően ő lesz a kezdő ,  zsíros pénzért (45 misi 3 évre), ezeket nálunk nem kapta volna meg. Erre vágyott. Én nagyon drukkolok neki, jó srác és szerintem jó irányító.

Emlékeztetnék mindenkit, hogy amikor nálunk játszott akkor Lovie & Co. nem tette le mellette a voksot, hanem cserélgették McCown-nal. (vicc) Nem volt előtte értelmes fal, Doug szenvedett futóban, nem volt támadó koordinátor… Ezek mellett még Brady sem zárt volna jó szezont.

Akeem Spence DT / Detroit Lions

A pénzzel itt is kicsit alá lőttem. A Lions 3 évre vitte éves szinten 3 millióért. Kezdő ott sem lesz, de minőségi back-up szerepét hiányolni fogom Tampából.

Russel Sheppard WR / Carolina Panthers

Ő fog a legjobban hiányozni. A távozásának motivációja vélhetően a nagyobb elkapó szerepkör lehet. Hiába volt nálunk a special team ásza és kapitánya, a tavalyi szezonban meg tudta mutatni, hogy elkapóként is lehet rá számítani. Különösen fáj, hogy a rivális Panthers szerezte meg. :(((

 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr2712329343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása