Szűk egy hete lezajlott az idei NFL draft. Az esemény házigazdája Philadelphia volt, ami okozott is pár érdekességet. A Rocky c. film lépcsőiből ismert helyen volt felállítva a pódium, ahol a közutálatnak számító Goodell bejelentette a választottakat. 

Nézzük is, hogy tampai viszonylatból kik lettek a szerencsések. 

Round 1 Pick 19 (19) O.J. Howard TE / Alabama

Az idei első és egyben egyetlen befejezett mock draftom telitalálata. Ha befejeztem volna a második, draft előtti kiadást, na akkor már nem ő szerepelt volna itt. Ahogy közeledett a draft úgy lett O.J. Howard első kötben TOP15 prospect, majd TOP10 s végül már bizonyos helyeken TOP5. Ebből is látszik, hogy 19. helyen kiválasztani őt ordas nagy steal volt a tampai GM Jason Licht részéről. Ha nem lett volna hajnali 4-f5, akkor még egy pezsgőt is kibontottam volna. 

O.J. ugye 6'6" magas, 251 fontos izomtorony, aki Alabamáról érkezett. Arról az egyetemről, mely inkább a brutál védelméről híres. Az ő szerepét nem is nagyon sikerült megtalálni az elmúlt három évben. A Clemson ellen megnyert nagydöntőben 208 yardot szedett össze, két TD-vel fűszerezve. A bajnoki cím mellett övé lett az támadó MVP cím is. Hiába, mert a senior évében sem dobtak felé több labdát. 

A Senior Bowl-on ahogy írtam is, megmutatta, hogy az idei évnek kérdés nélkül ő a legjobb TE játékosa. A combine során is jó számokat hozott, a gyorsasága 40 yardon pl. 4,51 volt, de minden másban kiemelkedőt nyújtott. Mike Mayock is Greg Olsen-hez hasonlította, aki valljuk meg nagyon sok borsot tört az évek során a tampai védelem orra alá. 

Ami rögtön ámulatba ejtette az elemzőket az-az, hogy papíron valami nagyon brutális támadó sor állt össze Tampában:

Jameis Winston - Doug Martin - Mike Evans - DeSean Jackson - O.J.Howard és Cameron Brate

WOW! Tavaly a sajnálatos sérülés hullámaink nagyon megtizedelték a támadó sort, gyakorlatilag Evans és más senki volt a jellemző. Elit szinten persze, mert Brate, Hump, Shepard és a többiek próbálkoztak, de azért nem elit szintet képviselnek. Evans így sok double-teamet kapott, ami ellenére így is a 3. legtöbb yardot termelte a ligában.

Mi lesz idén? Evans marad. DJax elhozta 30 évesen a gyorsaságot, amivel pillanatok alatt szét tudja húzni az ellenfél védelmét. Evans már nem tud double teamet kapni, mert akkor DJax elrobog a labdával a célzónába. Ha 12-es felállással állunk fel, akkor még egy slot WR is pályán lesz, majAd jön a retteget kétfejű TE duó (reméljük). Brate  és Howard. Brate a semmiből berobbanva tavaly is biztos pontja volt Winstonnak és a TE-k között a legtöbb TD-t produkálta ligaszerte. A várakozások szerint Howard még nála is jobb, jobb futás blokkolásban és jobb elkapásban. 

A sok Dalvin Cook örült pedig rinyálhatott... 

Grade: A

Round 2 Pick 18 (50): Justin Evans S / Texas A&M

A posztot itt is telibe lőttem, de ahogy tavaly, úgy idén is hamarabb elvitték a "kiskedvenc" Florida safety-t akit kinéztem. Maye most a 39. helyen ment el a Jets-be, így nekünk Evans maradt.

Evans érdekes szereplő, megosztó volt ő is a pick terén. Hatalmas nagyokat tud ütközni, de sok szerelést is vétett. Az a szerencse, hogy nem kell feltétlenül a kezdőbe tolni, így lesz ideje megtanulni rendesen szerelni. Ha csak a highlight videókat nézzük, akkor ha jó ütemben ér oda, akkor vállal irdatlan nagyot tud ütni. Derrick Henry volt Alabamai futó jegyezte meg róla, hogy életében ő szerelte a legnagyobbakat rajta. Amin finomítani kell az az, hogy ne vállal röpködjon, hanem menjen a biztosra, kézzel átfogva szereljen. Szép dolog nagyokat ütni, de az NFL már más kávéház, ha itt egy highlight videóba szánt ütközést elvét és az ellenfél bejut a célterületre, akkor az összefoglaló helyett pikk-pakk a padon találja magát. Valamint itt nem max 18 éves suhancok szaladgálnak a pályán, hanem vért ivó erőgépek. Egy szó mint száz nála kulcsfontosságúnak látom az integrációt, az NFL szintjének felvételét. Ha ez nem jön össze akkor könnyen bust lehet. 

A safety sorunk így az alábbi lesz - Keith Tandy, JJ. Wilcox, Chris Conte és Justin Evans

Roppant kíváncsi leszek, hogy boom vagy bust lesz Evans.

Grade: B

Round 3 Pick 20 (84): Chris Godwin WR / Penn St.

#WeaponsForWinston

A posztot újfent telibe találtam, a név megint más lett. Licht Godwint igazolta le Tampába, akiről őszinte leszek, nem sokat hallottam a draft előtt. Azóta természetesen utána néztem a srácnak és az első benyomások kedvezőek. 

6'1" magas, 209 font és 4.42 alatt futotta a 40 yardos távot. Az egekig magasztalják a route futási képességeit, a kezeit és azt, hogy nagyon jól megy fel az 50-50%-os labdákért. Érdekesség, hogy vertival és broad jumpban is jobb számokat produkált mint O.J. Howard.

Sophomore szezonjában már berobbant a Penn State életébe, lássuk a statisztikáit:

Catch Yard TD
Junior 68 1101 5
Sophomore 59 982 11

 

Legjobb teljesítménye a Bowl meccsek során érkezett. Az USC elleni híres Rose Bowl-on például 187 yardot termelt és 2 TD-t szerzett. 

Bár sokan gondolom a slotba tennék én Evans vagy DJax cseréjének gondolnám első körben. Vagy az X vagy a Z szerepben. Hosszú távon is ez lenne számára az ideális irány szerintem. Y-ban ott van Humphries. Valamint a special teamben pótolhatja Shepard-ot. 

Grade: B

Round 3 Pick 43 (107): Kendell Beckwith LB / LSU

TRADE!!

Na itt már se poszt, se név nem jött be. Jordan Willis a 73. helyen kiment, így már Godwin választásakor sem volt bent. A csere ügylet után, mellyel az utolsó választási helyre visszajöttünk a harmadik körbe (és átadtuk a negyedik és 6. körös daft jogunkat a Jetsnek) egy nagyon jó, ámde ACL szakadásból gyógyuló LB-t igazoltunk az LSU-ról. Kwon Alexandernek még pályatársa volt, ráadásul ő volt az MLB az LSU csapatában, és Kwon az SLB. Tampában ez pont fordítva lesz, hiszen Kwon megragadta az MLB szerepet, így Kendell max SLB lehet. Itt majd a tavaly választott Devante Bond lesz a fő vetélytársa Daryl Smith visszavonulása után. 

Kendell 6'2" magas és 243 font. Egészséges állapotban ő volt az LSU védelem egyik ásza két és fél éven át és akkor vélhetően az 1-2. körben ment volna ki, így ha egészséges marad, akkor ő is steal lehet. Némi erőt és tömeget hoz az LB sorunkba, ráadásul kőkeményen ütközik. A mostanában elhanyagolt SAM pozícióban játszhat majd, valamint innen indulva szituációs pass rusher lehet. Valamint az újoncok örök helye, a special team lehet az övé. 

Grade: B-

Round 5 Pick 18 (162): Jeremy McNichols RB / Boise St.

Az idei évet RB hiszti övezte Tampában. Doug Martin egy pocsék év után van és ráadásul eltiltását tölti még 3 meccsig. Így a draft előtt a Tampában ráadásul népszerű FSU hívei Dalvin Cook nevét kezdték el zengeni. Ahogy Howard úgy Cook is zuhant (csak ő még tovább) így az első körben nagy volt a felzúdulás hogy miért nem a közönségkedvenc érkezett. Szerencsére Licht nem ez alapján draftol. Na de ha nem Cook, akkor utána pl. Marlon Mack-ért ment a hiszti aki Tampába járt egyetemre. A futót végül az ötödik körben kapták meg a fetisiszták, Jeremy McNichols személyében, ráadásul fricska, a Boise State-re járt ő is, ahova Martin is. Ő is sérülésből érkezik, nem mellesleg, csak neki a vállát operálták. A legnagyobb veszélyt Charles Sims-re jelenti majd, hiszen az idei drafton szinten neki voltak a legjobb kezei a futók között. S vélhetően a passz gyanús 3. down-os szituációkban kerülhet előtérbe. 

A hírek alapján amúgy Doug nagyon jó formát mutatott mind fejben mind testben a draftot megelőző edzéseken, így vélhetően ez nagy hatással volt Licht-ék dradtjára. 

Grade: B

Round 7 pick 5 (223): Stevie Tu'ikolovatu DT / USC

Hopp! Megint egy találat a posztra. 

Build the Mass! Close the Gaps!

A fenti mottó most pattant ki a fejemből, de ami az offense-ben a speed volt az idén a defense-ben a mass, vagy bulk volt. A védelmi falban tetten érhető lett, hogy nagy tömegű játékosok érkeztek. Megelőzve azt hogy szétfussanak (is) minket mint tavaly. A Gerald McCoy - Chris Baker (320lbs) kezdő nagyjából biztosnak tűnik, mögöttük ott van a mindkét poszton bevethető Clinton McDonald (nose és 3tech) és mögöttük ott van immáron a két egzotikus nevű fiatalember, Sealver Siliga és Tu'ikolovatu. Stevie T' Siligát ütheti ki az 53-as keretért folytatott harcban. 

Érdekesség, hogy Stevie már 26 éves, mert a kalandos múltja során pl. 2 évet egyházi misszióban töltött a Fülöp-Szigeteken. 

További érdekesség, hogy a PFF szerint az ország harmadik legjobb futás elleni védője volt. 286 snap során 36 szerelés. 

Grade: B-

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr2312476243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása