A Tampa Bay Buccaneers szezonja már a statisztikai könyvekben van s ilyenkor mindig jelentkezek kiértékelésekkel az elmúlt szezonról, valamint free agency és draft tippekkel.

Most szakítok egy kicsit a hagyományokkal és nem a csapatrészek kielemzésével kezdem, hanem rögtön egy 7 körös mock drafttal.

A 2015-ös év draft szempontból nagyon sikeres volt. Jason Licht jó érzékkel válogatott a játékosok közül s a tavalyi draft classból rögtön négy kezdő játékosunk lett.

  • Jameis Winston QB
  • Donovan Smith LT
  • Ali Marpet RG
  • Kwon Alexander MLB

 Természetesen ez egyrészt a csapat gyengeségét is mutatta, másrészt a srácok ténylegesen jól muzsikáltak. 

1st Round pick #9 Mackensie Alexander CB Clemson

Az elmúlt két évben a támadó egységeket erősítettük a draftok során. Ez és a Lovie Smith séma gyengeségének köszönhetően a védelmünk az elmúlt szezonban nagyon gyengécske volt. A bővebb elemzést majd külön olvashatjátok, a lényeg az, hogy idén fő fókuszban: a védelem!!

S ha már védelem, akkor két gyenge csapatrészt kell megerősíteni: defensive endek és a secondaryt (teljes mértékben).

Az én választásom az első körre a CB poszt. Két floridai srácot emlegetnek top prospectnek Jalen Ramsey a Florida State-ről (Winston volt csapattársa) és Vernon Hargreaves III. a Florida Gators csapatából. Ők már kimennek mire mi a 9. körben választani tudunk majd, és a top DE játékosok is elkelnek, így ár/érték arányban Alexander lesz a mi emberünk!

Alexander ennek az osztálynak a legjobb man-cover cornere. Alexander is kötődik Floridához, hiszen az államban született az Immokalee nevű kisvárosban. 

5'11" magas és 195 fontot nyom. Hosszú kezei vannak ami nagy segítség a press coverage során és benyúlni a szűk ablakokba megdobott passzokra. A második főiskolai szezonjában a felé dobott passzok 29.6%-a volt csak sikeres!!! S játszottak az Oklahoma, Notre Dame, South és North Carolina csapatával is, ahol igazán jó elkapók vannak.

Alexander Patrick Peterson féle játékot játszik. A line of scrimmage-re felállva már az első perctől nyomást gyakorol az elkapóra. A megengedett 5 yardon belül jammeli, ezzel is kizökkentve az útvonal futásából, hibára késztetve. 

Alexander nem az első évében lesz top CB és nemzeti média által is felkapott mint pl. Marcus Peters indén a Kansasből, de második évére már beérhet, főleg azzal az elkötelezett munka morállal mint ami neki van. 

Alexander már a főiskolás évek alatt is folyamatosan videón elemezte az összes kiemelkedő csapatot és elkapóit. De ezzel sem elégedett meg, mert már az NFL-es elkapókra is készülve az ő videó anyagait is tanulmányozta. Ez a munka morál sokat segíthet neki.

2nd Round pick #39 Noah Spence DE/OLB Eastern Kentucky

Ez a draft class corner és defensive end pozícióban se nem túl erős se nem túl mély. Mind a két poszton van 2-3 kiemelkedő játékos, aztán már csak az ígéret földje. Az ígéret földje arra vonatkozóan, hogy a kiválasztott előre nem látott módon fog berobbanni és csodát tenni. :)

Az első ilyen választottam már rögtön a második körben érkezik így lehet kövekkel dobálni. Ráadásul úgy, hogy Noah esetén kérdéses, hogy melyik poszton fog bevállni. Egyesek szerint kicsi DE-nek, van aki szituációs 3-4-es passz siettető OLB-nek szánja, van aki csak simán OLB-nek. 

Az Ohio State-en kezdte a pályafutását, de mivel többször is elkapták eki fogyasztással így hamar repült Eastern Kentuckyba. 

Az új iskolában már kimaradt minden balhéból, minta életet élt és csak a játékra fókuszált. Amiért őt választottam az az, hogy ösztönből megy a QB után, mint a vérszagot érző vadászkopó. Nem erőből bull-rush segítségével, hanem gyorsasággal, kézmunkával. 

Jay Hayes az új DL edzőnk szerintem örülne, ha egy ilyen srác kerülne a kezei közé s egyben pont ő az aki kihozza Noahból a sack királyt! :)

3rd Round pick #74 Tajae Sharpe WR Massachusetts

Lyukas a védelem és harmadik körben egy elkapót vinnék?

Igen!

A válasz egyszerű, idén láthattuk, hogy a támadó sor félkarú óriás ha VJax (Vincent Jackson) lesérül. 

Egy rookie QB-nak fontosak a biztos elkapók és bár szezon előtt sokan úgy gondoltuk, hogy a WR csapatrész a legerősebb és legmélyebb szezon közben nem így alakultak a dolgok. A veterán VJax sokat bajlódott sérüléssel, s mivel fiatalabb nem lesz, így jövőre sem számíthatunk másra. Evans-re a 2014-es választottra így nagyon sok teher hárult, ő viszont nagyon sok labdát szórt el, ráadásul kulcs szituációkban. A tavalyi év sötét lova akitől én nagyon sokat vártam Kenny Bell hamar lesérült, a többiek pedig nem tudtak nagyot villantani, így mindenképpen kell egy WR. 

Tajae 6'2" magas és nagyon vékony (189 font). Bőven sok izmot kell még magára pakolnia. Őt első körben project kategóriába tenném. Evans #1 ez nem kérdés, ha VJax egészséges akkor ő a második. Bell jó lesz majd slotba így Tajae tud mögöttük tanulni, erősödni, fejlődni s ha kell akkor beugrani. 

Hamar eléri a kezdő sebességét, gyors, jól futja az útvonalakat ráadásul komplex utakat is. Sokat tud még fejlődni és meg is van benne ez az igény, nagyon jól edzhető játékos. 

4th Round pick #109 Karl Joseph S West Virginia 

Joseph a negyedik körben egy kicsit lutri jelen állás szerint. Októberben egy komoly térdsérülést szenvedett, aminek köszönhetően véget is ért a szezonja. A sérülést megelőzően 5 meccs alatt 15 szerelést és 5 interceptiont jegyzett, ami több mint impresszív. 5'11" magas és 197 font. Az orlandoi születésű játékos többeket Eric Berry-re vagy Earl Thomasra emlékeztet, ami már önmagában jó ajánlólevél. Kőkemény hard-hitting playmaker safety. Amennyiben sikerül felépülnie és a Pro Dayen jó formát mutatnia és minden kétséget eloszlat a sérüléséről akkor nem hagyhatjuk fent a boardon. Egy jó előszezon után akár rögtön a kezdőben is találhatná magát, új lehetőségeket nyitva a tampai védelemnek.

5th Round pick #148 Graham Glasgow C/G Michigan

Fent ne hagyjunk egy olyan játékost, akinek a vezetékneve egy skót város!!! :)

Persze ennél fontosabb szempont, hogy most január 24.-én nem tudjuk, hogy Logan Mankins visszavonul-e vagy sem. A választól függetlenül kell egy új guard. Glasgow a főiskolán centert játszott, de az East&West Shrine edzéseken már mint guard foglalkoztatták és nagyon jól muzsikált. A hét egyik legtöbbet fejlődő játékosa. A Senior Bowl-ra is meghívást kapott, így ott is tovább figyelhetjük a fejlődését. Az esetleges két posztos bevethetősége pedig tovább növeli az esélyeket.

Keményen blokkol, elég gyors ahhoz, hogy utat nyisson a futóknak.Jim Harbaugh is kiemelte a fegyelmezett munkáját. Alkohol problémákkal küzd, volt már letartóztatva is. Ez sok csapatot elrettenthet. Ha bent marad az örödik körben, akkor nagy steal lehet.

6th Round pick #186 Javon Hargrave DL South Carolina State

Javon is nagyon jó munkát végzett az elmúlt héten St. Petersburgban. A védőfalaknál a legtöbb figyelmet talán Anthony Zettel vitte el, de ha Hargrave ment marad a hatodik körig, akkor ő jó választás lehet itt. Tampából 3 DT is szabadon igazolható lesz ( Melton, McDaniel, Bowers) és nem hiszem, hogy az új vezetés mindenkit vissza akar szerezni, így ide szükség lesz friss erőre. 

Egy gyors 3-technique játákosról beszélünk, aki 16 sacket és 23,5 tackle for loss-t tudott felmutatni. Hosszú távon jó kis játékossá tudná kinőni magát, főleg olyan Jay Hayes kezei alatt.

7th Round pick #230 Brian Poole CB Florida

Jelen állás szerint Poole-t a hetedik körre prognosztizálom, de egy jó Senior Bowl & combine munkával előrébb is elmehet. Az East&West Shrine meccsen egy pick6 segítségével már elindult ezen a figyelemfelkeltő úton. 

519" magas és 210 font körül nyom. Nem túl magas, de nagyon jól ismeri fel a játékokat, magas a futball IQ-ja, és míg Alexander emberfogásban jó, addig Poole erőssége a zóna. Jó kezei vannak, az elmúlt két évben 25 passzt védett le. Futás ellen is bátran áll fel és szerel. 

Kis érdekesség: tavaly egy Gators - FSU meccsen Winston két passzát is lehalászta :)

Az East & West Shrine game után ez volt az első mock draft idén. A Senior Bowl után jön majd a következő. a mindent jelentősen befolyásoló free agency piac nyitása előtt egy komplex, fizetési opciókkal megtűzdelt verzió mint tavaly, s végül a draft előtt egy utolsó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr238306248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása