Aki nem csak a meccseket szereti nézni, hanem érdeklik a cserék, draft előkészületek stb. nos ők (én is) dörzsölhetik a tenyerüket.

Tegnapi nap óta az NFL csapatok felvehetik a kapcsolatot a potenciális FA ügynökökkel, holnapi naptól pedig jönnek majd a szenzációsabbnál szenzációsabb igazolási hírek.

De az NFL azért az NFL mert már előre berobbantak a bombák. Chip Kelly kérdőjeles munkássága után úgy fest, hogy a Philadelphia Eagles csapata szépen ki is dobja azon játékosokat akiket tavaly Kelly hozott. Murray draft cetlikért cserébe a Titans csapatába igazolt, ahol érdekes párost alkothat Mariotával. Byron Maxwell és Kiko Alonso pedig Miamiban landolt a Dolphins csapatánál, szintén draft cetlikért cserébe. Érdekesség, hogy Alonos még csak a rookie szerződését tölti, de már második alkalommal cserélték el.

Persze azért, hogy jelentős pénzek szabaduljanak fel, a csapatok ki is dobtak pár olyan jól/túlfizetett játékost akik helyette olcsóbb megoldást próbálnak majd találni. Mario Williams számomra is nagyon érdekes lehetne Tampában, de pl nálunk is kész tényként kezelik a Tampa körüli újságírók azt amit már én is jeleztem, hogy Bruce Cartertől megválunk.

Hiányposztok: normális defense edzők, DE, S, CB, DE, SLB, depth minden téren

Normális defense edzők:

Lovie&Co. finoman szólva sem funkcionált jól se tavaly, se 2014-ben. Tavaly amikor magához ragdta a defense playhívást, akkor meg pláne. Lovie már az Illinois egyetem új főedzője, nálunk pedig szerencsére kihúzható a legfontosabb tétel, a normális edzők igazolása. Gyors áttekintés:

Mike Smith új defensive coordinator

Smith helyett kvázi Smith. Smith és Koetter között régi a kapcsolat. A Jacksonville csapatában mind a ketten kordinátorok voltak, majd amikor Smith főedző lett Atlantában leigazolta Koettert támadó kordinátornak. Most fordított a szitu, Koetter a főedző és Smith dolgozik alá. Smith alatt a Jax védelme hatékonyan működött és ami a legfontosabb, Tampába felxibilitást ígért. Azaz nem fogunk foggal körömmel ragaszkodni a 4-3 alap sémához és a zóna védekezéshez (bár csöndben jegyzem meg, amikor Lovie embert fogatott jobban is ment a csapatnak).

Jay Hayes defensive line coach /ex-Bengals/

 A Bengals védőfala évek óta a liga egyik legjobban muzsikáló fala. Személyében remek edző került hozzánk. Merem remélni, hogy ki tudja hozni a maximumot McCoy-ból és a friss emberekből.

Mark Duffner linebacker coach /ex-Dolphins/

Itt speciel sajnálom a cserét, mert eddig a Bucs egyik legendás linebacker játékosa Hardy Nickerson volt eme poszt edzője és ő szerintem jól muzsikált. Kwon Alexander a kezei alatt robbant be kezdő játékosnak.

Jon Hoke & Brett Maxie secondary / defensive back coach

Smith fiához képest minőségi az ugrás! :) Érdekességek:

Hoke a Chicago Bearsnél Lovie alatt dolgozott. Maxie pedig a Titans csapatánál Vernerből hozta ki a Pro-Bowl állatot. Tapasztalt, rutinos edzők. Remélem, hogy összekapják a secondaryt.

És akkor térjünk át a játékosokra!! :)

Defensive end

Mint írtam vala, Smith a 4-3 alap séma mellett nem fog megriadni hogy 3-4-es felállást is mutasson az ellenfél irányítójának valamint támadó stábjának. Azaz első körben olyan fal kell, ami helyt tud állni a két formációban. A két séma közötti váltás nehéz és nem túl gördülékeny. Ha egy csapat teljes felállást váltást csinál az minimum 2-3 év, mire rendesen működik. Más jellegű játékosokat igényel a feladat. Ha már említettem Mario Williamst, akkor ő pl tipikus 4-3 end, így Rex Ryan Bills védelmében nem is találta helyét (ami 3-4-es).

Múlt héten már körbe jártam, hogy miként képzelném el a védelem upgrade-et, de abból végül nem készült poszt, de nagy részénél még kitartok most is. Mario Williams és Olivier Vernon között igazság szerint egy érmét kellene feldobnom, de nem teszem, marad Mario Williams.

Mario Williams / DE / ex-Buffalo Bills / NC State 

31 éves, double digit sack machine. Szerintem 2-3 jó év még van a tankban nála. 2015-ben még majd 20 misit vitt a Billsnél. De a kivágásval spóroltak 13 misit! Mennyiért lehet elérhető? 30 felett azért már nem tudnak akkora bankot robbantani mind 26-27 évesen. Jellemzően 7 misi körüli áron mennek. Mivel ő nagy név (nagyon nagy név) így szerintem max 9-10 misiért lehet, hogy meg lehetne szerezni… nem álom ez? Nem, időközben kijöttek olyan pletykák, miszerint 10 millió körüli összegért örömmel aláír.

Ami mellette szól az az, hogy 4-3 rendszerben ha nincs más dolga mint az irányítót kergetni, akkor nagyon hatékony. Az első lépése már lehet, hogy nem olyan gyors, de 11 éves profi karrierje alatt bőven bemutatta, hogy milyen skill szettel bír. Hosszú idő után ő lehet az első 10+ sackkel bíró játékosunk.

Legyen egy 1+1 éves szerződés, évente 10 millióért, inszentívekkel megfelelően motiválva. 

2nd Round pick #39 Jonathan Bullard / DE Florida

Mario remélhetőleg megoldja a kezdő end szerepet. Bullard pedig megfelelő lehet a jövőre nézve. Vannak félelmeim ezzel a draft évvel kapcsolatban, hogy mennyire mély a védelmi tehetségekben, valamint a top-nak kikiáltott játékosok összevetve az előző évek állományával mennyire képviselnek minőséget. A Tampa mellé gyakorlatilag már majdnem az összes defensive end nevet beírták a szakértők, mint potenciális 9. kiválasztott. 

Bullard 6'3" magas és 285 font. Indianapolisban semmi extrát nem nyújtott a combine során. Floridai évei során 2015-ben ő volt a SEC legjobb futás elleni védekezője.

2015-ös statisztikái: 66 tkl, 17.5 tkl for loss, 6.5 sack, 2 pd

2014-es statisztikái: 52 tkl, 8.5 tkl for loss, 2.5 sack, 

5 csillagos kiválasztottként került Floridába. A snap során gyorsan és ösztönösen reagál, jól mozog be zónákba. A kézhasználaton van még mit csiszolnia, és még izmot kellene magára építeni ahhoz, hogy sikeres legyen az NFL-ben. Nem volt se vétett se kivédekezett szerelési kísérlete!!

Nem biztos, hogy bent marad a második körre. 

5th Round pick #148 Victor Ochi DE Stony Brook 

Licht és csapata nagyon jó szemmel figyeli a kis iskolák jelöltjeit, akik aztán jó munkát végeznek a draft előtti felkészülési időszakban is. Lásd tavaly Ali Marpet, aki idén a kezdő RG volt a csapatban. Ezen kis iskolák játékosairól még egy normális highlight videót sem lehet találni :) A Stony Brook iskola még sosem adott játékost az NFL draftnak.  

Ochi remek munkát végzett az East & West Shrine meccsen ahol egy sack-et jegyzett. Nagyon jó az első lépéses gyorsasága, és remekül szerel.

6'1" magas és 240 font, nem a legideálisabb egy DE jelöltnek. Amit múlt héten Spence-re írtam, az Victorra is igaz, Jay Hayes kezei alatt 2-3 éven belül megfelelő játékossá érhet.

Ochi elég jó munkát rakott össze a Combine során, íme a számok:

4.86-os 40 yard, ami nagyon lassú, de a 10 yard split time az egyik legjobbak között volt. 32 inch vertical jump és 119 inch broad jump. 4,4 másodperc 20 yard shuttle time.  

Safety

Walter Thurmond safety / Philadelphia Eagles / Oregon

Thurmond volt már corner és safety is. Az utóbbi időben a liga egyik legjobb safety tandemét alkotta Philadelphiában Malcolm Jenkins-szel. Jenkins már hosszabbított, Thurmond nem hiszem, hogy fog, még ha Jenkins is felszólalt az ügy érdekében. Sokat bajlódott sérüléssel a pályafutása alatt, így ez felkiáltójel lehet a vele kapcsolatos tervekben. 28 éves, még van előtte pár jó év, ha elkerülik a sérülések. A safety poszt szerintem nagyobb erősítésre szorul mint a corner, így kell a minőségi erősítés.

Mennyibe kerülne:

4 évre szerződtethetjük, évente 4,5 millió dollárt tudnék neki elképzelni. Összesen kb 18 millió dollár

Thurmond mellett szükségünk van még a draftról is egy srácra. Kérdés melyik körben és addig ki marad bent. Én is most két opciót ajánlok, egy a közös, a harmadik körre tervezek safety picket.

3rd Round pick #74 Keanu Neal Safety / Florida

3rd Round pick #74 Deandre Houston-Carson Safety / William & Mary

Keanu Neal nem biztos, hogy le fog csúszni a harmadik körig. Jó safety-ből kevés van a drafton és ő jó. Houston-Carson már nagyobb eséllyel fog itt feltűnni.

 

Cornerback

Prince Amukamara CB / New York Giants / Nebraska

Ahogy a v2.0-ás mock draftban írtam már, én úgy gondolom, hogy a DE poszt nagyobb erősítésre szorul mint a CB. Botrány rossz volt a secondary tavaly, de én még bízok Banks és Verner képességeiben, főleg ha meg tudjuk tartani Moore-t is. A draftról viszont kezdő kaliberekkel nem tudjuk feltölteni a két hiányposztot, így onnan a DE vonalat erősíteném. CB-nek meg érdekes elgondolás lehet Amukamara. Banks és Amukamara lenne a külső, Verner mehetne slotba!

Jó lenne olyan steal árat csinálni vele mint két éve Vernerrel, de úgy érzem nem úsznánk meg olcsón.

Érdekesség, védelmünk oszlopos tagjával Lavonte Daviddel járt egy egyetemre, már csak ezért is jó lenne, ha összeállna ez a duó! :)

Mennyibe kerülne:

5 éves szerződést köthetünk vele, éves szinten 8 millió dolláros áron. Összesen 40 millió dollár lenne.

Strong side linebacker SLB

Az LB sorból igazság szerint már csak az erős oldali láncszem hiányzik (na meg a depth). Danny Lansanah nem kapott tendert se, hogy nálunk maradjon és nagyon úgy fest, hogy Bruce Cartert kivágjuk, hogy megspóroljuk az évi 4,5 millió dollárt.

4th Round pick #109 Joshua Perry /  Ohio State

A draft előtti időszakban a csapból is az Ohio State játékosok folynak. Joshua Perry egy meg nem énekelt hős az Ohio State csapatában. Atlétikus képességeivel nem tudott akkorát robbantani Indianapolisban, mint csapattársa, Darron Lee, de őt tartják a draft legjobb SLB ígéretének.

Nagyon magas, 6'4" és 254 font. Bejátssza az egész pályát, a szerelésekhez nem mindig a legjobb szöget választja, amit utána már nem tud korrigálni. Viszont ha odaér, akkor nagyon jó arányban szerel, az elmúlt két évben egy megtört szerelése volt. Jól látja meg a folyosókat a falon, ahova nagyon dinamikusan robban be.

 És ami hivatalosan nem need, de érdekes opció lehet.

Defensive tackle

Ugye itt kifejtettem, hogy milyen jó lenne Malik Jackson. Nos, kihúztam a biliből a kezem. Jackson nem 10 milliós áron megy el, hanem vélhetően bankot roppant Floridában, de nem nálunk hanem a pénzben még jobban dúskáló Jacksonville városában.

Egyrészt 3 DT-nk is FA lesz idén. Henry Melton, Tony McDaniel, Da'quan Bowers. Ezekből Melton és Bowers mehet is a levesbe, így kell az utánpótlás.

Ian Williams NT / San Francisco 49'ers Notre Dame

Igazi run stopper nose tackle. Behemót 6'1 / 301 méretekkel bír. Nem belső passz siettetésre hoznám, hanem arra, hogy a 300 fonttal elállja középen az utat, Kovács Sanyi szavaival élve "pufi rizsa". Erre tökéletesen alkalmas lesz. Alapvetően 3-4 felállásból érkezik, így lenne egy igazi 3-4-es nose tackle a csapatban. 

Malik Jacksonhoz képest jóval olcsóbb lenne, kb 8 millió dolláros áron tudom elképzleni a srácot, a 4 éves szerződéssel kalkulálva ez 32 millió dollár lesz.

A DT sorunk ezután így nézne ki: McCoy, Clinton McDonald, Tony McDaniel, Ian Williams, Akeem Spence.

Lehet keverni a lapokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr708454292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása