Optimus Grimes CB / ex - Miami Dolphins

Grade: B+

Tipikus amerikai tündérmese az övé. Undrafted volt 2006-ban, egy évet európában a Hamburg Sea Devilsben töltött, majd innen került Atlantába. 2007 és 2012 között elég sokszor keserítette meg a tampai életünket is. Atlanta után a Miami Dolphins csapatába került, ahol folytatta remek karrierjét, egymás után háromszor is behívták a Pro Bowl keretbe. Igaz már 32 éves, de ahogy a bemutatkozó tampai sajtótájékoztatóján is elhangzott párszor, a feleségének remek főztje tartja fiatalon. :)

Tények és érdekességek:

2013: 4 ; 2014:5 ; 2015: 4 és ebből a 13-ból kettőt vissza is vitt TD-re. Nos ezek az interception számok, amiket az elmúlt három évben produkált. Büdös nagy emlékeztető: ő maga dupla annyi interceptiont produkált mint a teljes tampai corner állomány 2015-ben!!! 

Mike Smith védelmében dolgozott az Atlanta csapatában. Ismeri az új DC-t, ismeri az új HC-t is. Csak érdekesség, Koetter szolgált egy storyval, miszerint amikor Atlantába került az első holtszezon tréningek során Matt Ryan mondta, hogy ezen a routon arra az oldalra nem dob, mert ott van Grimes. Mire Kotter mondta, hogy ez nem kifogás, dobjon arra. Nos, Ryan minimum 15 interceptiont dobott... 

Sokat bizonyított corner, aki nem csak levezetni jött hozzánk. Nagyon remélem, hogy személye, példamutató játéka vért önt a secondarybe és felrázza a csapatot. 

Miko, a már említett felesége Miamiban jó pár bombát robbantott amiről nem győzött cikkezni a sajtó lent délen. Tampába jövet törölte a Twitter csatornáját, de Instagrammon még tett egy utolsó kirohanást a Dolphins ellen. Kérdés nálunk mennyire tesz lakatot a szájára / közösségi oldalaira :)

Szerződés: 2 évre 13.5 millió dollár

Robert Ayers DE / ex-New York Giant

Grade: C

Ayers nem nagyon szerepelt a DE listámon, hogy kiket is szeretnék Tampában látni. Nagyon félek, hogy megint bust igazolásba futunk bele vele kapcsolatban, akárcsak Michael Johnson vagy George Johnson esetén. 

7 év alatt 26.5 sack, ami nem túl sok, éves átlagban ez nincs 4. Ha azt nézem, hogy ebből 19.5 az elmúlt három évben történt, akkor ez jelenthet jót, mondván, hogy későn érő típus, 30 éves korára találta meg a sack zsák nyílását. 

Erős oldali DE helyre megfelelő lehet, vele szemben vagy Jacquies Smith vagy leendő draftolt játékosunk kerülhet.

Szerződés: 3 évre 19.5 millió dollár

J.R. Sweezy LG / ex - Seattle Seahawks

Grade: C

Logan Mankins végül csak visszavonult, nagy űrt hagyva a falunkban. Nem csak a pályán, hanem az öltözőben is. Vélhetően emiatt Licht és csapata már előre kiszemelte Sweezyt.

Sweezynél szerintem volt a piacon jobb alternatíva is, ráadásul szerintem egy kicsit túlfizettük. A passz blokkolási képességeit nem tartják túl sokra, de futás blokkolásban egy állat, imád ezért játszani elmondása alapján. Nem a mondataival, hanem a tetteivel akar példát mutatni.

26 éves korára már van egy gyűrűje, így remélem nem csak pénzt keresni jött le a floridai melegbe. 

A fentiek alapján aki a legjobban járt vele, az talán Doug Martin. Jobb oldalon Marpet nagyon szépen nyitja az utakat, ha ezt a támogatást megkapja a bal oldalán is a falnak, akkor Martin futásai még jobbak lehetnek.

Szerződés: 5 évre 32.5 millió dollár

Josh Robinson CB / ex- Minnesota Vikings

Grade: C+

Floridában született, ide járt főiskolára is (Central Florida Orlandoban). 2012-ben a Minnesota draftolta a harmadik körben, így a négy éves északi "száműzetés" után hazatér a napsütéses államba. A 25 éves játékos majdnem teljesen kihagyta a tavalyi szezont. Robinson vélhetően nem kezdőnek érkezett, az is lehet, hogy a szeptembert sem fogja megélni a csapatnál, de első körben a corner poszt mélyítésére, cserének is tökéletes. Grimes érkezéséig három játékosunk maradt CB poszton akik már pályára léptek NFL meccsen: Verner, Banks és Barimah-Adjei, ez nem túl sok, szóval ez a négy éves rutin is sokat számít nálunk...

Szerződés: 1 évre 2 millió dollár (ebből 500k roster bonus)

Doug Martin RB / re-sign

Grade: A+

Ezt nagyon nem kell elemezni és Martint se kell nagyon bemutatni. Nem csak Tampa szurkolóknak, hanem az NFL-t figyelemmel követőknek. Doug kérdését már az elmúlt posztokban többször is szóba hoztam, remélve, hogy marad. Amikor felröppentek a hírek, hogy kimegy a piacra akkor kicsit megriadtam, de végül minden jó ha a vége jó!!

Szóval, a futó üdvöskénk marad, építheti tovább a házát Tampában, és reméljük, hogy minimum olyan jó szezont produkál mint tavaly, segítve ezzel Jameis munkáját is. Irány a TOP5 offense!! :)

A remélt árhoz képest szerintem még olcsóbban is sikerült megtartani.

Szerződés: 5 évre 35.7 millió dollár

Keith Tandy FS / re-sign

Grade: C

Tandy nem a secondary ásza, de nagyon hasznos játékos a speciális csapatrészben. Ezeket a játékosokat ritkán becsülik meg, pedig a speciális egység is nagyon fontos csapatrész. Tavaly 42 szerelést és egy irányító zsákolást tudott bemutatni. 

Szerződés: 2 évre 1.85 millió dollár

Chris Conte FS / re-sign

Grade: B+

Conte is kapott egy új szerződést, még ha csak egy évre is. A safety poszt ettől még nem lett jobb, de Conte is cserének megfelelő, ezt már bizonyította is és remélhetőleg a normális edzői stáb kihozhat belőle egy állatot idén. Jon Hoke a Chicago színeiben már volt az edzője, így továbbra is lesz ismerős arc, aki segíthet Conte fejlődésében.

Szerződés: 1 évre 1.5 millió dollár + 1.5 millió roster bónusz

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr868488058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sammydavis 2016.03.29. 12:33:17

Hát bazzeg, ha te is C körülire értékeled az igazolások javát, akkor én mit mondjak? :D
Martin nem A+, hanem A nálam, mert az 5. éves opciója olcsóbb lett volna (még ha két sérült év után tényleg nehezen bólintott is volna rá a csapat).
Grimes hiányposztra jött, és alapvetően jó játékos, kérdés, hogy fejben mennyire lesz ott. Meg hogy a felesége mennyire lesz barom, és zülleszti-e majd a csapatot. :)
Sweezy nálam abszolút WTF kategória, bár ne legyen igazam. Boone 6,25-öt átlagol a Minnesotában, és Sweezy többet kap? NAGGGYON durván jól kell nyomnia a futást ÉS normális szinten kell alkotnia passzjátékoknál is, hogy megérje. De erre nem sok esélyt látok, mert a hullagyenge SEA falból is őt mondták sokan leggyengébb láncszemnek...
A többiekről fogalmam sincs. :) Ami még kéne: egy normális secondary edző, aki összerakja Vernert és a többieket, valami fasza safety, DE és persze az elmaradhatatlan támadófal... Érdekes lehet a draft, alig várom már!

Amúgy jó értékeléseket adtál Misterjohnson, logikus, meg minden, szóval keep up the good work! :D
süti beállítások módosítása