Lezajlott az amire hetek óta vártunk. Lezajlott a 2016-os NFL Draft, 

Várakozással tele ébredtem az éjszaka közepén hiszen egy-egy jól sikerült draft sorsfordító tud lenni egy-egy franchise életében. Ezt megtapasztalta már a Bucs is a Super Bowl előtti csapatépítés során amikor a draftokról a csapathoz került Sapp, Brooks, Barber, Lynch és még sokan mások, de ott van a Seahawks is, aki a draftról építette fel a Legion of Boom-ot.

Hogy indult az első kör?

Az általam megjósolt dolgokból elég sok minden bejött és itt most nem a papírforma Goff/Wentz párosra gondolok, hanem pl. Elliot a Dallasba vagy a Titans feltrade OT miatt és a Tampának is sikerült lefelé cserélnie, még ha nem is a Titans csapatával. Persze voltak nagy meglepetések is, Bosa a Chargersbe került, Tunsil egy hackelt videó miatt nagyot zuhant. Nagyon izgalmas volt, megérte megnézni.

És akkor a lényeg... :)

The Tampa Bay Buccaneers select ... 

... 1/11: Vernon Hargreaves CB // Florida

A Chicago jött fel a 9. helyre, azért, hogy kiválasszák Leonard Floyd-ot. A Giants egy cornert vitt el, Eli Apple-t, így a nagy almába került egy alma aki a csapat második Eli-je lett. Ezzel bejött Jason Licht húzása mert Vernon Hargreaves akit a kilencedik helyen akart kiválasztani, elérhető volt a 11. helyen is és cserébe bezsebeltünk egy negyedik körös választást a Chicagotól. Ennek a picknek pedig még nagy szerepe lesz a draft során.

Vernon Hargreaves volt az, akit gyakorlatilag az összes nfl.com-os és sok más mock draft is hozzánk írt és én ettől nagyon nem voltam boldog... :) Nem gondolom, hogy a CB poszt volt a legnagyobb need, hiszen safety és defensive end poszton szerintem mélyebb a baj. Grimes - Banks - Verner hármas nekem vállalhatónak tűnt, remélve, hogy az új edzői stáb és séma nem nyomja el őket. 

13100754_10154169964984595_2457360087690036885_n.jpg

Érdekességek:

  • Hargreaves Tampa városában született, így hazatért, ehhez még Bob Buckhorn, Tampa városának polgármestere is gratulált 

  • A Wharton gimiben érettségizett
  • Az édesanyja a stadiontól kb 40 percre lakik, Vernon azt még nem tudja, hogy a régi szobája megvan-e vagy valamelyik tesója beköltözött :)
  • Brent Grimes a példaképe, akivel most együtt játszhat és akitől tanulhat
  • Ahhoz képest, hogy itt született, nem Bucs szurkoló
  • Édesapja főiskolai edző, jelenleg az Arkansas LB edzője, de volt a Miami, Florida International edzője is
  • Ő volt a No.1 CB prospect amikor kiválasztotta a Florida
  • All-SEC és All-American választott
  • Azzal, hogy Vernont nem a 9. hanem a 11. helyen draftoltunk, Licht megspórolt egy rakás pénzt. Az első körös választottak esetén a csapatoknak joguk van lehívni egy ötödik éves opciót. Ezt a Top10 játékosok esetén 12 millió dolláért, Vernon esetén 8 millió dollárért tudjuk majd megtenni! 

Erősségek:

Nagyon jó atléta, remek csipővel és lábakkal. A tökéletes mozgása a combine felvételek során is látható. 

A SEC-ben remek elkapókat fogott: OBJ, Kelvin Benjamin, Amari Cooper, Laquon Treadwell. Agresszív playmaker, aki kis termete ellenére is jól robban a labdára. 

Press cornerként definiálta magát, azaz közel áll fel az elkapóhoz és 5 yardon belül "jammeli" megpróbálja kibillenteni az útjából. 

Az utóbbi időben a Florida ellenfelei nem nagyon dobáltak már az irányába. 

Gyengeségek:

A mai NFL-be már kicsinek számít. 5'10" magas és 204 fontot nyom. A fent említett agresszivitás néha hátrányára válik, amikor túlságosan is a labdára megy, amikor meg akarna állítani egy futót. 

Összességében:

A draft egyik legjobb cornere került hozzánk, aki bár nem a legmagasabb, remek technikával bír. A Grimes - Hargreaves páros nem a legmagasabb lesz a ligában, de az biztos, hogy labdaérzékenyek, jó ütemérzékkel megáldva, így ha a munkájukat segíti majd a kellő pass-rush akkor itt bizony sok labdaszerzés lehet majd. 

És ezt a cornert úgy szereztük meg, hogy még bespájzoltunk egy negyedik körös jogot is.

Értékelés: A

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr538677642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása