Denveri Vad lovak

2016.10.02. 09:47

Amikor az aktuális Super Bowl címvédő érkezik a városba, az nem túl jó jel. Amikor az aktuális Super Bowl címvédő 3-0-ás repülő rajttal indítja a szezont és meccsenként csak max 1 TD-t enged a védelmük az ellenfél irányítóinak, na az nem túl jó jel. Amikor a saját csapatod hajlamos továbbra is gyermekded hibákon elbukni meccseket és impotens a védelme, akkor kijelenthetjük, hogy sima, sima Denver győzelem.

Hölgyeim és Uraim, a Denveri vad lovak:

screen_shot_2016-09-13_at_9_29_57_am.png

Sok reményem nincs. A denveri védelem ligaelit. Láthattuk februárban, hogy miként tartották terrorban Cam Newtont és nyerték meg Peyton Manningnek a második gyűrűjét. Láthattuk ugyanezt a szezonnyitó meccsen, ahol megismételték a Super Bowlt de immáron Manning nélkül egy hetedik körös irányítóval a kormánynál, Trevor Siemien (aki amúgy floridai srác :) ). Öt tavaly draftolta a Denver, amikor ugye mi 1/1-en elhoztuk Jameist. Nos Ő az, aki belépett Peyton helyére és game managerként nagyon szépen hozza le a meccseket. Nem produkál olyan számokat mint mondjuk Jameis, de nem is kell. Eddig 5 TD / 3 INT a mérlege, az 5 TD-ből négyet múlt héten az amúgy jó erőkből álló Bengalsnak szórt. A Coltsnak nem, a Panthersnek pedig 1-et dobott. Szépen működik mellette a futójáték C.J.Anderson vezetésével, aki 3,8 yardon átlagol futásaival és 200 yard felett jár. Hatékonyságuk abban (is) mérhető, hogy 20. helyen állnak csak a meccsenkénti totál yardok és passzolt yardok statisztikájában, de nagyon hatékonyak a pontszerzésben, átlag 28 ponttal a negyedikek a ligában (mi a 16. helyen állunk), tehát hatékonyak.

Míg a tampai védelem adta a legtöbb pontot, addig a denveri csak a 8. helyen áll 57 engedett ponttal, sack-ek terén a másodikak a ligában, 12 zsákolással, tehát amit a Cardinals & Rams meccsek előtt írtam, az újra aktuális: meg kell védeni Jameist. 

Key matchups:

Jameis Winston vs. Denver D#:

Íme egy kimutatás az NFL-től, ami többet mond minden szónál. Sajnos keserű este lesz ez Jameis részére. Nagyon-nagyon összeszedettnek kell lennie, hogy ne mínuszban legyen a TD/INT mutató. Sajnos azt is mondhatnánk, hogy mission impossible. Jó elkapó gárdánk van, a fal is egész jól muzsikál idén. A támadó falunk eddig 5 sacket engedett Jameis-re ami top10 a ligában (a denveri fal is itt jár). A QB hits terén már rögtön nem állunk ilyen jól, így szükség lesz Jameis mobilitására. 

img_8850.JPG

Offensive line vs. Von Miller & Co.

Mint a védő foci szerelmese imádnám azt amit ez a denveri védelem művelni fog, de mivel a saját csapatom ellen fogják csinálni, ezért inkább sírni fogok... :) Von Miller vélhetően hülyét fog csinálni Donovan Smintből, akinek múlt héten Robert Quinn tartása sem ment túl jól. Volt neki már a tampa ellen pick6 is, ez remélem most nem jön össze, de minimum 2 sack-et adok az embernek. 

Mike Evans vs. Tálib harcos & Chris Harris 

A denver oldalanként használja a cornereit, azaz nem csak Aqib Talib fog Evans nyakában lógni, hanem Chris Harris is. Egyik matchup sem túl kedvező, két ligaelit, pro bowler cornerről beszélünk. Talib ráadásul tampai draftolás, csak balhés természete miatt kivágták a csapattól, azóta sikert sikerre halmoz, előbb a Patriotsban majd Denverben. Tampai 5 éve alatt 18 interception állt a neve mellett... nos azóta sincs ilyen cornerünk a kanyarban sem, aki csak megközelítette volna ezt a magasságot. A srácok kellően szétdicsérték egymást a héten, így a kellő respect megvan mind a két oldalról.

Kérdések: Evans eléri-e a 100 yardot? Új szintre emeli a csapat rekordot azzal, hogy az első négy meccsen lesz TD elkapása. Bízom benne hogy igen. Jó az összhang, jó a kémia idén Winstonnal. Tagadhatatlanul a fő célpontja és múlt héten is sok kulcs elkapása volt ami aztán 1st downt ért fontos szituációkban. 

Chuck (Charles Simms) vs. Denver LBk

Chuck eddig sikeresen ugrott be helyettesíteni Doug Martint, aki kidőlt három hétre. 3,4-es átlaggal 88 yardon áll, szép futásai voltak múlt héten is. És arról se feldkezzünk meg, hogy a passz játékban is nagy szerepe van, a harmadik legjobb a csapatban, 105 yardért. Nagy segítségére lehet Jacquizz Rodgers aki múlt héten is megfelelően tehermentesítette Simmst. A denveri LB sor gyengült a télen így lehet itt keresni valamit. 127 átlag futott yardot engedtek, amit nem is fogunk elérni, de jó lenne, ha a 100 yard körül lennénk. A megfelelő futás sokat segíthet Jameis nyugodtságának megőrzésében is. 

Trevor Siemien vs. Tampa D#

Trevornak élete meccse lehet. Tavaly és eddig idén is nagyon jó volt a védelmünk abban, hogy sztárt csináljon a sokadrangú irányítókból. Siemien ez után a meccs után tutti átlépi az 1000 yardot, azaz ellenünk minimum megdob 250 yardot, valamint látok ebbe 3 TD-t és persze lesz futott TD is C.J. Anderson részéről. Fájó lesz nézni, ahogy Emmanuel Sanders és Demaryius Thomas hülyét fog csinálni a védelmünkből.

Roberto Aguayo:

Vízválasztó lesz a részére valamint Jason Licht részére is. Ahogy említettem már a Bucs Blogon már a sírba kívánják az ifjó rugónkat. Szerintem ez a meccs lesz neki a vízválasztó. A támadó sorunk annyira nem fog haladni, mint a Rams ellen, azaz sokszor kényszerülnénk rúgni. A field goal kísérletek pedig nagy hatással lehetnek az egész meccsre, ha Roberto szépen kihagyja őket. Nagyon-nagyon remélem, hogy az elsőt berúgja, amitől megnyugszik és ihletett formában hozza le a meccset. Ha nem, akkor Jason Licht-nek el kell gondolkodnia azon, hogy szégyen szemre kirúgja a második körös választott játékost, vagy bízik benne mindhalálig...

Tipp:

16 pontos Broncos győzelem.  

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr1111759547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása