A fenti mondat a legendás DC-nk, Monte Kiffin szájából hangzott el. Nekem mindig is a védelem játéka tetszett az amerikai futballban. Nem azt mondom, egy szép passz, tackle bontó futás is szép tud lenni, de egy hard hit, interception, főleg ha azt még vissza is viszik, nos ennél nem kell szebb.

A tampát nem ezért szerettem meg, de imádtam a tampa2 defense-t ami évekkel ezelőtt muzsikált. Derrick Brooks egy isten volt, 9x-es Pro Bowler LB aki benne volt a Super Bowl győztes alakulatban (vissza is hordott egy 44 yardos Interceptiont) Walter Payton díj nyertes és az egész pályafutását kalóz mezben töltötte. Warren Sapp, a #99-es hústorony, a védelmi fal ikonja, az ellenfél O-Line réme. 1995-2003-ig szerepelt a Tampában, ez idő alatt 7x volt Pro Bowler (!!), 1999-ben az év védő játékosa. Dexter Jackson aki a Super Bowl MVP-je lett, a legendás védelmünk 5 (!!) interceptiont jegyzett a Raiders ellen, ebből kettőt Dexter halászott le. Mind a hárman a napsütötte Florida szülöttei. Barrett Ruud aki 2005-2010 között volt kalóz, meghatározó tagja a védelmünknek s azóta sajnos nem találja a helyét. Miatta lettem anno én is #51-es a Grizzliesben. Tanard Jackson, aki 2007-2011 között volt a kedvenc safetym a ligában (bocs Ed Reed :) ). Sajnos megsérült és hiába tért vissza remek mutatókkal, nem tartottunk rá igényt. Ronde Barber, aki tagja volt a 2002-es szezon SB győztes csapatának és aki azóta is két lábon járó tackle gyár, labda halász és egy igazi kalóz. A kalóz! Annyi személyes kitüntetéssel és elismeréssel, élő rekorddal, amit felsorolni is nehéz lenne. Super Bowl győztes, 5x Pro Bowler, 3x All Pro, vezeti a CB-k között a sack és interception mutatókat. Egy 37 éves elnyűhetetlen csoda. A Super Bowl győztes gárdát köszöntötte a klub a 10 éves évfordulón és a volt csapattársak röhögve kérdezték Rondetól, hogy TE még mindig pályán?? Igen, Ő még pályán!

S bár a jelenlegi tampa defense felemás. Hiszen elsők vagyunk a ligában a futás ellen (83 yardon tartjuk az ellent meccsenként). Futott ellenünk AP, Steven Jackson, Turner, Jonathan Stewart, Jamaal Charles, DeMarco Murray, mégsem tudtak nagyot villantani. Mindenkit megfogtunk. Ezzel szemben a passz... nos az passz... liga utolsó helyen állunk. Röhögve, fél kézzel szórnak meg minket, 303 yardot kapunk meccsenként... szégyen.

Gyenge a pass siettetés, 28 sack volt a szezonban, viszont a sok engedett yard ellenére TOP10 a csapat a 16 interception begyűjtésével, ebből 3 ért vissza TD-re. Sajnos fumble tekintetében is gyengék vagyunk, 12 db. A lecke fel van adva, jövőre fejlődnünk kell. Posztokra igazolni.

2012 defensive MVP:

Nem kérdés, hogy a klub legendája, akit CB-ből a szezon előtt safetyvé transzformált az edzői stáb. Aki 37 évesen úgy zúz ebben a kőkemény pozícióban, hogy azt sok mindenki megirigyelheti.

Ronde Barber #20 future Hall of Fame

91 tackle, 4 interception, 1 interception returned for TD, 1 sack, 1 forced fumble és 13 pass deflection 

Nélküle sehol sem lett volna ez a csapat. Vezér a pályán és azon kívül is. Előzetesen azt gondolta a vezetés, hogy CB fronton jól állunk, így a 37 éves játékost TJack helyére hátra kell tolni safetynek. Ahol kamatoztathatja tudását, látását és végső mentsvár lehet a bajban. A sors fintora, hogy Safety fronton végül van egy remek duónk (Barber - Barron). corner szinten viszont Talib távozásával csak egy értelmesnek tűnő ember Wright, aki meg el volt tiltva és tudásához képest gyengén is szerepelt.

Úgy gondolom szerte a világon azért imádkozik az összes Bucs van, hogy jövőre is pályára lépjen a szezonban. Továbbra is legyen része ennek a csapatnak. Az idei évet látva ez még simán benne van erőnlétileg és szellemileg is.

bpg-vertical.jpg

Runner up:

Michael Bennett #71

Mint már említettem a pass rush nem az igazi. Itt egy ember tudott kiemelkedni, Michael Bennett aki azért csak rémisztgette az irányítókat.

41 tackle, 9 sack, 3 forced fumble 2 pass deflection 

Tony+Romo+Michael+Bennett+Tampa+Bay+Buccaneers+zKu5DylE3Qzl.jpg

2nd Runner Up

Gerald McCoy #93

A védelmi fal vezére. Az idei Tampa egyetlen Pro Bowl választottja. Nagy szerepe van abban, hogy elsők lettünk a futás ellen. Nehéz volt átrohanni ezen a falon. S rengetek tackle for loss segítségével állították meg őket. 

Egy 24 éves, a ligában harmadéves tehetség. Szerencsére hosszú távon számíthatunk rá, csak fontos, hogy egészséges maradjon.

30 tackle, 5 sack, 1 forced fumble 2 pass deflection

thumbnail.jpg

Defensive Rookie MVP:

Lavonte David #54

Az idei draft második körében, 58. helyen választottuk, harmadiknak. Remek választás volt szerencsére Ő is, akárcsak Barron vagy Martin. A Nebraska egyetemen végzett akárcsak Ruud.

Már akkor arról cikkeztek a külhoni szakírók, hogy tökéletesen passzol a tampa védelmébe. Hát ezt be is bizonyította. Rögtön a rookie évében szenzációs szezont produkált, a linebacker sor vezére lett. OLB poszton szerepel ez a floridai srác.

139 tackle, 2 sack és 1 interception, 5 pass deflection

Amint látjuk tackle gyár. Ott van mindenhol ahol kell. Útját állja az ellen támadásainak. Ha így folytatja akkor a következő Derrick Brookshoz lesz szerencsénk, remélhetőleg végig Tampa mezben!! :) (kis összehasonlítás: Brooks 95-ös rookie évében: 60tkl, 2FF, 1 sack)

Lavonte-David.png

Runner up Rookie:

Mark Barron #24

SS. Azaz strong safety, Barber párja. Az Alabama egyetemről került az NFL-be. Az Alabamáról melyben bajnok lett és melynek az egyik leghíresebb védelmi képzése zajlik jelenleg. Szinte csinálthatnék egy ctrl+c ctrl+v-t Barber statisztikáival:

89 tackle, 1 forced fumble, 1 interception és 10 pass deflection

Reméljük, hogy a jó öreg Ronde mellett sok minden fog ragadni rá szakmai és emberi téren is. Nagyon remélem, hogy Ő lesz a következő Tanard Jackson, akit isteníteni fogok safety fronton.

Barron.jpg

Bust of 2012:

Az MVP szekcióban volt két safety egy DE és egy DT. Ki lehet vajon a Bust? Természetesen egy CB. Nem is egy, hanem az összes...

Cornerbacks: EJ Biggers #31 , LeQuan Lewis #30, Eric Wright #21, Leonard Johnson #29, Brandon McDonald #33


Szégyenfal, sajnos. A számok ugye makacsok és magukért beszélnek, de ez az év azért nem volt egyszerű. Eltiltások, sérülések, távozások. Talib 4 meccses eltiltást kapott adderall miatt (ezt később megkapta Wright is...) majd távozott a Patshez. Talib távozásával és Wright eltiltásával még Barbert is vissza kellett rakni CB-nek néha, mert a teljes káosz volt a csapatrészben, de addig is pl a Giants ellen McDonaldon röhögve fogtak game changer TD-t aminek örömére ki is kaptunk. Sajnos a rookie Lewis és Johnson sem muzsikált jól a mélyvízben, így ide az FA piacról és a draftról is igazolni kell. De ezt már egy másik posztban... :)

20120515_ajl_sv7_003_extra_large_medium.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr234986318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása