Post by Post --- Safety ---

2013.02.27. 22:38

Mivel is kezdjem?

Picture12_crop_exact.png

Előzmények:

Tanard Jackson az egyik kedvenc játékosom el lett küldve az offseasonben. Nem is értettem. Vélhetően nem volt túl szimpatikus Schianonak. S bár draftoltunk ide egy rookiet a döntés szerintem hibás volt. 

Ronde Barberből, a Tampa ikonjából, két lábon járó legendájából safety lett. S végül draftoltunk egy nagyon tehetséges srácot, Mark Barront aki az Alabama egyetemről érkezett. Ráadásul ő volt az első választottunk aki az egész draft hetedik játékosaként kelt el. 

A szezon:

A fenti előzmények tudatában egy Barber - Barron kezdő duóval kellett megoldani a szezont. Ronde a free és Mark a strong helyen. A párosítás annyiban érdekes, hogy Ronde 37 éves és 15. szezonját töltötte a profik között Mark 23 éves és ugyebár friss rookie. Ki van mögöttük? Ahmad Black és Cody Grimm. Black második, Grimm pedig a harmadik szezonját kezdte nálunk. Mind a ketten tehetséges safety jelöltek de inkább specieal teamer tagnak tartják őket.

Barron jól muzsikált a futás ellen, de passz játékunk gyengélkedésében sem rájuk húznám a vizes lepedőt.

A számok tükrében ketten együtt 7 turnovert hoztak össze, persze ebben az öreg jeleskedett a remek kezeivel, Black ehhez további hármat szállított, így ez a csapatrész 10 labdaszerzéssel járult hozzá a sikerekhez. Nem rossz, de van hova fejlődni. :)

Barber #20 FS: 

92 tackle, 13 Pass def, 4 interception ebből egy TD-re visszahordva, és egy forced fumble

Barron #24 SS:

88 tackle, 10 Pass def, 1 interception és egy forced fumble

Black #43

36 tackle, 5 Pass def, 2 interception és 1 forced fumble

Két nem ide vágó mommentum. Black címlapra került marihuána birtoklásért (respect man') Barberről pedig az ESPN forgatott egy kisfilmet, melyet szerintem illik minden Bucs szurkolónak megtekintenie. 

Összegzés és értékelés: B

Barron nagy safety tehetség, kis rutinnal és a technika csiszolásával még Pro Bowler lehet. Remekül lép fel a futás ellen, nem fél ütközni, sőt, kimondottan hard hitter a srác. Mellette jó az öreg a háznál, főleg ha úgy szedegeti lefelé a lasztikat mintha egyenesen felé dobnák. Mélységben azért verhetőek. 

A jövő:

Ronde bár megtalálta a fiatalság forrását vélhetően utolsó évének kezd neki, ha neki kezd. Fontos infó, hogy egyben free agent. Ha nem kap szerződést akkor szerintem szögre akasztja a stoplist. De nagyon remélem, hogy egy éves szerződéssel még megtartjuk. Lessük a híreket róla, amit lesz infó jelentkezek.

Ettől függetlenül, hogy Barber marad-e vagy sem, kell egy jó FS. Számomra Jarius Byrd a tökéletes ember. Fiatal, negyedik szezonját taposta, lejár a szerződése és hosszú távra gondolkozik... egy baj van vele, félő hogy a Bills rádobja a franchise taget.

Ha ő nem, akkor Dashon Goldson a Friscoból. A liga egyik top safety játékosává nőtte ki magát. S még korban is passzol egy zsíros szerződéshez. Ebben nem különbözik Byrdtől s abban sem, hogy a Niners lehet rá is dob egy tag-et.

Ha ezek bejönnek és nem igazolunk FA piacról akkor drafton inkább hanyagolnám a safety kérdést és jövőre venném elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr995072908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása