Buccaneers on the clock...

2013.04.28. 20:13

Eltelt egy éve, az amerikai foci világ újfent New Yorkra és a Radio City Music Hallra figyelt. Az ifjú titánok kilépnek a campusról s egy profi szerződés reményében sorompóba álltak. A tavalyi börze Bucs szempontból jól sikerült. Gondoljunk csak Martinra, Barronra, Davidre. Reményedtünk egy hasonlóan jó draftban... nem sikerült... Nézzük miért:

Mik voltak a fő need-ek?

Az évértékelő post by post leírásokban kiemeltem hol voltak bajok, rés a pajzson, hova kell új tűzerős.

A legfontosabb need-ek a free agency piac után: TE, CB, DL, OLB, QB, RB 

Részemről a prioritási lista is így állt fel.

931183_10151632604044595_1916965389_n.jpg

Round 1 pick 13 (ovr. 13) Darelle Revis

Persze, ez itt most vicc, de Revist vehetjük az első picknek idén. Egy hosszú hónapokat átívelő saga kíséretében leigazoltuk a New York Jetstől. Amitől én nagyon féltem, de Mark Dominik nagyon jó feltételekkel kaparintotta meg. Az idei első körös 13. választási lehetőségét (azért is került ide Revis :) ) és egy opcionális jövő évi 3 vagy 4. körös lehetőségét. Vele egy minőségi, országosan elismert és pozíciójának egyik legjobbja került hozzánk. Megoldva a secondary gondokat. Ha egészséges. Többet nem is írnék róla, mert azért csak nem draft résztvevő :)

Round 2 pick 11 (ovr. 43) Johnthan Banks CB Mississippi St.

Felépítés:

6'2" magas (1.88 cm)

185 lbs (84 kg)

40 yds: 4.61 sec

vertical jump: 34 inch

Banksről már beszélgettünk sokat. Milliner után a második legjobb játékosnak gondoltam CB poszton, de a combine nem sikerült neki túl jól. Lassú számokat produkált ennek ellenére első körbe jósolták mert elég sok csapat futott neki a draftnak gyenge secondaryvel.

Erőteljes, magas játékos, egyértelmű, hogy neki Wright-tal kell megharcolnia az oldalvonal melletti helyért. Az nem kérdés, hogy Revis lesz a #1 CB így a másik két srácra nagy figyelem hárulhat a nyári munka alatt. Amennyiben Wright lesz a Revis ellenpárja, akkor bajban vagyunk, mert Banks nem jó slotba a gyors, alacsony WR-ek ellen. Komoly problémái vannak a gyorsasággal, irányváltással. Ellenben "ball hawk" ami köszönhető hatalmas karjainak (melyeket jól is használ) a labda elkapása mellett jammel is. A munkamorálja remek, jó játékos anyag, lehet rá építeni. Be kell zárni egy kicsit a kondi terembe, hogy magára pakoljon pár kilót! :)

 Értékelés: B+

Revis után nem a CB posztot értékeltem volna ilyen fontosnak. TE need nagyobb volt, igaz, hogy idáig már elkelt Eifert és Ertz is. Kelcet, Escobart Reed-et még be lehetett volna húzni... a posztján jó választás volt.

Round 3 pick 11 (ovr. 73) Mike Glennon QB N.C. State

Na itt szívesen elbeszélgetnék valakivel a csapattól, hogy miért kellett ilyen korán picket pazarolni QB-ra és ha igen akkor miért pont rá...

Ha az volt a cél, hogy hozzanak valakit, aki nyomást gyakorol Freemanre, akkor arra bőven elég lett volt 5-6. kör magasságában valaki. Ha komolyak a szándékaink akkor viszont miért nem Barkley? De inkább szakadjunk is el a QB körtől hiszen így olyan neveket buktunk el hiányposztokra mint: 

Damontre Moore (DE) Jordan Reed (TE), a már említett Barkley ha már minden áron QB, Alex Okafor (DE), Khaseem Greene (OLB).

Ez egy nagyon szar döntés volt... miért? Mert olyan mint Freeman. Összefossa magát a zsebben ha meglát egy ellen falembert, felelőtlen rossz döntéseket hoz... de most komolyan, kifehérítve Freeman... ááá... 

Értékelés: D- 

Egy ablakon kidobott pick.

Round 4 pick 3 (ovr. 100) Akeem Spence DT Illinois

Az ablakon kidobott pick#2 főleg úgy, hogy még fel is tradeltünk miatta... sírnom kell.

Akeem nyomta bele a legtöbbet a combine-on a fekpadba, 37x ismételt... szép szám de még mindig ott lett volna nekünk Okafor... ha már DL még ha a szélre is. Ha már DT akkor Jesse Williams (137.-nek vitte a Seattle így ő még Gholston előtt is befért volna). Vagy a már emlegetett Greene OLB-nek.

Akeem 5-ös technikán lévő erőember, aki remek a futás ellen, de a mi pass rusher gyenge védelmünkbe nem látom értelmét... backupnak jó lesz, ezért is fájó, hogy hiány posztra akár kezdőt is igazolhattunk volna... 

Értékelés: D

Gyenge volt a depth a DT helyen, de nem vele kellett volna megtölteni.

Round 4 pick 29 (ovr. 126) William Gholston DE Michigan St.

Ezzel a húzással csak azért van bajom, mert az elcseszett két előző pick idején komolyabb erőt tudtunk volna erre a posztra húzni. A maga idejében Gholston nem tűnt rossz választásnak. Szituációs játékosnak jó lehet. Félelmetes felépítése van. 

Magasság: 6'6" (198 cm)

281 lbs (127 kg)

Remek fizikai adottságai vannak, erős mint egy bika, az OT-t simán betolja a QB rácsába, hatalmas kezei vannak, jó a futás ellen, de az erőn kívül a technikája gyenge. Nagyon nagyon sokat kell tanulnia. Kimondottan remélem, hogy a training camp alatt sokat fog tanulni a leendő csapattársaktól (Bowers, Clayborn). Ha ez megvalósul akkor jó szituációs rusher is lehetne belőle... 

Értékelés: C

Akár reach is lehet majd... de volt még bent 1-2 olyan ember aki akár már most is az lehetett volna :S

Round 5 pick 14 (ovr. 147) Steven Means OLB Buffalo

Ez lett a harmadik kidobott pick... Ő simán lehetett volna undrafted is. Ha már OLB akkor vihettük volna még DeVonte Hollomant

Means DE-ből lett OLB posztra átformálva. 6'3" magas és 250 fontot nyom. Vélhetően special teamben lesz bevetve ha túléli a nyári tábort.

Értékelés: D-

Nem ért volna picket.

Round 6 pick 21 (ovr. 189) Mike James RB Miami

Itt van némi furcsa elősztori is, mert tradeltünk egyet a Patriots csapatával... elengedtünk Blountot és cserébe kaptuk ezt a picket, és az olimpikon Jeff Demps-et aki történetesen szintén RB. Ergo cseréltünk egy RB majd gyorsan draftoltunk még egy másikat... kidobott pick?? Igeeen... 

Demps-re szerintem inkább visszahordóként fogunk számítani. Az első futónk Martin személyében nem kérdés, mi lehet James sorsa?

Jó kérdés,backup/ vagy szintén special teamer. Rövid futásokhoz bevethető ember, megküzd az extra yardokért, de nem kimondottan jó a látása a pályán, nem veszi észre a jó folyosókat. Magas, komoly méretekkel bír, a futólnál szintén ő nyomta ki a legtöbbet. Nem egy szélvész, csak 4.53 mp alatt futotta a 40 yardot. Tampa környéki, így vélhetően szimpatizál a csapattal. 

Értékelés: B+

Az adott helyen jobb lehetőség már nem nagyon volt. RB kellett, meglátjuk tudja e kamatoztatni az erejét. A személyében lehet nyertünk még egy "izomhörcsögöt" :)

A teljes draft értékelése Tampa szemszögből:

D-

Nekem csalódás. Banks jó lehet, akár rögtön kezdő, sőt, ezt is várjuk Tőle... de ha elvérzik akkor baj lesz, mert slotba nem való. A többi pick pedig maga a csalódás. Remélem nem lesz igazam és csiszolatlan gyémántok bújnak meg a srácokban, de Glennon-t hiba volt behúzni, Akeem nem is rusher ráadásul még jobb játékosok is voltak bent szép számmal. Means nem érdemelt volna picket vagy akkor már inkább 7. körös helyet. Gholston jó lehet, majd meglátjuk, fejben össze kell magát szedni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr765251315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása