Post by Post - The backs

2014.02.15. 14:58

Tavaly élmény volt nézni ezt a csapatrészt. Volt egy ifjú titánunk, akkor jött, futott és elkápráztatta az NFL-t. Igen, Ő Doug Martin. A tavalyi év után nem is gondoltam azt, hogy itt nagy erősítésre lenne szükség, maximum a mellett kardoskodtam, hogy kicsit több rotációval használjunk egy tehetséges második futót is.

Előzmények:

Ugye Blountot kidobta Schiano a Patsbe, Demps és egy 7. körös draft jogért cserébe. A Draft 6. körében a 189. helyen megszereztük Mike Jamest a Miami Egyetemről. James a gimiből kikerülve a 21. legjobb futó prospect volt az országban. A U-ban mint fullback kezdte a pályafutását aztán volt Ő még visszahordó is, de leginkább tartalék Lamarr Miller mögött. 

A szezonnak természetesen Martinnal futottunk neki. Én is őt választottam a fantasy csapatomba... :)

Jól is indult minden, bár a futójáték nem volt olyan átütő. Ment a bruszt kőkeményen, de a fal nem nyitottam meg a megfelelő lyukakat. Ez a számokban is megmutatkozott. 

Doug Martin RB #22

Martin hat meccset kezdett, ezen 456 yardot futott össze 127 próbálkozásból. Átlagban ez 3.6 yardot jelent ami kereken egy yarddal kevesebb mint rookie évében. A legnagyobb futása 28 yardot ért a Saints ellen és egy touchdownt szerzett.

Elkapásban 66 yardot tudhat magáénak 12 elkapásból. Ez 5.5 yardot jelent. Kétszer ejtette el a labdát ebből egy került az ellenfélhez.

Az októberi Atlanta elleni meccsen vállsérülést szenvedett. Még egy darabig nem került IR listára, így megvolt a para, hogy Schiano képes és pályára küldi de szerencsére ez nem történt meg. A felépülése jól halad, így remélem 2014-ben újfent elkápráztat minket.

Martin sérülés után lépett elő a rookie Mike James.

Mike James RB #25

A kilencedik fordulóban a Seattle elleni OT vereség alkalmával Ő is berobbant... 

Ezen a meccsen futott 158 yardot... nélküle nem tudtuk volna ennyire sem megszorongatni a későbbi bajnokot.

3 meccset játszott kezdőként, 295 yardot futott, 60 próbálkozásból ami 4.9 yardos átlag. Ez már valami ugye... :)

TD-t nem szerzett a futásaival.

A futóinkat ebben az évben átok sújtotta. Jamesnek eltört a bal bokája, így a tehetséges újonc is egész évre kidőlt a sorból.

Schiano tavalyi évben egyetlen értelmes megmozdulása Bobby Rainey leigazolása volt. 

Bobby Rainey RB #43

Az karrierje is felemás volt idáig, de a végét tekintve csipkerózsika story.

A Western Kentucky Egyetemre járt. 2010-ben kirobbanó szezonja volt, a Sun Belt Konferencia megválasztotta az év játékosának és bekerült az All-American csapatba is. A Ravens szerződtette mint nem-draftolt játékost. Aztán kitették majd újra szerződtették. Mérkőzésre egyszer sem nevezték, ellenben így is tagja volt annak a Ravensnek mely megnyerte a Super Bowlt. 2013 augusztusában aztán megint kitették a csapatból, ekkor került át a rivális Brownshoz.

Na itt már pályára léphetett, de csak 34 yardig jutott csereként. A hetedik hét után dobták ki. Nálunk ugye ekkor már megsérült Martin így leigazoltuk backupnak. A lehetőséget akkor kapta meg amikor James is lesérült.

James a Miami elleni meccsen sérült meg, a helyére beálló Bobby meg is szerezte élete első profi TD-jét. A csapatunk pedig az első győzelmét! Az Atlanta ellen tündökölt, két futott és egy elkapott TD, 163 yardnyi futás. 

A legnagyobb futása a Buffalo ellen volt rögtön a meccs elején. 

A teljes termelés 6 meccsen:

532 yard 137 próbálkozásból. Átlagban ez 3.9 yardot jelent. 5 TD-t szerzett a szezonban futásból és egyet elkapásból. Egy veszetett fumble szerepel még a neve mellett.

Összegzés & értékelés: B-

A tavalyi kirobbanó produkció nem jött össze. Adja magát a kérdés: Mi lett volna ha?

HA nem sérül le Martin

HA nem sérül le James

A Tampát nem emlegették mint nagyon sérülés sújtotta övezet pedig csak ezen a poszton is látszik, hogy elvesztettük a kezdő futót, aztán azt is aki beugrott a helyére. A többiekről pedig majd később emlékezek meg. Tehát nehéz szezon volt ez ezen a csapatrészen, de a srácok helyt álltak. Találtunk Martin sérülése miatt két csiszolatlan gyémántot. Reménykedni kell, hogy Martin és James sérülése teljesen rendbe jön. 

A jövő:

Na ide most biztos nem kell draftolni. :) Az új vezetés már jelezte, hogy nagy hangsúly lesz majd a futókon. Azért az idei év is bizonyította, hogy hiába került előtérbe a pass heavy offense a Super Bowlt egy brutál D és futó csapat is meg tudja nyerni. 

A cél tehát adott. 

Mit várhatunk 2014-től?

Egy egészséges Martint aki úgy gondolom marad kezdő. Remélem egy jó fal segíti majd a munkáját. Rainey RFA de úgy érzem őt meg kell tartani. Második számú futónak James-t pedig harmadik számúnak. A sérülések pedig remélem elkerülnek majd minket.

A Martin - Rainey duó egy kétfejű futószörny lehet ami rettegésben tartja az ellenfél védelmét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr505815587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása