Draft előzetes

2014.04.06. 17:35

A pozíció ismertetőkkel nem jutottam túl messzire, így mire elindult az FA piac nem jutottam végig a csapaton. Na ott meg aztán be is borult minden. A Lovie Smith , Licht duó kőkeményen indított az FA piacon.

Velünk volt tele a sajtó, az összesített osztályzatok alapján az egyik (ha nem) legjobban igazoló csapat lettünk. Én is csak kapkodtam a fejem és lettem egyre inkább optimista.

Bár Major Wright friss igazolás nagy mozgásokat már nem várok. Így célszerű fellistázni azon posztokat amiket az FA piacon nem tömtek be, illetve ott lettek lyukasak.

WR

TE

G

LB

ami még need lehet: T, QB, KR, FS

Van még gond dögivel, főleg offense oldalon. De ha kicsit jobban a mélyére ásunk a posztoknak akkor kiderül, hogy van ami égetően fontos és van ami inkább csak depth növelés miatt szükséges.

Amivel gazdálkodhatunk:

1. kör, 7. jog

2. kör, 6. jog (össz: 38) 

3. kör, 5. jog (össz: 69)

5. kör, 3. jog (össz: 143)

6. kör, 9. jog (össz: 185)

7. kör, 6. jog (össz: 221)

Ami a jó, hogy a top70-ben három játékost is húzhatunk. Az idei class pedig erős nagyon, így tehetséges srácok kerülhetnek hozzánk már az elején s akár a későbbi körökben is pár nem annyira reflektorfényben lévő játékos segítségével.

WR

Vincent Jackson megkérdőjelezhetetlen módon az első számú elkapónk. Ez nem is kérdés. A 2013-as évedban Ő is egy kicsit gyengébb volt mint 2012-ben, de felszabadultunk Schiano átkából így konzisztens offense menedzsmenttel jobb lesz Ő is. Igazi példakép. 

2012-ben a párja Mike Williams volt akivel remekül kiegészítették egymást. Mike megsérült, aztán folyamatosan a balhéival került a címlapra. Amit múlt hét pénteken megelégelt az új vezetés és eltradelték Buffaloba. A fasza kis floridai 5000 m2-es kecóból mehet a hidegbe rapperkedni. 

Tiquan Underwood elment a Panthersbe, Owusu minden csak nem no2 (és no3.) elkapó, így hirtelen az elsődleges need egy elkapó lett.

Az elsődleges célpontunk Mike Evans lehet ezen a poszton. Ő JohhnyFootball kedvenc célpontja volt Texasban. 

 TE

Tim(othy) Wrigth személyében Schianonak sikerült egy kellemes meglepetéssel előállnia. Ami nem volt nehéz, hiszen a Rutgersben az ő keze alatt játszott Tim. A Bucsnak hosszú évek óta nincs egy épkézláb tight end játékosa. S az utóbbi évekbe a TE játék nagyon-nagyon előtérbe került (gondoljunk csak Gonzalez, Graham vagy Gronk játékára)

Stockertől 2013-ra sokat vártam, de sérülés miatt nem játszott, Crabtree pedig szóra sem érdemes. Az FA piacról erősítettük ezen pozíciót, Brandon Myers érkezett a Giantstől. Ő nagyjából Wright leképzése csak kicsit erőteljesebb ami annak is köszönhető, hogy Wright WR-ből lett átkonvertálva TE posztra. 

 Mind a két játékos 6'3 magas ami kvázi nagy célpont, s főleg mind a ketten elkapásban jeleskednek inkább nem blokkolásban. 

Szükség lenne további egy minőségi játékosra ezen posztra, akár egy olyanra aki hosszú évekre megoldaná végre a TE kérdést Tampában. Ki lehet ő?

Eric Ebron a poszt egyik nagy újonca lehet, sokan már Jimmy Graham magasságokba emelik.

G

A támadó fal 2013-as szerepét már sikeresen kiveséztem, de az új vezetés teljesen átrendezte a falat, új franchise LT és C érkezett, viszont Guard poszton némi üresedés keletkezett.

Két pro bowler guardunk volt. Carl Nicks és Davin Joseph. Nicks ugye két tampai évében többet volt sérült mint sem, Davin Joseph pedig már öreg és túlfizetett volt. A pótlására Jamon Meredith jó lett volna, de őt meg pofátlanul olcsó áron átpasszoltuk a Ravensbe. Azaz itt rögtön két embert vesztettünk.

Nagyon jó a tackle felhozatal, de nekünk elsődlegesen guard kell, ki jöhet számításba?

Gabe Jackson, Xavier Su'a-filo

LB

Az LB poszton nincs akkora pánik. Miénk a liga All-Pro játékosa Lavonte David és Mason Foster is tehetséges játékos. Az erős oldalon már nincs olyan jó helyzet. Az SLB-k szerepe kezd halványulni a több WR-es felállások miatt (CB jön be helyettük) de ha kell akkor Casillas lehet a kezdő játékos. Ő egy szolid megoldás, de:

- szükség lenne egy nagyon jó passz siettető LB-re

- a kezdő hármas mögött sehol senki... 

Távozott két special teamer ászunk akik elengedését nem nagyon értettem. Nagy játékokat mutattak be a speciális egységben. Adam Hayward és Dekoda Watson nagyon jó játékosok voltak, a helyükre szintén egy elit special teamer érkezett Dane Fletcher személyében. Az összes többi játékos csak tölteléknek jó.

Khalil Mack és Anthony Barr személyében van két elit OLB a drafton, de vélhetően nem őket húzzuk be az első körben. Ronald Powell, Trevor Reilly lehet számunkra izgalmas.

T

A már többször említett OL összefoglaló postomban egy tackle érkezését már előre vetítettem, nos azóta ugye több kavarás is történt. A különbség annyi lett, hogy ide elég lenne depth növelés, de ez sem elsődleges. 

A franchise LT Penn távozott a bizonytalan 2013-as szezon után. Felszabadított 8 misit a kalap alatt, amiből gyorsan igazoltunk is. Anthony Collins érkezett a Bengals csapatától, 28 éves, így remélhetőleg évekre letudjuk vele az LT posztot. A fal másik végére ott van Demar Dotson aki az elmúlt évek egyik biztos pontjává nőtte ki magát a falban, szépen csendben. Érkezett még Oniel Cousins is, azaz a fentiek fényében akár azt is mondhatnánk, hogy tackle nem kell. Amennyiben a draft egyik hátsó körében szunnyad még bent egy tehetség akkor őt elhozhatjuk, a mélység kell, elég ha megnézzük az elmúlt két év kálváriáját a támadó falban... 

QB

2013-nak még sajnos Josh Freeman vezényletével futottunk neki, aztán Schiano hála az égnek elküldte a csapattól. Ekkor lépett elő a frissen draftolt Mike Glennon. A QB posztban már bővebben kifejtettem, hogy milyen szezont produkáltunk itt. Glennon a legjobb újonc lett a posztján, de nagyon óvatosan bántunk vele, került minden rizikós játékot. 

Smith csapata igazolt ide egy rutinos rókát, Josh McCown személyében. Tavaly amikor Chicagoban be kellett ugrania akkor jobban muzsikált mint a franchise arca. Smith alatt dolgozott is, így a tavalyi jó teljesítményével kiegészülve nem csoda, hogy ide került. McCown holnap lesz 35, így a két éves szerződésében sokat segíthet Glennon fejlődésében. Tavaly nagyon impresszív átlagot hozott össze. 5 kezdő meccs, 1829 yard, 13/1 TD/INT mutató!!! 109-es QB rating. Érkezett még Mike Kafka is, aki max 3. számú QB lesz.

Ezek után mit keres itt a QB poszt?

  • McCown öreg, nem lehet rá franchise-t építeni
  • Glenonnanban érzésem szerint nem bízik Smith, noha nyilatkozatokban elismeri a munka morálját. 
  • brutál az idei class, a 7. helyen még simán kihúzhatjuk a jövőbeli gyémántunkat és Smith is több nyilatkozatban említette már, ha elit QB tehetség lesz még bent akkor nem félünk leigazolni...

Ki lehet a gyémánt?

Johnny Manziel Smith ott volt Manziel Pro Day edzésén. Nagyon elismerő nyilatkozatot tett róla. Ám a stílusa nem passzol az új OC stílusához. 

Derek Carr és AJ McCarron vagy a későbbi körökben Jimmy Garoppolo is alternatíva lehet.

FS

Van egy elit safety párosunk, de az a szépség, hogy igazi FS nincs a keretben. 

Dashon Goldson a dedikált FS, aki igazából inkább SS szerepben érzi jól magát. A jelen holtszezonban külön edző segítségével gyakorolja a szereléseket, mert tavaly közel fél millió dollár büntetést szedett össze rossz szerelésekből a számtalan büntető yardról ne is beszéljünk.

Goldson játékát én imádom. Megalkuvás nélküli hard hitter (csak az a fránya sisakos ütések). Gyakorlatilag a liga kihúzta alóla a talajt a szabály módosítással. Ehhez nem tudott alkalmazkodni, most muszáj lesz! Hatalmas fizetéssel érkezett, ha nem bizonyít akkor a következő szezonban szó nélkül fogják kitenni.

Keith Tandy ott van, de nem az igazi, hajmeresztő dolgokra képes. Major Wright pedig szintén SS.

A megoldás Tre Boston, Daniel Sorensen, Ed Reynolds.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr425962797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása