Hiányosságok az offense-ben:

Talán 10/9-en a QB poszton kezdenék a felsorolást. Elvégre egy QB a franchise arca, egy győzelem esetén ő van a reflektorfényben, ahogy a vereség esetén a pokolban. Nos… szerintem egy Payton Manning vagy Aaron Rodgers sem tud csodát tenni egy pocsék OL mögött. A tampai Oline pedig maga volt a katasztrófa tavaly. 52 engedett sack, 29. futó alakulat, az irányítók a snapek 34%-ban nyomás alatt voltak! Szidhatja nekem bárki a McCown & Glennon párost (én is sokat vertem a fejem a falba miattuk) de egy ilyen pocsék OL mögött nagyon kevés ember tud ellavírozni.

Hiányposztok: RG, RT, slotWR, QB, FB

RG:

Patrick Omameh nem az a kezdő kaliber, ez sajnos tavaly is bebizonyosodott. Egy szolid tartaléknak el tudom képzelni, de a right guard poszt mindenképpen erősítésre szorul.

Lehetséges FA piaci igazolás:

Mike Iupati a Frisco guardja az akit előszeretettel emlegetnek tampai (és még sok más) vonatkozásban. Van még pár csapat, akik hatalmas pénzhegyen ülnek és nagybevásárlást prognosztizálnak hozzájuk. Ilyen a Raiders, Jaguars. Mindkét helyre elkélne Iupati. Mivel az idei Oline felhozatal a drafton elég gyenge, így Iupati ára viszonylag drága lenne. Szerintem minimum 10 millió /év körüli szerződést fog kapni, de ha árverseny alakul ki, akkor ez bőven több is lehet.

Lehetséges draft igazolás:

Tre’ Jackson (2.kör), Laken Tomlinson (2-3. kör)

DonJohnson igazolása: Justin Blalock. Egy hete rúgta ki az Atlanta, ahol nyolc évet játszott kezdő guardként. Olcsón meg lehetne szerezni, Dirk Koetter az új Offensive Coordinator ismeri, tudja mire képes. 2-3 év még bőven van a tankjában. Nem lenne fiatal guard párosunk (Mankins 32 éves, Blalock 31 éves.) de a tapasztalat mellettük szól. Blalocknak egy 2 éves 6 millió dolláros szerződést adnék.

Tre’ Jackson. Ha mákunk lenne és lecsúszna a harmadik körbe akkor pezsgőt is durrantanék, de őt draftolnám az biztos. A Florida State egyetemen együtt játszott a sokat emlegetett Jameis Winston irányítóval, akit a szakma ¾-e gondol top1 picknek nálunk. 610 826 dollárt jelentene az igazolása.

RT:

Egy éve fel sem merült volna az RT mint hiányposzt. Hiszen Demar Dotson tündöklő színfoltja volt a támadó falnak már a 2013-as szezonban is. A tavalyi nagytakarítást egyedül Ő élte túl, azaz 5 emberből 4 cserélődött. Az idei gyenge teljesítmény rá is hatással volt, sokat szenvedett a büntetésekkel. A szezon végén átkerült a bal oldalra a bust Collins helyére. Ha ott marad 15’ben is, akkor kell egy új RT.

Lehetséges FA piaci igazolás:

Doug Free /szerk.: hosszabbított a Dallas csapatával/, Bryan Bulaga, Joe Barksdale Vannak nagy és kevésbé nagy nevek is a piacon, de összességében olyan a helyzet mint a guard piacon. Free és Bulaga nagyon drágák lennének, én 7-10 millió dolláros fizetést tippelnék nekik. Ezért is gondolnám, hogy Joe Barksdale olcsóbb és jobb megoldás lehet. Most jár le a rookie szerződése a Rams csapatánál. 26 éves, erejének teljében van. Szerintem őt 4-6 milliós áron meg tudnánk szerezni.

Lehetséges draft igazolás:

La’el Collins, Jake Fisher, Ty Sambrailo, A 2015-ös draft class szerencsére tele van érdekes tackle tehetségekkel, ahonnan szemezgetni lehetne. A második és még talán a harmadi körben is lehetne olyan játékost találni, aki azonnali kezdő lehet.

DonJohnson igazolása:

Bár Barksdale számomra nagyon csábító, szívem szerint a drafton szerezném meg a kezdő játékost eme posztra.

La’el Collins ha bent marad a második körben, akkor ott elvinném. LT volt az LSU-n, de a profik között vélhetően csak RT vagy esetleg guard lehetne belőle. Tampában az RT poszt várományosa lehetne. 1 millió dollárt vinne el a fizetési sapkából.

Slot WR

Tavaly a drafton megszereztük Herront a pozícióba, de neki egyenlőre még komoly problémái vannak a labda elkapásával. Kell egy biztos kezű, gyors, a routokat jól futó elkapó, aki olcsó. Itt draft opcióval nem élnék, hanem rögtön a tárgyra térnék.

DonJohnson igazolása:

Eddie Royal. Még mindig csak 28 éves, és elég jó szezont tudhat magáénak a Chargersben 2014-ben. 11 meccsen volt kezdő (mind a 16-on szerepet kapott) 62 elkapással termelt 778 yardot, ez átlagosan 12,5 yard/catch. Ezekből 7-et váltott TD-re. Nem lesz egyszerű a leigazolása, mert a régi csapatával a Broncos gárdájával is hírbe hozták már. Tőlem egy 3 éves 15 millió dolláros szerződést kapna.

Kenny Bell (Nebraska). Kennyt nem is feltétlen slotWR posztra hoznám, hanem általánosságban a WR depth növelésre. Imádom Vincent Jacksont és örömmel venném, ha még 10 évet nálunk játszana, de azért már figyelni kell az esetleges pótlásra. Kenny méretben nem passzolna a Dunkaneersbe (Jackson és Evans) mert csak 6'1 magas, de érdekes prospect lehet. 5. körben ha meg tudnánk szerezni 475 075 fizu ellenében.

 

QB

És akkor végére a fekete leves… :D NEM draftolnék QB-t. Hogy őszinte legyek az idei top2 QB prospect szerintem nem éri meg az első választási jogot. Vannak náluk jobb játékosok az idei drafton. Természetesen az amerikai foci világában 2015-ben mindenki azt várja, hogy QB-t igazoljunk. Kell a franchise-nak egy arc, el kell adni a mezeket, egy irányító szexibb mint egy védőfal stb. stb. elég megnézni a Draft Day című filmet, megnézni a híreket, olvasni a cikkeket. Láthattuk milyen hisztéria övezte Johnny Footballt tavaly… most meg rehabon van, a Browns meg újra irányítót keres…

Mariota: első körben nekem ő a szimpatikusabb játékos, ember. Semmi off-field probléma, csendes, halk a játékért élő figura. A pályán viszont az Oregon csapatától jön, ami nagyon speciális spread offense-ben muzsikál. Nem Ő hívja a játékokat, kérdéses, hogy mennyire tud gyorsan illeszkedni egy pro-style NFL offense-be mint amilyen a tampai is. Nem hiába rebesgetik, hogy az Eagles feljelentkezne az első cetli jogáért.

Winston: Jóval pro-football készebb mint Mariota. A pályán kívüli viselkedése nem épp egy franchise archoz méltó, de nem is olyan party-király mint Johnny volt. Luck egy top1 pick kaliber irányító volt, Jameis nem az. Sok interceptiont dobál, de nagy küzdőnek és vezérnek tartják. Sok meccset a sírból hozott vissza. Az persze más kérdés, hogy lehet, hogy pont az interception áradat miatt kerültek sírba. Igazi pocket irányító, amit jól mutatott a combine lomhasága is. Egyiket sem tartom #1 overall irányítónak, tehetségnek. Nekimennék a szezonnak Glennon vezetésével. A fő fókuszt pedig az Oline erősítésére tenném. Ha megvédi a fal, akkor nyugodtabban tudja elengedni a labdákat. Ha jól nyit a fal, akkor a futók lubickolni tudnak, ezzel is segítve a passz játékot.

DonJohnson igazolása: Keep Glennon! Legyen ő a kezdő. Tartaléknak pedig érkezhet Hoyer 1 évre 1 millióért.

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr287254043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása