A free agency piac megnyitása előtt írtam egy gyors összefoglalót arról, hogy mi lenne, ha én lennék a Bucs General Managere... 

Természetesen mint minden szurkoló én is marhára értek a dolgokhoz :D na meg győzelmeket akarok és várok el a csapatomtól. Ehhez pedig ugye jó csapat kell.

A tegnapi nap eseményeit tekintve már én se voltam boldog, de azért még messze vagyok a többi örök szkeptikus helyi bucs szurkolótól. 

Hogy is indult a FA piac?

Mondjuk úgy, hogy néztünk mint Rozi a moziban... vagy talán még jobban is. Nem is igazán a FA igazolások csapták az első nap a nagy hullámokat, hanem a csapatok néhol meglepő átigazolásai, csere-beréi.

Jimmy Grahamtől megszabadultunk, Revis a gyűrű után visszatért a Jetshez beintve a Patsnek, elfogyott a Frisco defense és az offense két meghatározó tagja is. Sok csapat jól erősített, néhányan nem.

Nézzük mi is történt a Bucs háza táján...

Major Wright és Mike Jenkins kapott 1-1 új szerződést. Póker arccal kivágtunk két tavalyi nagy pénzen szerződtetett játékost. Anthony Collins kivágása abszolút jó döntés volt. Az ő szerepe olyan volt mint idén Parnell igazolása a Jax-hez. Egy világ életében backup tackle kap egy zsíros szerződést. Aztán az egyik leggyengébb láncszeme volt az amúgy is borzalom (fos) támadófalunknak. Michael Johnson eltávolítása nálam már kérdéses döntés volt. Egyrészt nem maradt csak 1 értelmes DE a csapatban, akiről még simán kiderülhet, hogy one-year wonder. Másrészt a magyar NB1-ben nem csinálnak ilyen amatőr húzást. Egyrészt 7 millió dollár dead money-t hagyott a sapka alatt... másrészt azért, mert őt megszereztük tavaly a Bengalstól, a Bengals kapott egy conpensatory pick-et az idei drafton. Ja és a csattanó lemaradt, Johnson visszatért a Bengalsba, persze jóval olcsóbban. Mindenki röhög a markában csak mi nem...

És ezek után basztunk leigazolni Greg Hardyt. Na ezen kibuktam... Tavaly egy meccsen játszott, persze a Tampa ellen, csinált is egy sacket, aztán elmeszelték egész évre. Jövőre kinéz neki egy pár meccses eltiltás, de ahogy én is írtam és ahogy a Dallas is megcsinálta, olyan szerződést kapott amiben minimális az alap fizetés (kb 900k) ellenben minden meccsre jelentős meccspénzt kap, plusz bónuszok a sackek után. Abszolút teljesítmény orientált. Ha netán sok meccsre meszelné el az NFL akkor akár ki is lehet csapni, szóval teljesen jó a konstrukció. Nekünk persze nem kellett...és leszarom, hogy pályán kívül egy teljes csőd az ember. 

Hogy tetőzzük az inkompetenciát ma felröppent a hír, hogy akkor le kellene igazolni a volt-dallasi George Selvie-t (igen, az ő helyére ment a klasszisokkal jobb Hardy). Selvie 2013-ban már járt nálunk pár hónapra, aztán persze elküldtük és Dallasban lehúzott két szezont. Az esetleges leigazolása jelentős gyengülés lenne.

Eddig igyekeztem abszolút pozitívan figyelni az eseményeket, de ez kicsit megborított, így utólag is elnézést az erősebb nyelvezetért...

S akkor nézzük kik jöttek.

Henry Melton DT Dallas Cowboys 1 évre 3.75 millió USD 28 éves

Ennek az igazolásnak örültem! Már 2013-ban írtam, hogy meg kellene szerezni McCoy mellé, lásd itt. 2 év csúszással de megérkezett. :) Miért is lenne ő jó nálunk?

Melton az első 4 évét Chicagoban töltötte, Lovie drafolta. Majd átkerült Dallasba, ahol Rod Marinelli keze alatt pallérozódott tovább. Felállás és séma problémája nem lesz, a profi karrierjét végig Tampa2 rendszerben töltötte. Ráadásul nem rosszul. Tavaly 16 meccsen játszott, 3 alkalommal volt kezdő. 5 sack, 4 pass defelction és 15 tackle van a neve mellett. A McCoy, McDonald és Melton interior hármas nagyon jó lesz! Legalább középen lesz majd valami...

Bruce Carter LB Dallas Cowboys 4 évre 17 millió USD 27 éves

Róla az egy héttel ezelőtti védelmi résznél értekeztem. Egy szó mint száz örülök az igazolásnak. Az ára egy kicsit több lett mint amit én lőttem be, de remélhetőleg jól fogja pótolni Fostert. 

13 meccsen játszott, 8 alkalommal volt kezdő. 5 interceptiont fogott ebből volt egy visszahordott is, ezek mellett volt 8 levédekezett passz és 68 tackle. Ezek alapján reménykedtem abban, hogy megfelelő lesz a zónában.

Chris Conte FS Chicago Bears 1 évre 1,5 millió USD 26 éves

Mindenki nyugodjon le a picsába, jön még dallas játékos!! Conte szintén Lovie igazolás volt a szeles városban. 

Megfelelő iparos játékos, aki szintén a tampa2 védelemben szocializálódott. Tavaly volt 3 szerzett interception és 3 másik levédekezett passz, valamint 43 tackle a neve mellett. Goldson még a keret tagja, kérdés meddig, mert mindig más pletykát, hírt lehet olvasni. Vélhetően a Conte - McDougald safety párossal fogunk nekivágni az évnek.

Sterling Moore CB Dallas Cowboys 1 évre 1,525 millió USD 25 éves

Tehát, remélem mindenki nyugodt, érkezett még Cowboys játékos. A Dallas secondary nem igazán volt túl jó, így ez akár lehetne rossz ajánlólevél is. A megszerzett ár viszont nagyon jó. Nickel poszton jobb lehet megoldásnak mint Leonard Johnson (aki amúgy szintén meg lett tartva). A Verner - Banks - Moore hármas nem lehet olyan rossz. 

Konklúzió:

A tavalyi évhez képest nagy visszafogás történt. Egyrészt volt bátorság kidobni a tavalyi nagy pénzen érkezett és semmit sem mutató embereket. Másrészt egy nagy igazolásunk se volt. Hardy személyében ez szerintem továbbra is hiba. Ellenben, az érkező emberek mint jó iparosok és mind ismerik a rendszert amiben játszaniuk kell. A Chicago és a Dallas is Tampa2 védelemmel játszott. Ráadásul Lovie a Chicago volt edzője, a Dallas védelmi guruja pedig Rod Marinelli, aki egyrészt régi nagy barátja, másrészt szintén nagy mágus. Ha ebből indulok ki, akkor ez bizakodásra ad okot.

További teendők:

Ami rohadtul nem ad okot bizakodásra az-az, hogy a meglévő fontos hiányposztok mellett csináltunk még egy nagy lyukat. Csak a draftról nem fogunk tudni azonnali kezdő kaliberű játékost szeretni a RT, RG és DE posztokra, mindezt úgy, hogy az első draft cetlit vélhetően egy irányítóra csesszük el.

Ergo én nagyon nem vagyok így elégedett. 

Guard posztra még ott van Justin Blalock volt atlantai kezdő guard, aki ugyan 31 éves, de még mindenképpen kezdő kaliber. 

Ott van még Dan Connolly aki 32 és a Pats volt játékosa. Ő se mai gyerek de párban védte Brady seggét Logan Mankins-szel, ő is megfelelő kezdő kaliber.

DE poszton nem látok már olyat, akit szívesen leigazolnék. Ha draftról akarunk hozni valakit a második körben akkor minimum egy kezdő támadó fal kell még.

Nem érkezett slot WR se, Eddie Royal elment Chicagoba. Van még pár érdekes lehetőség de nem igazán slot posztra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://donjohnson.blog.hu/api/trackback/id/tr767284785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása